İletişimin ve zekanın temsilcisi güzel Merkür’ün yönettiği burçtur.

-Başak burcu mükemmeliyetçidir; çalışkandır, cefakardır, vefakardır...

-Verimli olmak, hizmet etmek, sorun çözmek ve analiz etmek için yaratıldıklarına inanıyorlar.

-Başak; maddesel dünya ile başa çıkmakta ne kadar etkin olduğunu ve sorunların çözümü için elinden geleni yaptığını göstererek kendini ispatlar.

-Sosyal tanınmadan ziyade işini iyi yaptığını kendisinin bilmesi yeterlidir onun için.

-Kilit kelimesi ‘mükemmel’dir. Onlar hayatta, ilişkilerde, kişilerde ‘mükemmeli’ ararlar. Bu arayış, sadece bir arayış değildir, onlar mükemmele erişmek için en önde çabalarlar. Önce kendilerinden başlarlar, sonra etrafa yayılırlar.

-Aklında ‘mükemmel’ amacı olan başağın buna erişmek için iyi bir donanımı vardır. Hizmet etme iç güdüsü, en etkili sonucu en optimum zamanda almak üzerine çalışan bir akıl, pratik bir bakış açısı, hedefe yönelik hareketler.

-Onun için her şey yerli yerinde, ‘doğru’ ve kristal berraklığında olmalıdır.  Bu yüzden düşüncelerine toz konduğunda bütün dünyası birbirine karışır.

-Bilinmeyen şudur ki iyi bir başak "mükemmel" arayışını önce kendinden başlatır. Herkesten ve her şeyden çok aslında kendiyle uğraşır.  Etrafla ne kadar uğraşıyorsa, iki katı kendiyle uğraşır.

-Yazık ki hayatta "mükemmel" diye bir şey yoktur. Başak belki de bunu öğrenip kendini hırpalamaktan vazgeçene kadar ömrünü doldurur.

-Kısacası her şeyin ne kadarına muktedir olabilirim diye kendine soran ve yapabileceğinin en iyisini yapmayı görev edinmiş yegâne insanların burcu.

10 Eylül’deki Merkür ve Uranüs arasındaki etkileşimde fikirsel ayrılıklar ve çekişmeler olabileceğini işaret ederken, seyahat etmek için sıkıntılı zamanları gösteriyor. Ani tepkilere ve sansasyonel haberlere dikkat etmekte fayda var. Yalan haberler havada uçuşabilir bu dönemde duyduğunuz her şeyi iyice sorgulamadan inanmamanızı tavsiye ederim.

Bugün Aşk, para kazanma gezegeni Venüs Akrep burcuna geçiyor. Üzümleriniz varsa şarap yapmak için ideal zamanlar değerlendirin derim. Venüs Akrep burcundayken fazlaca riskli finansal işlerle uğraşabilirsiniz. Yüksek rakamlı kredi çekmek, yatırım yapmak için dürtüleriniz artabilir. Aşkta fazla sahiplenme, kıskançlık krizleri gündeme gelebilir. 8 Ekim tarihine kadar Venüs Akrep burcunda kalacak.

11 Eylül’deki Güneş ve Neptün arasındaki ilişkiden dolayı kendimizi hipnotize olmuş gibi hissedebiliriz. Asla olmaz dediğimiz olaylar bir bakmışsınız oluvermiş. Bu zaman içerisinde iyi ile kötüyü ayırt etmemiz zorlaşabilir. İyi ya da kötü demek için birkaç gün bekleyin derim.

12 Eylül’de disiplin ve çalışma anlamında oldukça verimli zamanlar. Hayatınızdaki otorite ya da baba figürleri ile iletişim için harekete geçebilirsiniz. Özellikle hayvanların biraz asabi olacağı bir dönem. Sizlerde sabırlı olmalısınız.

