Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Ben Emel Karabudak 14 Mart 1977 Ankara doğumluyum. Yükseköğrenimimi “Pastacılık ve Unlu Mamuller” üzerine tamamladım. Yaklaşık 7 yıl yerel ve özel televizyon kanallarında yemek, sağlık programı sunuculuğu ve program yapımcılığı yaptım. Özel bir sektörde unlu mamuller firmasında, 7 yıl üretim müdürlüğü ve AR-GE danışmanı olarak hizmet verdikten sonra kendi Bistro cafemi açtım. 17 yıl unlu mamul ve pastacılık sektöründe hizmet verdikten sonra Tuz Akademi ile spirituel yolculuğa geçiş yaptım.

Doğal tuzun faydaları nelerdir?

Bedenimiz de tuz olmasaydı hiçbir düşünceyi düşünemeyeceğinizi biliyor muydunuz? Eskiden yemeklere tuz, yemeklerin tuzlanması için değil, düşünme yetisine sahip olabilmek için konulurdu. Mutfağımızda bulundurduğumuz rafine tuzlar tuz değil sadece sodyum klorür elementi. Bildiğimiz tuzun ana ögesi ne kadar çok sodyum klorür olsa da aslında doğal tuz kimyasal olarak çok daha fazla elementten oluşuyor. Bunlardan bildiğimiz 84 element doğal tuzda mevcutken, marketlerde bulunan tuzlarda bunların sadece 2 tanesi bulunmakta. Doğa, aslında doğal olan her şeyde tamamın olmasını sağlıyor. Buna bakarak insan bedeni de sadece su ve tuzdan oluşuyor. Bu tuzda aynı doğadaki tuz gibi 84 elementten oluşmakta. Öğrendiklerimize göre, önemli olan elementin kendisi değil, onun içeriği enformasyonu, dalga boyu veya frekans deseni. Doğal tuzda fizik bedenimizde de bulunması gereken tüm elementler mevcut. Vücudumuzda herhangi bir element eksik olduğunda da bunun tuzda mevcut olduğunu biliriz. Bu da %100 rezonans demek. Bizde Tuz Akademi de bu 84 elementi içinde barındıran tamamen doğal Himalaya Kristal tuzları müşterilerimize, danışanlarımıza verirken faydalarını, nasıl, ne oranda ve nerelerde kullanacaklarını da kendilerine ayrıntılı anlatıyoruz.

Himalaya Kristal Doğal Tuz nasıl ve nerelerde kullanılır?

Küçük kütleler halinde verdiğimiz tuzların bir parçasını bir kâseye üzerini iki parmak geçecek şekilde su koyarak çözülmesi sağlanıyor. Tabi ki tuzlar hemen çözülmüyor fakat tuzlu suyu kullanmak için yarım bir saat çözülmesini beklemeleri yeterli. Tuz hemen çözülmediği için suyun içerisinde bekletmeye devam edebilirler. Su eksildikçe üzerine ilave edebilirler. Elde ettiğimiz tuzlu sudan bir çay kaşığı iki litre içme suyunuza ilave edip karışmasını sağladıktan sonra içebilirsiniz. Yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda cildimize de çok büyük faydaları var. Bu tuzlu suyu yüzümüze sürdüğümüzde çok güzel bir ferahlık vermesinin yanında cilt kırışıklıklarına da çok iyi geliyor. Tabi ki Himalaya tuzdan bahsetmişken Himalaya tuz terapi yatağının ve kristal tuz lambalarının da çok faydalı olduğunu belirtmek isterim.

 Tuz yatağının nasıl bir faydası vardır?

Şu an pandemiden dolayı geçici bir süre birçok yer hizmet veremese de yakın zamanda kullanıma açıldığında, Himalaya tuz yatağı istenirse masaj ve terapi yatağı olarak, fizik tedavilerinde ya da gevşeme amaçlı kullanılarak fayda sağlanabilir. Isı ile negatif iyon yayan bu yatak bulunduğu ortamdaki havanın kalitesini arttırır ve üzerinde yatan kişiye rahatlama hissi verir. Tuz yatakları tıpkı tuz odalarında olduğu gibi akciğer rahatsızlıklarının iyileşme sürecinde, stres ve gerginliğin giderilmesinde etkilidir. Himalaya tuz tuğlaları ile yapılan tuz yatağı terapisi kansızlığa engel olur, uyku halini ortadan kaldırır ve enfeksiyona karşı vücudun direncini de arttırmak gibi birçok faydaları var. Evlerimiz de de bu sağlıklı ortamı sağlamak için mutlaka kristal tuz lambalarının kullanılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü inanılmaz faydaları var.

