Sağlık çalışanlarının salgın döneminde kahramanca mücadele ettiklerini söyleyen Başkan Kararman, salgın dönemlerinde cephenin şartlarının iyi durumda olması için cephe gerisindeki herkesin de görevini yapması gerektiğini vurguladı. Başkan Kararman, “Sağlık çalışanlarını herkes alkışlıyor ama yöneticilerden ısrarla beklediğimiz gereğini yapma davranışının her ne hikmetse sürekli olarak uygulanmadığını, ihmal edildiğini görerek uyarılarımızı da yapmıştık. Fakat hala yanlışta ve adaletsizlikte ısrar edilmektedir” dedi.

“Alın terine değer verilmemesi yanlıştır”

Üniversite Hastanelerinde döner sermaye uygulamasında yaşanan sorunların devam ettiğini ifade eden Kararman, tavan ek ödemesinden genel ve idari hizmetler sınıfındaki çalışanlarla servis ve teşhis alanında çalışan birçok sağlık personelinin yararlanamadığını söyledi. Türk Sağlık Sendikası Şube Başkanı Kararman, “Hastanede çalışan, riskle karşı karşıya olan arkadaşlarımızın emeğinin yok sayılıp, alın terlerine değer verilmemesi yanlıştır. Bu düzeltilmelidir” dedi.

“Yöneticilerden gereğini yapmalarını bekliyoruz”

Üniversite hastanelerinde ek ödemelerin yapılmamasıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ödenek göndermediğine yönetilik bir iddia olduğunu belirten Kararman, “Şu süreçte salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının emeğinden daha kıymetli ne vardı ki, problem çıkmıştır. Biz burada sorun çıkmasını kabul edemiyoruz. Herkes, sağlık çalışanlarını alkışlarken yöneticilerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim