Haberes Dergisi ve Haberes.com.tr Yazarımız Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar’ın kendi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım dikkatimi çekti. Demet hanım paylaşımında Nepotizmin tanımını yapmış.  ‘İş yerinde liyakat yerine yeğenler ve diğer akrabalara bir takım ayrıcalıklar verme şeklinde gösterilen kayırmacılık’ olarak tanımlandığını ifade eden Adapınar; “Bir kimsenin bilgi, beceri, kabiliyet, başarı ve eğitim düzeyi gibi faktörler açısından değerlendirilmeksizin veya iş gereklerine bakılmaksızın, yalnızca kan bağı ve akrabalık ilişkileri esas alınarak istihdam ve terfi ettirilmesine nepotizm denir” diye belirtmiş. 

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hukuk Fakültesi’nde açılan bir kişilik araştırma görevlisi kadrosuna, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş’ın kızı seçilmiş. Ön değerlendirmeyi geçen ve sözlü sınava girmeye hak kazanan 10 kişi arasından sonuncu olan Arslantaş’ın kızının, sözlü sınavda en yüksek puanı alması ve diğer 9 adayın barajı dahi geçememesi dikkat çekmiş. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş medyada bu konuyla ilgili yer alan iddialarla ilgili konuşmalıdır. Sözlü sınavda nepotizm yapılmadıysa;  sadece Eskişehir’de değil, tüm Türkiye’de kamuoyunu ikna edecek açıklamayı yapmalılar…

//////////////////////////////////////////////////

NOSTALJİ

Eskişehirspor Piyango Çekilişi

Yıl 1995, 26 yıl önce Eskişehirspor Yönetimi kulübe gelir elde etmek için Büyük Otel’de Piyango çekilişi düzenliyor.

HAVUZ GELİRİ YOKTU

Tarihi fotoğrafta Kulüp Başkanı aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat, Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven, Eskişehir Emniyet Müdürü Aydın Genç, Kulüp Genel Sekreteri Bekir Sıtkı Saraç görülüyor. O zamanlar spor kulüplerine naklen yayın ücretleri ödenmiyordu. Kulüplere milyonlar aktaran havuz sistemi yoktu. İddia gelirleri yoktu. Sponsorlar da bugünkü gibi kulüplere destek olmuyordu. Maç hasılatları ve Spor Toto’dan gelen cüzi gelirlerle kulüp yönetiliyordu.

BAŞKANLAR PARA VERİYORDU

Kulüp Başkanlığına soyunanlar kendi cebinden para harcıyordu. Veya Eskişehir zenginlerinden yardım alıyordu. Kulübe gelir elde etmek açısından piyango çekilişleri çok önemliydi.  Bu çekilişlerde büyük ikramiye olarak bir otomobil veriliyordu. O yıllarda yöneticilik, başkanlık yapmak büyük özveri gerektiriyordu. O yıllarda imkansızlıklar içinde başarıyla görev yapan, ellerini taşın altına koyan tüm başkan ve yöneticiler bugün bir teşekkürü hak ediyor.

//////////////////////////////////////////////////

FOTO ŞAKA

CHP eski Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel: Kazım abi, Odunpazarı’nda seninle birlikte uyumlu çalıştım.  Artık İl Başkanı olmamın sırası gelmedi mi?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Akıncığım ne işin var İl Başkanlığında? Milletvekili, belediye başkanı mı olacaksın?

CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Koskoca Parti Meclis Üyesiyim. Bize ‘beni İl Başkanı yap’ diyen yok. Ormancı hikayesinde olduğu gibi az daha okuyaydım da PM üyesi olacağıma belediye başkanı olurdum!..

//////////////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

66 Ölü 140 Yaralı

Tarih 2 Ocak 1971. 50 yıl önce İskoçya’nın Glasgow kentinde oynanan futbol müsabakasında meydana gelen izdihamda 66 kişi öldü. 140 futbolsever yaralandı. Celtic ile Rangers takımları arasında oynanan maçta, İbrox Stadı'nın korkuluklarının çökmesi üzerine taraftarlar meydana gelen izdiham sonucu ezildiler.

//////////////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Ön yargı; arı soktu diye bal yememektir.” Doğan Cüceloğlu

//////////////////////////////////////////////////

REPLİK

“Çocukluk, insanın boğazına oturan yumru gibidir. Kolay kolay yutulmaz.” Incendies / İçimdeki Yangın

//////////////////////////////////////////////////

FIKRA

Bizim İsmimizi Okusun

Temel ile Dursun hayatlarında ilk defa İstanbul’ a gelmişler. Şehir içi minibüslerine binip çıkmışlar gezinmeye. Muavin sık sık durak isimlerini tekrarlıyormuş: Eyüp, Fatih, Levent. İnmesi gerektiği durağa gelen yolcular inip yeni yolcular biniyormuş. Uzun bir süre yolculuk ettikten sonra Dursun dayanamayıp Temel’ e sormuş :
– Ula Temel, hacen biz nerede ineceguz daaa!!! Temel cevap vermiş :
– Dur ula, muavin bizim ismimizi okisin, pizde ineruz.