Peki nedir, ne yapar bu Kristal Doğal Tuz Lambaları?

 Himalaya Kristal Tuz Lambaları, doğal bir negatif iyon jeneratörüdür. Bu lambalar gerçek anlamda havanın vitaminidir. Himalaya Tuz Lambaları havadaki nemle beraber zararlı iyonları üzerine çekerek tuz lambalarındaki ampulden üretilen ısı ile birlikte havaya eksi iyonları bırakır. Ortamlarımızda çok sayıda bulunan artı ve eksi iyonları dengede tutar. Aynı zamanda tuzun fazla nemi çekme özelliğinden dolayı nemli ve rutubetli ortamların sağlıklı nem dengesine ulaşmasını sağlar. Kapalı ortamlarda tuz lambaları bunu gerçekleştirir. Deniz kıyısında ya da dağ tepesinin yüksek yerlerindeki ferah ve dinlendirici hava eksi iyonların aşırı yoğunlaşmasından kaynaklanır. Negatif iyonlar rüzgârın dalganın şelalenin ve yağışın olduğu ortamlarda fazlaca yer alır. Bu ortamlara gittiğimizde oluşan rahatlık hissi eksi iyonlar sayesindedir. Kaya tuz lambaları bu negatif iyonları doğal olarak üretebilmekte ve bize kapalı ortamlarda bu rahatlama hissini vermektedir. Tuz lambaları aynı zamanda virüs ve mikropları etkisiz hale getirir. Evimizin havasını temizler. Virüslerin olduğu bu dönemde her evde mutlaka bulunması gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda sağlık açısından da birçok rahatsızlıklarımıza faydası olduğu gibi pozitif duygularımızı da harekete geçirir, konsantrasyonumuzu da arttırır.

Sağlık açısından birçok rahatsızlıklarımıza iyi geldiğini söylediniz. Bunu biraz daha açar mısınız?

Tuz lambası bulunduğu ortamın nem dengesini sağladığı için kas ve eklem ağrılarının azalmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Tuz lambası diğer ifadesiyle iyon lambası, ampulün tuzu ısıtmasıyla ortama negatif iyon salar. Tuz lambaları ile yayılan bu sağlıklı iyonlar sayesinde ortamda yer alan pozitif iyonlar azalır. Bu durum havada yer alan polen, toz, bakteri gibi maddelerin yere düşmesini ve bu maddelerin bizi olumsuz etkilemesini önler. Bu sayede bu maddelere bağlı olarak astım, bronşit, KOAH benzeri solunum ile ilgili rahatsızlığı olanlar negatif iyonlar sayesinde rahatlamaktadır. Çünkü bu sağlıklı iyonlar solun yollarına bağlı hastalıkları önleyici etkiye sahiptir. Gece lambası olarak kullanıldığında uyku kalitesini de arttırır. Tabi ki gece lambası olarak kullanılan tasarımların yaydığı ışık ve ısı da farklıdır. Kişiyi uyurken rahatsız etmeyecek şekilde ışık gücü ve rengi ona göre tasarlıyoruz.

 Tuz lambasının konsantrasyonumuzu arttırdığını ve pozitif duygularımızı harekete geçirdiğini söylediniz. Peki bunu tuz lambası hangi özelliği ile yapıyor?

Rahat nefes almaya yardım etmesi ve dekoratif amaçlı kullanıldığında barındırdığı renkler ile pozitif duyguları harekete geçiriyor. Huzurlu bir ortam oluşmasında etkili oluyor. Bu sayede odaklanmayı kolaylaştırıyor, uzun süreli çalışmalarda dikkat toplamaya yardımcı oluyor ve çok yorulmayı da önemli ölçüde engelliyor. Bu nedenle ofis içinde ve çalışma ortamlarında kullanılması yüksek performans ile çalışma imkânı sağlar.

Bende birçok mekânda kullanıyorum. Özellikle çok kullandığım alanlarda tercih ediyorum. Rahat nefes almanın yanında yaydığı ışık sayesinde görsel olarak da gerçekten huzurlu hissettiriyor. Tuz lambalarını nereye koyacakları konusunda da insanlara destek verdiğinizi biliyorum. Bu konudan biraz bahseder misiniz?

