MHP’nin Eskişehir ve Türkiye’deki konumunu nasıl görüyorsunuz?

Bazı yapılar vardır hangi konuma koyarsanız koyun ağırlık merkezini o tarafa kaydırır. MHP Türk siyasi hareketinde tam da o yapıdır. Hacmi değerlendirmeye kalkarsanız yanılırsınız, özgül ağırlıktır esas olan. Bu açıdan değerlendirirseniz, hacimsel olarak Eskişehir’de de, Türkiye’de de eleştirilebilir görünümü olsa da, ağırlığı Türk yurdunun her metrekaresinde baskındır. Konumumuzdan memnunuz, bizi bizden başka kimsenin konumlandıramayacak olmasından ayrıca memnunuz.

MHP’nin kurulmasında rol oynadığı Cumhuriyet İttifakı bundan sonra da devam edecek mi?

Cumhur İttifakı 1938’i, 15 Temmuz’a bağlamış, milli kalkınma yolunu açmış ve Kızılelma ülküsüne doğru yola çıkılmıştır. Ülkücünün yolu bellidir, durmak söz konusu değildir.

Eskişehir’in merkezi iktidardan hak ettiği hizmetleri aldığını düşünüyor musunuz?

Eskişehir çok şeyler hak etmektedir. Fakat bu güne kadar siyasi, kişisel ve partisel çatışmalarla hizmetler gecikmiştir. Temelde gönüllere ve akıllara milli hedefler oturtulabilirse, bu tür çatışmalarda insana hizmet esas alındığında sorun kalmayacağını düşünüyorum. Bu yolda da gücümüz yettiğince şahsi gayretimi gösterdiğime inanıyorum.

Kent merkezindeki CHP’li belediyeleri başarılı buluyor musunuz?

Eskişehir her şeyin en iyisine layıktır. Yapılanlar için teşekkür ederiz, fakat hiç yeterli değildir. Eskişehir yalnızca Köprübaşı ve Porsuk Nehri civarından ibaret değildir.

Sizce Eskişehir’in en büyük sorunu ne? Kentin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Eskişehir'de belediyelerin ivedilikle çözmesi gereken bir trafik sorunu var. Bunun yanı sıra son zamanlarda yaşanan kuraklık ve beraberinde gelen sulama problemi ve yıllardır yapılan yatırımların şehir merkezine yönlendirilmesi ile kırsal ilçelerin ihmal edilmesi üzerinde durulması gereken diğer sorunlardan bazıları. Kentin geleceğinin bu belediyelerle farklı olmayacağını; yapılanların da yapılabileceklerin göstergesi olduğunu düşünüyorum. Yeri gelmişken belirtmek istediğim husus; CHP merkez yönetiminin terörle ilişkisini kesmediği sürece benim için yok hükmünde olduğu ve yaptıklarının malum partiden bile düşük olduğudur. Son yapılan operasyonlarda Eskişehir’de yakalanan teröristlerin barınma halleri ve nereden, kimden güç aldıklarının detaylıca tetkiki de gerekmektedir.

Eskişehir paydasında kentin diğer milletvekilleriyle görüş alışverişi yapıyor musunuz? Sorunların çözümlenmesi konusunda aranızda bir birliktelik var mı?

Eskişehir milletvekillerinin her biriyle rahatlıkla görüşüyoruz. Bireysel olarak hiçbir sıkıntımız yok. Eskişehir’imiz için vekillerimizle sağduyuyla, saygıyla birlikteliğimiz devam etmektedir. Bu anlamda eksikleri değerlendirirken muhalefet vekilleriyle, yatırım ihtiyaçlarının iletilmesi ve desteklenmesi konusunda iktidar vekilleriyle yakinen irtibattayım.

Eskişehir’e yapılan bürokrat atamalarında sizin görüşünüzü soruyorlar mı?

İttifakımızda gereken görüşmeler yapılmakta olup yapıcı ve destekleyici konumdayız.