14 Eylül’de âşık olup keyif yapmak için güzel bir zaman dilimi. İki gün keyfini sürün mutlu olmak için sebepler kendiliğinden gelecektir.

15 Eylül’de Savaş ve gücün gezegeni Mars Terazi burcuna geçiyor. Hukuksal konular, ikili ilişkiler gündemimize gelebilir. Mars gezegeni neredeyse biz orada efor sarf ederiz. Bu dönemde mümkünse yeni anlaşmalar imzalamayın derim.

16 Eylül’deki Jüpiter ile Güneş arasındaki etkileşimde gereksiz tartışmalardan uzak durmakta fayda var. Fazla para harcamak için olacak dürtülere dikkat edin.

17 Eylül’deki Venüs ile Satürn arasındaki açıda, para konularında kalıcı zorlu etkiler yaşayabilirsiniz, bu günlerde alınan kredilerde ödeme zorluğu çekilebilir. Bu zaman dilimi içinde kendinizi değersiz hissedebilirsiniz, karamsarlığa kapılabilirsiniz.

18 Eylül’de daha önce yapmaya cesaret edemediğiniz varsa yapmak için harekete geçin. Enerjinizin tepe noktada olduğu zamanlarda harcamak için ne duruyorsunuz haydi başlayın. Geçmişten gelen söylemler yeniden karşınıza çıkabilir, Dejavu halleri yaşayabilirsiniz.

21 Eylül tarihinde Balık burcunda bir Dolunay gerçekleşecek. Gizli bilgilerin açığa çıkması gündeme gelebilir. Şifa çalışmaları yapmak için uygun zamanlar, kendinize meditasyon, masaj yaptırmak gibi ruhunuza iyi gelebilecek bir aktivasyon hediye edebilirsiniz. Yeni sosyal gruplar içerisinde kendinize yer bulabilirsiniz. Yazı yazıp, seyahat etmek için uygun zamanlar kendinize bir şans verin.

22 Eylül’de Merkür ve Plüton arasındaki gergin açıda sözlerinize dikkat edin. Bir anda kendinizi çok güçlü görüp herkese meydan okumaya kalkmayın birkaç gün sonra sesiniz soluğunuz kesilebilir.

22 Eylül’de gece saatlerinde Güneş Terazi burcuna geçiş yapacak. Tüm Terazi burçlarının doğum günleri kutlu olsun. Solar döngünüz şans getirsin.

23 Eylül’de Venüs Uranüs karşıtlığı ikili ilişkiler, sosyal gruplarda yanlış anlaşılmalar getirebilir. Öfke ile gelen özgürlük ihtiyaçlarından doğan patlamalara dikkat edin. Çiçekleriniz bir anda fazladan coşup açabilir, piyasalar sürprizler yapabilir. Marsın pozisyonları sizi harekete geçirebilir. Daha az çaba ile daha fazla işler başarabilirsiniz. Kendinize aşırı güven duyarak altından kalkamayacağınız işlere girme arzunuz artabilir.

24 Eylül tarihinde Merkür Terazi burcunda gerilemek üzere durağan pozisyona geçiyor. İletişim kazalarına dikkat!!! Haberlerde yanılgılar, manipülasyon, yeni başlanacak işlerde bir türlü ilerleyememe gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bilgisayar ve telefonunuzdaki önemli bilgileri kaybetmemek için yedeklerseniz sizin için de rahat olur. Bozulan aletlerin yerine yenisini almak için hiçte uygun olmayan zamanlar.

25 Eylül’de eksik gedik ne varsa tamamlanma enerjisi ile birlikte teknik ekipmanları gözden geçirme zamanı.

26 Eylül’de eksik kalan işlerinizi tamamlayıp, popüler işlere başlayabilirsiniz.  

29 Eylül’de Dünyasal olaylardan uzaklaşıp, sanatsal faaliyetlere yönelmek ruhunuzu dinlendirecektir. Son dördün fazındaki ay size bırakmayı istediğiniz konular hakkında yardımcı olacaktır. Sonlandırmayı istediğiniz ne varsa bu zamanı değerIendirebilirsiniz. Evinizi dip köşe temizlemek size fayda sağlayabilir. Bir anda gereksiz olan her şeyin hayatınızdan çıkıp hafiflediğinizin farkına varabilirsiniz.

