Dr. Neşe Yılmaz tarafından okunan açıklamada şu görüşler dile getirildi; "Pandemi yoksulları ve işçileri vurmaktadır. Her gün yüzlerce yurttaşımızı toprağa veriyoruz. Her gün yurttaşların onbinlercesini hasta eden pandemiyle ve pandeminin kötü yönetilmesiyle karşı karşıyayız. İktidar bilimin, meslek örgütlerinin sesine kulağını tıkamakta, sermayenin çıkarlarına uygun kararları uygulamaktadır. Bu tedbirler paketi halkı oyalama paketidir. Baştan beri SALGIN ı yönetmek yerine ALGI yı yönetmeye çalışıyorlar; ‘’aşı umudu tacirliği’’ yaparak halkı oyalıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca da 'Maske, Mesafe, Hijyen’ tekerlemesiyle suçu vatandaşa atıyorlar. Bir yıldır her zaman olduğu gibi söylenmeyeni söylemeye, görünmeyeni görünür kılmaya çalıştık. Bu gün buradayız çünkü ölümleri görmeye, meslektaşlarımızın tükendiğine tanıklık etmeye tahammülümüz kalmadı. Günlük vaka sayıları 60.000 leri, can kayıpları 250 yi aştı. Hastaneler Covid-19 vakalarıyla dolu, yoğun bakımlarda yer yok. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Covid-19 dışı hastalar mağdur, ertelenemez sağlık sorunları olanlar sağlık hizmetine ulaşamıyor. Yeter, bu kabusu hep birlikte durduralım.TTB olarak iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Acil önlemler almanız gerekmektedir.

  • Mevcut sağlık politikaları değiştirilerek, sağlık meslek örgütlerinin katılımıyla sağlığa bütüncül bakan bir sistem oluşturulmalıdır.
  • Pandemi ile mücadele yerel yönetimlerin, sağlık emek ve meslek örgütlerinin katılımıyla oluşmuş yerel pandemi kurullarına devredilmelidir.
  • Bilimsel kriterlere uygun filyasyon çalışmasıyla salgının ilk kaynağına ulaşılarak, bireyler hastalanmadan önlem alınmalıdır.
  • Çalışanlar hiçbir sosyal ve ekonomik kayba uğramadan üretim alanları en az 14 gün, tercihen 28 gün kapatılmalıdır.
  • Uluslararası dolaşım en aza indirgenmelidir.
  • Aşilamada hedef toplumsal bağışıklama olmalıdır. Aşı takvimi net, aşı temin süreci şeffaf olmalıdır. Aşı da patenti ortadan kaldıracak uluslararası adımlar atılmalıdır.
  • Sağlık çalışanları için Covid19 Meslek hastalığı olarak kabul edilmeli, atama bekleyen ve KHK ile atılmış sağlık çalışanları işe başlatılmalıdır.

Hareketliliği azaltıp, bulaşı önlememiz için ekeonomik destek, zamanında aşılanma, şeffaf bilgi edinme yurttaşlık haklarımızdır. Uyarılarımıza rağmen yanlış sağlık politikalarında ısrar edilmesi sosyal cinayettir. Toplumun ve sağlık çalışanlarının canını ve sağlığını riske atan vurdumduymazlığa tahammülümüz kalmamıştır. Siyasi ve ekonomik çıkarları değil insanı önceleyin. Artık tükendik, söylenecek sözümüzü tükettik. Çığlığımızla buradayız. Bu çığlık hepimizin."

Editör: TE Bilişim