Yıllar önce Yenibağlar Mahallesi'nde adamın biri 8 katlı inşaatın çatısına çıkarak, intihana kalkışmıştı. Adam evi terk eden eşi gelmezse atacağını söylemişti.
BİR PİSLİK
TEMİZLENİRDİ
Polis adamı aşağıya inmesi için eşini olay yerine getirmişti. Kadıncağızın bir gözü mor, yanakları yara bere içindeydi. İntihar etmeye çalışan yaratığın dayaklarından dolayı bu haldeydi. Polis, ‘o şerefsiz kendisini atmasın’ diye zavallı kadını getirmişti. Kadın ‘in aşağıya, tamam eve döneceğim’ dedi. O yaratık aşağıya indi. Daha sonra kadını alıp eve götürdü. Bu olaydan 3-4 ay sonra aynı yaratık, kendisini aşağıya indiren eşini öldürdü. O zavallı kadını eşinin intihar etmemesi için olay yerine getirilmesini emredenler ve onu getirenler vicdan azabı hiç duydu mu? İnsanlıklarından utandı mı? Hiç sanmıyorum. Zaten o yaratık kendini aşağıya atsa ne olurdu? Dünyadan bir pislik temizlenir, o kadın yaşardı. Zaten o mahlukatta kendisini atmazdı.

7 GÜN 7 YIL

İngiliz Yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama, 7 yıl 7 gün hapis cezası verince şaşıran gazeteciler sormuş: "Adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de adamı yakaladı. Bu ceza çok değil mi?" Yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydeydi: "Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır." O İngiliz yargıç, o zavallı kadının eşinin intihar etmemesi için olay yerine getirilmesini emredenler ve onu getirenlere en ağır cezayı verirdi,  herhalde.

HER YIL ARTIYOR

Dr. Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez, Betül Tuğluk. Bu dört kadın bir günde katledildi.  İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer(48), eski sevgilisi olduğu iddia edilen kişi tarafından boğazı kesilip yakılarak katledildi. Malatya'da yaşayan Selda Taş, evli olduğu Mehmet Taş tarafından tabancayla vurularak katledildi. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde,  Vesile Dönmez (55) kendisini rehin alan oğlu Uğur Dönmez tarafından pompalı tüfekli öldürüldü. Uğur Dönmez annesini, kendisini kahvaltı için uyandırmasına sinirlenip, öldürdüğü ortaya çıktı. Betül Tuğluk öz oğlu tarafından 13 kez bıçaklanarak öldürüldü. 2011’de 121, 2012’de 210, 2013’te 237, 2014’te 294, 2015’te 303, 2016’da 328, 2017’de 409, 2018’de 440, 2019’da 474 kadın katledildi.  Kadın cinayetleri her yıl artıyor.

CAYDIRICILIKTAN UZAK

Türkiye’de kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinayetlerine verilen cezalar caydırıcılıktan uzak. Küçük çocuklara taciz ve tecavüz edenlere en ağır cezalar verilmelidir. Tecavüz edip, öldürenler için idam cezası tekrar ülkenin gündemine getirilmelidir. Bu suçları işleyenler en ağır şekilde cezalandırmalıdır ki, sapık düşünceli insanlar aynı şeyleri yapmaktan korkmalıdır. Merhum Neşet Ertaş, “Kadınlar insandır. Biz erkekler ise; İnsanoğlu” demişti. Tüm siyasi partiler, ülkemizin kanayan yarası olan kadın ve çocuk cinayetlerinin son bulması için uzlaşmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" diye ne güzel söylemiş. Kahraman Türk kadını kendilerini ikinci sınıf muamele yapıp, sürünmeye layık görenlere karşı mücadele etmelidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine verdikleri hakkı sonuna kadar kullanmalıdır...

////////////////////////////////////////

NOSTALJİ

Demirel’e Miting Yaptırmadı

Yıl 1989.  31 yıl önce Dönemin Eskişehir Valisi Bahaeddin Güney bir resmi davette Eskişehir’in gazetecileriyle birlikte. Fotoğrafta Eskişehir’in önemli gazetecileri merhum Sema Pamukçu, Vedat Celal Alp, Mehmet Çil,  Murat Taşkın, Orhan Demir ve Muharrem Esen yer alıyor.  Anavatan Partisi iktidarı sırasında 1988’de Antalya’dan Eskişehir’e Vali olarak atanan Bahaeddin Güney ilimizde 3,5 yıl görev yaptı. Renkli kişiliğiyle Eskişehir’de iz bıraktı. 1989 yılında Beyaz Altın Lületaşı Festivali düzenledi. Eskişehir’in tanıtımında önemli çalışmalara imza attı. 20 Ekim 1991’de yapılan seçimde Anavatan Partisi iktidardan düştü. DYP-SHP Hükümeti kuruldu. İlk çıkan Valiler Kararnamesiyle 1992’nin ilk ayları merkeze alındı. Çünkü Güney, Antalya Valisi iken, DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel’e Antalya içinde miting yapmasına izin vermemişti. Demirel Başbakan olunca, mitingine engel olan Güney’i merkeze alarak onu cezalandırdı. Fotoğrafta yer alan merhum Sema Pamukçu 14 yıl önce 28 Ağustos 2006’da vefat etti. Gazeteciliğe, 1977 yılında Eskişehir Gazetesi'nde başlayan Pamukçu, Eskişehir'deki çeşitli yerel gazetelerde çalıştıktan sonra Milliyet Gazetesi Eskişehir Bürosu'nda önce muhabir, daha sonra da büro şefi olarak görev yaptı. Daha sonra Milliyet Gazetesi Bursa Bürosu'nda görevlendirilen Pamukçu, büro şefi olarak çalıştığı bu gazeteden emekli oldu. Pamukçu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun…

////////////////////////////////////////

////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Sadist ve Irkçı Otel Sahibi

Yıl 1964. 56 yıl önce Amerika’da bir otel sahibi siyahilerin yüzdüğü havuza asit döküyor.

////////////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Eğer yaşamak için çalışıyorsan neden çalışarak ölüyorsun?” The Good, the Bad and the Ugly / İyi, Kötü ve Çirkin

////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Gençliğe, yaşlılıktan çok hürmet etmeliyiz.” Victor Hugo

////////////////////////////////////////

FIKRA

Ben de Böyle Başlamıştım

Churchill, akıl hastanesinde dolaşıyormuş. Bir hastanın kendisine çok dikkatli baktığını görünce yanına yanaşmış:
- Hayrola beni tanımadın mı?
- Hayır tanımadım, kimsin sen?

Churchill gülmüş:
- Ben haşmetlu İngiliz İmparatorluğu’nun başbakanıyım.
Akıl hastası gülmüş:
- Ben de böyle başlamıştım, sonra buraya getirdiler.