2 Ekim’de Venüs ile Plüton arasındaki ilişki sanat ve cinsellik anlamında güzel enerjiler barındırıyor. Ama kazalara da dikkat edin lütfen.

6 Ekim tarihinde Terazi Burcunda Mars ile kavuşumlu bir yeni ay oluyor. 6 Ekim’deki Mars ve Uranüs arasındaki sert enerji beklenmeyeni bekle derken, haset, rekabet ve kıskançlık krizleri devrede olabilir. Araç kullanırken azami dikkat ederseniz sorun olmaz. Bu dönemin en önemli riski kazalar olabilir. Başarı ve şansınızda kısıtlamalar hissedebilirsiniz.

8 Ekim’de gerileme pozisyonundan çıkmak üzere olan Satürn duraklamaya girecek. Birçok eşyanızla ilgili problemler çıkabilir. Yeni bir elektrikli ya da elektronik eşya almadan 2 kere düşünün aceleniz yoksa 1 hafta sabredin, bu arada araştırma yaparsınız.

KOÇ BURCU: 21 Eylül’de gizlilikler, kolektif bilinçaltı, hastaneler, inzivalar, hapishaneler gibi yerleri işaret eden evinizde bir dolunay gerçekleşecek. Bu konumda kendinizi çaresiz ve kurban olmuş gibi hissedebilirsiniz. Bu Dolunaydaki Neptün ile kavuşan ay sezilerinizi yükseltebilir. İkili ilişkilerde sonlanmalar yaşayabilirsiniz. Karşılıklı ilişkilerdeki söylemlerinizde popüler olma fırsatı yakalayabilirsiniz. Hukuksal konularda şanslı olabilirsiniz. 6 Ekim tarihindeki yeni Ay’da ise ortaklıklarla ilgili konular biraz sert bir şekilde gündeminizde olabilir.

BOĞA BURCU: Aşk ve ilişkiler gündeminizde. Sizi temsil eden evdeki Uranüs hayatınızı yeniden yapılandırıyor. Günlük hayatınızla ilgili işlerde aşırı çaba harcarken, iş arkadaşlarınız arasında sarf ettiğiniz sözleriniz çokça ses getirebilir. Akrep burcuna giren Venüs İlişkilerinizde oldukça tutkulu ve şüpheci tavırlara maruz kalabileceğinizi gösteriyor. 6 Ekim’deki yeni Ay’da iş hayatınızı düzenleyebilir, yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Bel ve böbrek ile ilgili sıkıntılarınız varsa gündeme gelebilir.

İKİZLER BURCU: İş hayatınızla ilgili sonlanmalar gündeminize gelebilir. Daha önce göremediğiniz gerçeklerle karşılaşabilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili gündeminiz yoğun olabilir. Kredi ödemeleri, banka borçları gündeme gelebilir. 6 Ekim tarihindeki yeni Ay’da ise aşk hayatınızda biraz zor zamanlar yaşayabilirsiniz. Yeni başlangıçlar sancılı olabilir. Yeni ay ve Satürn arasındaki pürüzsüz akışta bazen kadere hükmedemeyiz.

YENGEÇ BURCU: Yurtdışı, akademik işler, dış ticaret, gemi seyahatleri, gündeminizde olabilir. Aşk ilişkilerinde aşırı kıskançlıklar yapabilirsiniz. Günlük yaşantınızda bitirmeniz gereken işlerle ilgili son fırsatlar olabilir. Yeni Ay enerjisini ev alma, tadilat yapma konularında harcayabilirsiniz. Bu dönemde aile içi tartışmalardan uzak durmalısınız. Geçmişten gelen aile mirası ile ilgili konular gündeme gelebilir.

