LÖSEV, ülkemizde kanser hastalarına ve ailelerine tamamen ücretsiz tedavi, eğitim ve konaklama hizmetleri sunuyor. Bunların yanında sağlıklı yaşam ve beslenme için LÖSEV ne yapıyor?

 -Bilindiği gibi, LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı 22 yıldır, Türkiye genelinde sayıları 45 bini aşkın lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaları ile ailelerine tamamen ücretsiz tedavi, eğitim ve sosyal hizmetler vermeye devam ediyoruz. Bir diğer yandan kansere neden olan çevresel faktörlere yönelik tedbirlerin alınması, kanserin oluşum ve gelişim sürecinin engellenmesi adına da önemli projeler sürdürüyoruz. Bu sebeple aslında tek hedefimiz kanseri yenmek değil önlemek ve engellemektir. Kanser ve beslenme arasında kanıtlanmış bir ilişki var. Sağlıklı bir yaşam ve bağışıklık sistemimizin güçlü olması için sağlıklı ve doğal ürünlerle beslenmemiz gerekiyor. Bunun için bir marka oluşturduk; LSV Dükkan. LSV Dükkan kendi üretimimiz olan doğal, katkısız ürünlerimiz ile sağlıklı beslenme alanında iyi örnekler sunuyor, kansere karşı mücadelemizi bu alanda da sürdürüyoruz.

 

LSV Dükkan’ı tanıyalım o zaman… LSV Dükkan’da neler bulabiliriz?

-2000 yılında, lösemili çocuklarımız ve anneleri için bir uğraş terapisi hizmeti sunmak amacıyla hayata geçirilen atölyeler, zamanla büyüdü. Bugün o küçük atölyeler, yüzlerce lösemili çocuğun annesine hem psikolojik destek hem de iş istihdamı sağlıyor. Annelerin kıymetli emeklerini bulabileceğiniz LSV Dükkan bir LÖSEV kuruluşu ve her şeyin iyisini sunmak ideali taşıyor; bu nedenle LSV Dükkanı biz “İyi Şeyler Dükkanı” olarak tanımlıyoruz. Mağazalarımızdaki her ürün ülkemiz insanlarına sağlıklı yaşamın mümkün olabileceğini öğütlüyor. Gıda, kırtasiye, oyuncak, aksesuar… Doğal tatlarıyla renkleriyle desenleriyle dahası öyküleriyle her biri, yaşayan ürünler. Hepsinin bir hikayesi var. Yakın zamanda tüm Türkiye’ye doğal mandalina ulaştırmaya başlıyoruz örneğin… Hasret kaldığımız gerçek mandalina…

Doğal mandalina üretimini nasıl yapıyorsunuz? Belirli bir alım şeklinde mi yoksa üretimi LÖSEV mi yapıyor? Başka ürünleriniz de var mı?

-Tarım ilaçsız, parafinsiz, zehirli gazsız sebze ve meyveye ulaşımının şüpheli ve zor olduğu bu günlerde İzmir Seferihisar’da LÖSEV bir Doğal Gıda Çiftliği kurdu. Üretimlerimizi burada yapıyoruz. Bu çiftlikte başta mandalina olmak üzere nar, zeytin, ceviz, dut, trabzon hurması, kayısı, erik, yenidünya, şeftali, ığde, incir, armut, ayva, hünnap, kumkuatla beraber 12 bine yakın ağaç ve 150 üzüm bağı yer alıyor. Ürünler LÖSEV’li aileler ve gönüllüler tarafından toplanıp, LÖSEV Gıda Laboratuvarı’nda analiz ediliyor. Tuz, yağ, asidik gibi kalite kriterlerine; ağır metal miktarlarına, GDO tayinlerine ve küf diye tabir edilen toksin analizlerine kadar incelenip onaylandıktan sonra sofranıza sunuluyor.  Yani LÖSEV güvenli ve güvenilir gıdaya ulaştırıyor.

Doğal deyince sıkça adına rastlıyoruz: LÖSEV Satsuması’ndan bize bahseder misiniz?

-Sonbahar mevsiminde kendine has aroması, eşsiz kokusuyla öne çıkan turunçgillerden mandalina da LÖSEV markası ile birleşerek halk sağlığına katkı sağlamak için sunuluyor. Tadıyla yetişkinleri çocukluğunun güzel günlerine götüren, miniklere meyveyi sevdiren; amacıyla kanserle mücadele eden bir çocuğun yüzünü güldürmeye sebep iyilik deposu mandalina LÖSEV’de özellikleriyle “her mandalina LÖSEV Satsuması değildir” dedirtiyor. Kokusuyla hafızanıza yer edecek ‘satsuma’ cinsi LÖSEV mandalinaları sulu, çekirdeksiz, ince kabuklu, yumuşak yapısıyla da dikkat çekiyor. Güçlü bir antioksidan olarak C vitamini deposu mandalina, bağışıklı sistemini güçlendirdiği için mevsim geçişlerinde tavsiye ediliyor malum… Bu kadar yararlı bir meyve, yeşil halde toplanıp dış etkenlerle sarartılıp, raf ömrü uzatılmaya çalışılınca kanserojen yaymaya başlıyor. LÖSEV Gıda Laboratuvarı piyasada sunulan birçok mandalinada parafin ve etilen oksit olduğunu tespit etmiştir. LÖSEV Mandalinaları ise test edilip, katkı bulunmadığına dair onay almıştır. LÖSEV Satsumaları’nda görülen tek katkı sevgidir…

LSV Dükkan ürünlerine, başta LÖSEV Satsuması’na nasıl ulaşabiliriz?

-LÖSEV Sastuması başta olmak üzere tüm LSV Dükkan ürünlerine LÖSEV’in Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Kayseri, Adana ve Samsun’da bulunan şubelerinden ve Türkiye’nin her yerinden online sipariş verebileceğiniz LSV Dükkan resmi sayfası www.lsvdukkan.com adresinden erişebilirsiniz. Ayrıca Kasım ayı itibarıyla Eskişehir’de çeşitli noktalarda açılacak stantlardan da ulaşabilirsiniz. LÖSEV Satsuması ile doğal beslenirken, LÖSEV’li çocuklara kaynak sağladığınız gibi doğrudan mandalina bağışı da yapabilirsiniz. 81 ildeki köy okullarından, yoksullukla mücadele eden mahallelere kadar Türkiye’de meyveye erişemeyen çocuklar için de toplu satın alımlara özel fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim