11 Ocak’ta Görünüm’de kaleme aldığım “CHP Sivrihisar’da Ne Oluyor?” başlıklı yazım parti içerisinde büyük yankı yarattı.

BAKLAYI AĞZINDAN ÇIKARDI

Yazımda, CHP Sivrihisar İlçe Yönetiminde art arda gelen istifalarla ilgili yorumda bulunup; bazı partili dostlarımızın görüşlerine yer vermiştim. Bu yazım sonrasında CHP Sivrihisar İlçe Başkan Yardımcısı Önder Çobas aradı. Aklınca bana gazetecilik öğretmeye kalktı. Ben de ona ‘Bana açıklamayı İlçe Başkanı yapsın. İl Başkanı dururken, ilçe başkan Yardımcısına ne oluyor?’ dedim. Kendisi İl Başkanının sosyal medya kullanmadığını söyledi. Sanki beni telefonla değil de sosyal medyadan aramış gibi (!) Israrla açıklama yapmaya devam edince ona; “Yoksa İlçe Başkanı kukla mı? İlçeyi siz mi yönetiyorsunuz?” diye sordum. İlk önce ilçe başkanının savundu. Sonra ağzından baklayı çıkararak; ‘Doğru ben yönetiyorum. Kongrede ilçe başkan adayı ben olacağım’ yanıtını verdi. Ben de ona konunun muhatapları olan İl Başkanı Recep Taşel ve Sivrihisar İlçe Başkanı Ahmet Çakır’ın açıklama yapmaları halinde yayınlayacağımı söyledim.

ADLARI VAR İMZALARI YOK

CHP Sivrihisar İlçe Başkan Yardımcısı Önder Çobas ile yaptığım konuşmadan birkaç saat sonra altında CHP İl Başkanı Recep Taşel ve CHP Sivrihisar ilçe Başkanı Ahmet Çakır’ın adları olan ama imzaları olmayan bir açıklama geldi. Elektronik posta ile gönderilen açıklamanın başlığında ‘Tekzip Metni’ yazıyordu. Sayın Çakır ve Taşel’in altlarına imza atmadığı bu metinde 5187 sayılı Basın Kanunu ile basın ve meslek ilkelerinden dem vurulmuş. Yani Basın Kanunu ile basın ve meslek ilkelerini çok iyi bilen(!) bu ikili; bırakın mahkeme kararı; noterden bile gönderilmeyen bu metni aynen yayınlamam gerektiğini belirtmişler. Sayın Taşel binbir emekle(!) hazırladıkları ‘bu tekzip metnini, mailde göremeyebilirim’ diye whatsApp’dan da göndererek büyük bir incelik(!) gösterdi. Ben de bu inceliğe saygı duyarak; hiçbir yasal zorunluluğum olmadığı halde cevap haklarını Görünüm’de yayınlıyorum.

MÜNFESİH SÖZ KONUSU DEĞİL

Gönderilen metinde şu ifadeler kullanıldı;  11 Ocak 2021 tarihinde (https://www.haberes.com.tr/chp-sivrihisarda-ne-oluyor-makale,283.html) sayfasında Ayhan Aydıner tarafından kaleme alınan ‘CHP Sivrihisar’da Neler Oluyor?’ başlıklı yazıda CHP Sivrihisar ilçe yönetiminin büyük çoğunluğunun istifa ettiği ve İlçe Başkanı Ahmet Çakır’ın yedeklerden yeni yönetim oluşturduğu “Sivrihisar’da münfesih olması gereken yönetimin hala görevde olması tepkilere neden oluyor” ibaresinin yer aldığı ve yazının devamında da İl Başkanı Recep Taşel’in 5 kişilik yönetimde ısrar ederek yasalar ve parti içi hukuku hiçe saydığı belirtilmektedir. Farklı tarihlerde istifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerine yedek üyeler çağrılarak 9 yönetim kurulu üyesi ve İlçe Başkanından oluşan yönetim görevine devam etmektedir. Parti tüzüğünün ‘Görevin Boşalması’ başlıklı 24 üncü maddesinin 5’inci fıkrası hükümlerine göre CHP Sivrihisar İlçe Yönetiminin münfesih olmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir.”

//////////////////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Aynı Musluktan Su İçemiyorlardı

Yıl 1953. ABD Kuzey Carolina eyaletinde siyahilerle beyazların aynı musluktan su içmeleri yasaktı.

//////////////////////////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Dükkanın önüne koltuk koyarsan insanlar oturmak isteyeceklerdir.” Misery / Ölüm Kitabı

//////////////////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Yalanlara karşı hoşgörünün artması, birçok diğer kötülük için de zemin hazırlar.” Carl Sagan

//////////////////////////////////////////////////////

FIKRA

Agop İle Ayganos

Ayganos ve Agop 75 ve 80 yaşlarındalar. Feriköy’de oturuyorlar ve karı-koca keyifli yaşıyorlar. Bir gün Ayganos tombul vücudunu koltuktan ayırarak ve muzip bir eda ile Agop’a sokulur: “Ka Agop Efendi lakin hatirloorsun evde yalnız kalınca eskiden bir şeyler yapar idik. Ben yatak odasına gidoorum!” Agop: “He ka yavrus Geloruum.” Az sonra Ayganos yatak odasından seslenir: “Agop efeeeendiiiii! Geloooooorsun? Şehvetim kaçoooor!”  Agop: “Heee! Heee! Gelooorum.” Aradan bir süre geçer Agop hala ortada yoktur. Ayganos bir daha bağırır… “Agop Efendiiiiii. Lakin geldin geldin yoksam şehvetim gidoooor!” Agop sinirli sesi dışarıdan duyulur: “Ağzına sı…..mım karısı, sen orada mezar açmış bekleoooorsun.. Ben burada ölü diriltoooooorum! Anlamaoooor musun?”

//////////////////////////////////////////////////////