Pandemi nedeniyle esnaf, tüccar ve sanayiciye verilen destekleri yeterli buluyor musunuz?

Tabi ki gönül çok daha fazla desteğin olmasını ister ancak yapılanlar imkânlar ölçüsünde yapılabilmektedir.

Eskişehirspor’un geleceği için ne düşünüyorsunuz?

Es-Es’imize destek maalesef yeterli olmamaktadır. Yerel yönetimler; efsane tarafları ve oyuncuları sadece şovlarıyla desteklemekte, gerekli maddi-manevi yardımlar yapılmamaktadır. Diğer şehirlerin yerel yönetimleri yoktan illerine takım kazandırırken, bizim belediyelerimiz var olanı yok edebilecek başarı göstermektedir. Eskişehirspor amatör ruhla ve yönetimle şehrimizin desteğiyle, eski gücüne kavuşacaktır. Eskişehir’imizin markaları olan Eskişehirspor, Kalabak suyu ve lületaşının durumu belediyelerin başarısıdır.

Meclis Genel Kurulu ve komisyonlarda Eskişehir ve Eskişehirliler için yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Gündeme ve ülkeye dair bütün gelişmeleri yakından takip ediyorum. Özellikle Eskişehir şehir merkezi dışında kalan ilçelerimiz ilgi alanım. Bu çerçevede, Eskişehir-Alpu-Mihalıççık ve Eskişehir-Seyitgazi-Kırka-Afyonkarahisar yollarının bölünmüş yol olarak yapılması, baraj ile göletler ve yapılması planlanan diğer yatırımların ve gelişmelerin takipçisiyim. Yaşanan tarımsal sıkıntılar, Eskişehir barajlarının durumu, tarımsal sulama kaynakları, çiftçilerimizin bugünü ve yarınıyla ilgili meclis çalışmalarım var ve devam ediyor. Mevsimlik tarım işçilerinin en çok olduğu illerden biriyiz bu konuda da eğitim ve şartların iyileştirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi, milli yüksek hızlı trenin Eskişehir’de yapılması, EOSB’nin dört gözle beklediği iltisak hattı, kırsal alanlarda yaşanan ulaşım sıkıntısı ve Eskişehir’de asbest ile teması devam eden köyler için alınması gereken önlemler yerelde üzerine çalışma yürüttüğümüz çalışmalardan bazılarıdır. Ayrıca yerel STK’lar ve derneklerin üyeleri ile ilgili sundukları problemlere duyarlılık gösteriyoruz. Bu bağlamda, Çölyak hastalarının sıkıntılarını, amatör balıkçılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği ile yük taşımacılığı yapan şoför esnafının desteklenmesi gibi konularda da çalışmalar yürüttük. Bunun yanı sıra Lületaşı üretim işlenmesine ve pazarlamasında büyük eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Yeni nesilden bu zanaatı bilen ve yetişmeye niyeti olan yok gözüküyor, bu konuda da değerlendirmelerimiz devam ediyor. Eskişehirspor için her daim destekçiyiz, Genel Kurul’da bu konuda söz alıyoruz ama çözümün yolu meclisten geçmiyor maalesef.

-Siyaset dışındaki hobileriniz neler?

Doğada vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Özel bir hobim yok.

En son okuduğun kitap hangisidir? En sevdiğiniz müzik ve yemek neler?

En son okuduğum kitap Halil Cibran - Meczup. En sevdiğim müzik Türk Sanat Müziği, bir de Barış Manço. En sevdiğim yemek ise kuru fasulye.

Size bazı isimler sayacağım. Bu isimleri birkaç kelimeyle tarif eder misiniz?

Devlet Bahçeli: Adı gibi Devlet.

Yılmaz Büyükerşen: Eskişehir’in sanatsever Hocası.

Nabi Avcı: Bakanımız.

Harun Karacan, Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü ve Arslan Kabukçuoğlu: Vekillerimiz.

Editör: TE Bilişim