Türkiye’de kadın takım sporlarının en başarılı branşı voleyboldur. Kadınlarımız,  milli takımların tüm yaş gruplarında sayısız kupa ve madalya kazanarak, ülke insanını sporda mutlu etti ve etmeye de devam ediyor. Eskişehir’in tarihi ve kültürel zenginliğiyle öne çıkan  ilçesi Sivrihisar’da kurulan kadın voleybol takımı oynadığı ligde fırtına gibi eserken, kentimizde yaşayan tüm sporseverleri mutlu ediyor. Nasreddin Hoca’nın ‘Dünyanın Merkezi’ olarak gösterdiği Sivrihisar, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile sporun da merkezi olma yolunda. 

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün öncülüğünde kurulan ve ilçeye ayrı bir heyecan katan Sivrihisarspor Kadın Voleybol takımı hedefini 1.Lig olarak belirledi.  Türkiye Voleybol Kadınlar 2.Liginde Kırmızı Grupta mücadele eden Sivrihisar’ın Sultanları ligde art arda aldığı galibiyetlerle hedefine emin adımlarla yürüyor. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ilçe adına ilklere imza atmaya devam ediyor. Sporda da ilçeyi zirveye taşımak isteyen Yüzügüllü, voleybol takımının en büyük destekçisi. Maddi ve manevi her zaman takımın yanında olan Yüzügüllü, müsabakaları büyük heyecan içerisinde izliyor. Kazanılan maçları da sporcular ve teknik ekiple doyasıya yaşıyor. Başarılı Başkan Hamid Yüzügüllü kurulmasında öncelik ettiği kadın voleybol takımı için şunları söyledi; “Bizlerin onlara olan inancını boşa çıkartmamak adına güzel işlere imza atıyorlar. Şu an için çıktıkları karşılaşmaların hepsini kazandılar. Bizim hedefimiz bu yıl şampiyonluk yaşayarak 1.Lige yükselmek. Sivrihisar her anlamda Dünyanın Merkezi ve ilklerin şehri. Bizde Sivrihisar’ımıza 2.Lig takımını kurduk ve 1.Lige çıkarmak için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz.”


 

‘BAŞKAN YÜZÜGÜLLÜ MOTİVE ETTİ’

Sivrihisar Bayan Voleybol takımı Antrenörü Bilal Pakoğlu ligde başarılı bir performans sergilediklerini belirterek;  “İlçede çok güzel bir oluşumun içinde yer alıyoruz. Bize bu görev verildiğinde çok heyecanlandık. Başarılı bir kadro oluşturduk ve şükürler olsun ki ligde şu an her şey istediğimiz gibi gidiyor. Hedefimiz 1.Lige yükselmek. Çok güzel bir aile oluşumunu sağlayan başta Sivrihisar Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü’ye, bize destek veren Gençlik Spor İl Müdürümüz Ali Osman Tatlısu’ya ve Sivrihisarspor yönetimine teşekkür ederim. Onların sağladığı bu aile ortamında başarı elde ederek bize inananları mahcup etmek istemiyoruz” dedi. Sivrihisarspor’un uzun vadeli hedefinin Sultanlar Ligine çıkmak olduğunu vurgulayan Pakoğlu; “Özellikle Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü’nün ‘takımın sonuna kadar arkasındayız’ açıklaması bizi bu hedef konusunda oldukça iyi bir şekilde motive etti. Ortaya konulmuş bir hedef, bu hedefin arkasında duran güçlü bir oluşum var. 20 bin kişilik bir ilçenin takımıyız. Bu takıma sadece Sivrihisar halkı değil tüm Eskişehir halkının sahip çıktığının farkındayız. Eskişehir kentinin Sultanlar Liginde temsil edilmesi gerektiğine inananlardanım. Sultanlar Ligi çok başka” dedi.

TAKIM KADROSU

Nihal Çalışkan (Pasör)

Tuğçe Darıcalı (Pasör)

Buse Özden (Köşe)

Aslıhan Aslangörür (Köşe)

Zöhre Naz (Köşe)

Dilara Aydın (Orta)

Aleyna Başak (Pasör Çaprazı)

Merve Ergün (Libero)

Elçin Altıntaş (Köşe)

Ceren Çelik (Orta)

Sevim Odabaşı  (Orta)

Editör: TE Bilişim