AK Parti Sarıcakaya İlçe Başkanı Mehmet Fatih Er’in kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkatimi çekti. Er, kendisi için hazırlanan sürpriz doğum günüyle ilgili fotoğrafları paylaşmış. Er  fotoğrafları paylaşırken, şu yorumu da eklemiş; “Sarıcakaya ilk öğretimde hazırladıkları nazik sürpriz için  Nuray Yağcı ve Nuray Tan hanımefendiye, ilgi ve alakaları için Ahmet Demirel hocamız ve Okul Müdüremiz Nejla Uyar hanımefendiye çok teşekkür ediyorum.” Sarıcakaya İlköğretim Okulu Müdürü, AK Parti İlçe Başkanına eğitim kurumu binasında sürpriz bir doğum günü kutlaması yapılmasına izin vermiş.  Bu sürpriz kutlamadan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü ile Sarıcakaya İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin bilgisi var mı? Eğer yoksa eğitim binasında siyasi parti yöneticisine doğum günü kutlaması yapılmasını nasıl karşılıyorlar. Sayın Er CHP veya İYİ Parti’nin ilçe başkanı olsaydı, o okul müdürünün başına neler gelirdi? Bu fotoğrafları böyle fütursuzca paylaşabilir miydi?

/////////////////////////

NOSTALJİ

VARDAR VE METİN
Yıl 1991. 27 yıl önce. Fotoğraftaki kişiler dönemin SHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar ile SHP İl Başkanı merhum Kemal Metin.
HAKKINI TESLİM ETTİLER
1973- 1977 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Eskişehir Belediye Başkanlığına seçilen (O yıllarda Eskişehir Büyükşehir kapsamında değildi) Vardar, büyük altyapı hamlesiyle dikkat çekti. O yıllarda Eskişehir’de alt yapı yoktu. Vidanjörler vardı. Evlerdeki fosseptiği vidanjörler çekerdi. Sezai Aksoy tarafından başlatılan altyapı çalışmaları Vardar döneminde büyük hız kazandı. Vardar parayı yer altına gömerek Eskişehir’in altyapı sorununu çözdü. Vardar 24 Ağustos 2001’de vefat etti.
ASLA UNUTMAYACAK
SHP İl Başkanı Kemal Metin otoriter ve babacan tavrıyla SHP’de gerçek bir liderdi. Vardar ile çok tartışmalar yaşadı. Hatta O’na ültimatom bile vererek, bazı belediye bürokratlarının görevden alınmasını bile istedi. Zaman zaman sert tartışmalar yaşasalar da Mihalıççıklı iki dev çınarın dostlukları ölene kadar sürdü. Kemal Metin 10 Mart 2009’da vefat etti. İki gün önce 11’nci ölüm yıldönümü. Bugün Kemal Metin’den bayrağı oğlu Yavuz Metin aldı. Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olan Yavuz Metin, bugün Kemal Metin’in oğlu olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyor. Kemal Metin ve Selami Vardar’a Allah’tan rahmet diliyorum. Eskişehir halkı bu iki dev çınarı asla unutmayacak.

/////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Dünyanın İlk Ambulans Servisi

Yıl 1897, Yer İngiltere’nin başkenti Londra. 124 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Dünyanın ilk ambulans servisi görülüyor.

/////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Bizim aşkımız sonsuza dek yaşayacak, çünkü yarım kalacak.” Barselona Barselona

/////////////////////////

ÇİVİ

Aynı evrende yaşamamalı cellâtlar ve çocuklar; Ya ölmeli cellâtlar,
ya da hiç doğmamalı çocuklar.” Ernesto Che Guevara

/////////////////////////

FIKRA

Şifre

Temel ile Fadime nişanlanırlar. Temel bir gün Fadime'nin telefonu alır kontrol etmek ister.
-Fadime şifren nedur?
-İlk tanıştığımız günün tarihidir Temel’im.
-Neyse ben sağa güveniyrum, bakmayacağum.