ASLAN BURCU: Kazançlarınız ve ortak yatırımlarınız olan yerde bir dolunay olacak borçlarınız yavaş yavaş bitmeye başlayacak. Az kalmış bu arada yeni kredi arayışlarınız varsa bunun için fırsatlar çıkabilir. Sözleşmeler, anlaşmalar, kardeşler, komşularla ilgili olaylar gündeminizde olabilir. Hayatınızda bu konularda yenilikler olurken sinir katsayınız artabilir. Sosyal ortamlar yavaş yavaş ilgi odağınızdan uzaklaşacak.

BAŞAK BURCU: İkili ilişkilerde başladığınız işler artık meyvesini vermeye başlayacak. Belki de ortaklık ve birliktelikleriniz artık gün yüzüne çıkmaya hazır hale geldi. İş ortamı ve günlük yaşantınızda gözden geçirmeniz gereken durumları bir an evvel hallederseniz ilerleyen zamanlarda daha rahat hareket eder hale geleceksiniz. Para kaynaklarınızla ilgili yeni oluşumlar olabilir. İlk zamanlarda biraz biraz sorun olsa bile daha sonra her şey yoluna girecektir.

TERAZİ BURCU: Çalışma ortamınızda yaptıklarınız nihayetinde görünmeye başlayacak. Çabalarınızın sonuçlarını almaya başlayacaksınız. Okul hayatınızı dondurma kararı almanız olası. Ya da yurt dışında bir ticaret yapmaya niyetlenmişseniz bu alanda biraz yavaşlama söz konusu olabilir. Yeni Ay da kendinize yatırım yapmalısınız. Biraz asabi davranışlar sergileme eğilimi içerisinde olabilirsiniz. Verdiğiniz sözleri tutma zamanı.

AKREP BURCU: Eğer yalnız yaşıyorsanız yeni aşklara yelken açabilirsiniz. Bir sevgiliniz varsa artık gün yüzüne çıkartabilir biz de buradayız diyebilirsiniz. Çocuklarınız ile ilgili verdiğiniz kararlar artık meyvesini veriyor. Yeni Ay’ın yanında Neptün’ün olması bazı kararlarınızda sizi yanıltabilir.

YAY BURCU: Kariyer ve aileniz ile konularda görünür olma zamanınız. Sosyal ortamlardaki arkadaşlarınız gündeminizi oluşturabilir. Sözleşmelerle ilgili verdiğiniz kararlarınızı yeniden gözden geçirme zamanı. Özellikle kadınlardan gelecek kıskançlıklara dikkatli olmanızı tavsiye edebilirim.

OĞLAK BURCU: Yapmış olduğunuz sözleşmeler artık semeresini vermeye başladı. Göremediğiniz bazı konular olabilir dikkatli olmanızda fayda var. Yeni işlere başlama konusunda hala zamanınız var. Kariyerinizle ilgili zor da olsa yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Biraz sakin kalmakta fayda var.

KOVA BURCU: Para kaynaklarınızda gelişmeler sizi mutlu edecektir. Kredi ya da vergi borçlarındaki sonlanmalarla biraz rahat edebilirsiniz. Yeni eğitime başlayabilirsiniz. Yurt dışı gezileri, Ticaret konusunda yeni fikirler üretebilirsiniz.

BALIK BURCU: İlişkileriniz artık gün yüzünde. Hayalleriniz gerçek olabilir. Aldanmalara karşı temkinli olmanızı tavsiye edebilirim. Miras ve başkalarının paralarını kullanma, spiritüel eğitim alma konusunda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.

Not: Tahminler genel olup herkesin haritası farklı enerjiler barındırmaktadır.

Tahmini yorumlar kişisel yönlendirme için değildir.