Eskişehirliler kendi oylarıyla seçtikleri ve 2,5 yıldır görev yapan yedi milletvekilinin Eskişehir için bir araya gelmesini istiyor. Eskişehir paydasında birleşerek, kente hizmet için yarışmalarını bekliyor. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Eskişehirliler kendilerini TBMM’de temsil etmesi ve yaşadığı sıkıntılarını çözmesi için yedi milletvekilini seçti. AK Parti’den Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, CHP’den Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İYİ Parti’den Arslan Kabukçuoğlu ve MHP’den Metin Nurullah Sazak yaklaşık 2,5 yıldır Eskişehir milletvekilliği görevini yürütüyorlar. Ancak yedi milletvekilimiz Eskişehir’in her geçen gün büyüyen sorunlarını çözebilmek adına bir araya gelmemesi kentimiz adına üzücü bir durum olarak öne çıkıyor. Eskişehir’deki demokratik kitle örgütleri de bir türlü yedi milletvekilini bir araya getiremiyor. Özellikle iktidar partisinde Harun Karacan ile Nabi Avcı-Emine Nur Günay arasında yaşanan anlaşmazlık yedisinin bir araya gelmesi konusunda en büyük engel olarak öne çıkıyor.

Eskişehir esnafı, tüccarı, sanayicisi, çiftçisi, memuru, işçisi, işsizi, akademisyeni, öğrencisi yedi milletvekilinden Eskişehir için bir araya gelmesini istiyor. Eskişehir paydasında birleşerek, kente hizmet için yarışmalarını bekliyor. Çok sayıda insanımızın hayatına mal olan ölüm yollarının (Alpu-Mihalıççık, Seyitgazi-Kırka) bir an önce yapılması için tek vücut olmalarını bekliyor. Eskişehir’de yaşanan trafik sorununun çözümü için Güney Çevre Yolunun yapılması istiyor. Eskişehir’e teşviklerde üvey evlat muamelesi yapılmamasını, kentimizde serbest bölge kurulmasını, Alpu’nun verimli tarım arazilerinin termik santrale kurban edilmemesini, Covid-19 salgını nedeniyle işyerini kapatan esnaflar ve bundan dolayı işsiz kalan insanların en büyük destekçisi olmalarını bekliyor. Tarımda afetler yüzünden mağdur olan çiftçilerimiz,  zararlarının karşılanmasını ve Türkiye genelinde dağıtılan desteklerden tam olarak yararlandırılmalarını istiyor. Eskişehirliler, kuraklık nedeniyle susuzluk sorunu yaşamak istemiyor. Vekillerden bu konuda gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyor. Kırsal ilçelere hak ettiği yatırımların yapılarak, bu yerlerin göç nedeniyle boşalmamasını istiyor. İlçelerde yaşayanlar çocukları için;  iyi okullar ve üniversitelerin kurulmasını bekliyor. Eskişehir’deki tüm belediyelerin genel bütçeden hakkı olan paraları eksiksiz almaları ve bu konuda  ayrımcılığa uğramamaları için  tek vücut olmalarını istiyor. Mihallıççık, Sarıcakaya’da eko, Seyitgazi, Sivrihisar’da inanç, Han’da tarih turizmi için gerekli yatırımların yapılmasını istiyor. Kızılinler’in bir an önce sağlık turizmine kazandırılmasını bekliyor. Kentte birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi için örnek olmalarını, Eskişehir’i, Eskişehir’in değerlerini bilmeyen ve liyakat sahibi olmayan insanların ellerini kollarını sallayarak,  kentte bürokrat olarak görev yapmasına izin vermemelerini,  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin YÖK’e kaptırdığı paranın tekrar kente kazandırılmasını, YHT’de Eskişehir’e konulan kontenjan ambargolarının önüne geçmesini, kentimizin doğasına, ormanlarına, toprağına ve suyuna sahip çıkmalarını istiyor. Defalarca verilen Yüksek Hızlı Trenin Eskişehir’de üretilmesi sözünün takipçisi olmalarını bekliyor. Eskişehir’in önemli bir değeri ve markası olan Eskişehirspor’a şaşı bakmamalarını istiyor. Eskişehirliler, kentin sorunlarına kendine dert edinen, hep Eskişehir’i, ve ilimizin geleceğini düşünen, yaşanan sıkıntıların çözümü için usanmadan hep didinen vekiller istiyor…

//////////////////////////////////////////

NOSTALJİ

Sücaaddin Çıkarması
Yıl 1986. 35 yıl önce. Yer: Seyitgazi Arslanbeyli (Sücaaddin) Köyü. Burada Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma Etkinlikleri yapılıyor. Bu etkinliğe SHP Eskişehir yöneticileri de katılıyor. SHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Ünal, Merkez İlçe Saymanı Erdal Çakıcıer, Merkez İlçe Yöneticileri Turhan Duru, merhum Savaş Kayalar, İlyas Bahçe, CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Abdullah Gürcan, Doğançayır Belde Başkanı merhum Lütfi Ünal, O yıllarda partinin önemli isimleri Rasim Duru, Av. Mustafa Eryılmaz, Mustafa Koçak, Himmet Çelik, Fevzi Karausta ve Rasim Duru’nun o tarihte 8 yaşında olan oğlu Bülent Duru fotoğrafta yer alıyorlar. O gün yer sofrasında partilileriyle birlikte yemek yiyen Zeki Ünal bir yıl sonra SHP’den Eskişehir milletvekili seçildi. Erdal Çakıcıer’de bir yıl sonra SHP Merkez İlçe Başkanı oldu.

//////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Nazi Pop

Yıl 1935. Alman Nazi Kültürünün çocuklarda yerleşmesini sağlamak için o dönemde çıkartılan NAZİ POP. Alman çocukları için tatlı olsa da, Yahudiler için çok farklı anlamları olduğu kesin.

//////////////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“-Ben para vererek bir kadınla ilişkiye girmem.

+ Oğlum biz o parayı ilişkiye girdiğimiz için vermeyeceğiz. Sabah kalktıklarında gittikleri için vereceğiz.” Son Ders: Aşk ve Üniversite

//////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Suçlunun beraat ettiği yerde hakim hüküm giyer.”  Publilius Syrus

//////////////////////////////////////////

FIKRA

Karşı Tarafa Geçip de Bize mi Küfretsin?

Süleyman Demirel’in Başbakan olduğu dönemlerden birinde kendi partisinde sürekli küfreden bir milletvekili hakkında diğer milletvekilleri şikayette bulunmuşlar. “Sayın Demirel bu milletvekili sürekli küfrediyor. Lütfen partiden ihraç edelim gitsin.” O hazırcevaplığı ve kıvrak zekası ile Demirel yapıştırmış cevabı: “Binaenaleyh, olmaz öyle şey. Biz ihraç edelim karşı tarafa gidip bize mi küfretsin? Bırakın adamı.”