Ben aynı zamanda Feng shui uygulayıcısı ve biyoenerji uzmanı da olduğum için tuz lambası almak isteyen danışanlarıma evinin hangi yönüne koymaları gerektiği konusunda yardımcı oluyorum. Feng shui felsefesi doğada var olan yaşam enerjisini bulduğumuz ortamda hayata geçirmek demek. Mesela bolluk bereket köşesi evimizin güney doğu yönüdür. Aşk ve evlilik köşesi ise evimizin güney batı kısmıdır. Danışan bana geldiğinde tuz lambasının faydalarının yanında hayatının hangi alanını canlandırmak istediği ile ilgili de bir konuşma yapıyoruz. Yani kişilerin arzu ettiği başarı, mutluluk, sağlık ve negatif enerjiden arınmaları için kendilerine aynı zamanda spiritüel koçluk hizmeti de vermiş oluyorum. Örnek vermek gerekirse; ikili ilişkilerde sorun yaşayan bir danışanıma kalp tuz lambasını öneriyorum. Doğal taşlarla da ilgilendiğim için bu bilgiyi de kullanarak yanında destekleyici pembe kuvars doğal taş tavsiye ediyorum. Evinin güney batı kısmını reiki biyoenerji ve feng shui felsefesi ile uyumlayıp memnun bir şekilde ayrılmalarını sağlıyorum.

Yani tuz lambası satın alan müşteriler aynı zamanda feng shui felsefesi, bioenerji, reiki, spirituel koçluk gibi birçok yetkinlik alanlarınızdan da faydalanarak, tuz lambaları donanımlı bir şekilde sizden müşterinize doğru yola çıkıyor dersek yanlış olmaz galiba?

Evet kesinlikle tam da söylediğiniz gibi. Danışan sadece tuz lambası değil birçok hizmeti de almış oluyor. Başka bir örnek daha vermem gerekirse iş, kariyer, başarı, odaklanma konusunda sıkıntı çeken bir danışanım geldiğinde ona uygun olan tuz lambasını seçiyoruz. Yanına destek olacak doğal taşları öneriyorum. Ametist, sitrin gibi ona doğru enerjiyi verecek doğal taşların yanında feng shui ye göre ürünleri nereye koyması gerektiğini anlatıyorum. Reiki biyoenerji ve sayı sekansları ile uyumlayıp doğal taşını ve tuz lambasını veriyorum. Kısacası danışan sadece tuz lambasına sahip olmuyor tüm hizmetlerden de faydalanmış oluyor.

Mesela kariyer tuz lambasını diğer tuz lambalarından ayıran özellik nedir?

Freng shui uygulayıcısı da olduğum için, kariyer köşesi evimizin ya da ofisimizin kuzey yönüdür. Danışanın kariyer yönü zayıf, eksik ise tuz lambasını seçip özelliklerine göre uyumluyorum. Örnek vermem gerekirse başarı, hedef, kariyer ve sayı sekanslarından oluşan bir tuz lambası öneriyorum.

Tuz lambalarının tasarımları çok güzel ve çok farklı. Bu tasarımlar size mi ait?

 Evet. Tuz lambalarının birçoğunun tasarımı bana ait. Tuz lambası her yerde var lakin uyumlama sadece bana ait. Türkiye’de tuz lambasını reiki ve bioeneji ile uyumlayan, sayı sekansı ve isim esması ile çalışan tek kişi olduğumu biliyorum.  Geri bildirimler beni çok mutlu ediyor. Herkes birilerinin hayatına olumlu yönde bir şekilde dokunuyor. Bu insanı gerçekten çok mutlu eden bir şey. Bende bu çalışmalar ile insanların hayatında olumlu etki yapmaktan, hayatlarına dokunmaktan ve onlar üzerinde yaratan olumlu değişimleri kendilerinden duydukça çok mutlu oluyorum.

Tuz lambalarına yaptığınız uyumlama çalışmasını biraz daha açar mısınız? Nasıl bir fayda sağlıyor ve nasıl bir etki yaratıyor?

Tuz lambalarının faydalarının yanında, yaptığım çalışma ile kişinin kronik yorgunluğu ortadan kalkar, ruhsal durumu düzenlenir, her türlü ağrılarında çözüm bulur. Bioenerjiyi dualar, esmalar, ayetler ve surelerle çalışarak yapıyorum. Ayet ve surelerin enerjilerini, uygulama yaparken karşı tarafa pozitif enerji olarak aktardığımda kişi bunu hissediyor. Kişiye özel olarak onun isim esması ile çalışıyorum. Ayrıca reiki ve birçok enerji ile de uyumluyorum.

Tuz lambalarını başka şehirlere de uzaktan uyumlayarak, enerji çalışmaları yaparak gönderiyor musunuz?

 Elbette gönderiyorum. Kişi ile yaptığımız ayrıntılı görüşmede kendisinden gerekli bilgileri alıyorum. Tuz lambasını yine birlikte seçiyoruz ve ihtiyacı olduğu alanlarda uzaktan enerji çalışmaları yaparak tuz lambasını kendisine gönderiyorum.

 İNSTAGRAM: @tuz.akademi

                                                                               

Editör: TE Bilişim