Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ciğerlerimiz geleceğimiz yandı maalesef, en kısa zamanda yaralarımızı sarabilmek en büyük dileğimiz.  Bu afet günlerinde canla başla çalışan tüm görevli personele ve sivil toplum örgütlerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

ASLAN BURCU

-hayatı, yaratıcılığı, eşsizliği temsil eden güneş tarafından yönetilen; enerjik, dışadönük ve dominant mizaçlı burçtur.

-aslan burcunun kendini yaratıcı ifade etme, onaylanma ve takdir edilme ihtiyacı yüksektir. Bunları sağlamadıkça tam olarak mutlu olamaz.

-çabası kimlik edinmek içindir, 'ben buyum' demek ister.

-aslan burcu yaşamsal enerjinin kaynağı olmak ister, bu enerji sadece kendisi için değil başkaları içindir de aynı zamanda (en duygulandığım özellikleri bu). Güneşin etkisinden mi bilmiyorum ama o da ışığın kaynağı olup, diğerlerini aydınlatmak ister.

-güzel şeyler söylemişken ufak bir eleştiri gelsin: inatçı, ısrarcı olabilir.

-gösteriş yapmayı sever.

-davranışları da anlatımları da biraz abartılıdır.

-aslan burcu aynı zamanda aşk burcudur. Beşinci ev aşkı temsil eder ve bu evin yöneticisi de güneş ve temsil ettiği aslan burcudur. Aslan burçları çok hızlı ve derin âşık olurlar bu nedenle aşağı yukarı hayatlarında aşk olmayan dönem yoktur. Doğal flörtöz olmalarından dolayı hayranları vardır ve eğlenceli ortamlarda ışık saçarak, etrafa keskin bakışlar ve gülücükler dağıtarak tüm ilgiyi üzerlerine çekerler. Ayrıca çok ateşli ve hırslı sevgililerdir, yönetim gücünü ilişkileri üzerinde de gösterirler ve istedikleri tepkileri alamazlarsa moralleri bozulur.

-her yenilgi aslan burcu için bir üzüntü kaynağıdır ve hızlı toparlanamaz çünkü çok hırslıdır ve egosu kuvvetlidir. Sarsıldığı zaman derinden sarsılır. Kendilerine olan yüksek güvenlerinden dolayı her şeyi bilen ya da en azından her konuda yorum yapan bir yaradılışları vardır bu nedenle zaman zaman kötü yanılgılara düşerler. Aslan burcunun hayatındaki en kötü şeylerden biri bu kendine güvenle çıkılan yollar ve geçmişten gelen sorunlarını temizlemeden başladıkları işlerdir. Genellikle hatalarından ders almazlar ve bu hataları tekrar tekrar yaparlar. Kendilerine güvenleri gözlerini kör etmiştir. Ancak öyle içten, öyle yaratıcı ve doğru şekilde cümlelerini kurup, öyle güzel anlatırlar ki hatalarını hemen affettirirler. Bu da aslan burcunun en güzel yanlarından biridir.

Sağlık olarak bakacak olursak Aslan burcu kalp, omurga ve sırtla ilgilidir. Aslan burcunun yöneticisi Güneş ise beyin, kalp, adale ve tendonlarla, vücudun sağ yarısını kontrol eder. Modern astrolojide güneş, endokrin sistem, özellikle çocuklukta önem taşıyan timus bezi ve vücudun bağışıklık sistemi ile doğrudan ilgilidir.

14 Ağustos günü Venüs ile Jüpiter arasındaki gergin açıda abartılı ve dramatik davranışlarla karşı karşıya kalabiliriz. İyi ve kötü arasında ayrım yapmak zorlaşabilir. Provokasyona dikkat edilmesi gereken günlerden geçiyoruz.

15 Ağustos günü Merkür ve Plüton arasında oluşacak açıda konsantrasyon gereken işler için fırsat tanıyor ameliyat olmanız gerekiyorsa haritanızın desteklemesi halinde olumlu günler.

16 Ağustos civarı iletişim için oldukça zorlu zamanlar olabilir, iletişim sektöründe sorunlu günler yaşanabilir. Gerginliklere dikkat edilmeli.

16 Ağustos günü ilişki gezegenimiz Venüs Terazi burcuna geçecek. Siyasi konularda hareketlenmeler yaşanabilir. Dengesiz para harcamaları bu zamanlarda artabilir. Yaptığımız işlerde onay bekleyebiliriz.

Bu ayın en sıkıntılı zamanlarından birisi de 17 Ağustos tarihi. Karamsarlık, depresyon, geçmişten konulardan dolayı başkaları tarafından suçlanmak, iletişimde aksaklıklar, kalp ve şeker hastalarında hastalık seyrinde artışlar, enerji düşüklüğü, olumsuz düşünceler derken sanırım kendimizi şarz etmek için zamana ihtiyaç duyacağız.

19 Ağustos’ta Merkür ile Mars arasındaki kavuşumda söylemlerimizde sertlikler, ani kazalar, yapılan işlerde özensizlikler, olabilir.

22 Ağustos’ta Venüs’ün açıları bizi biraz rahatlatabilir. Yeni sosyal ortamlara girebilirsiniz. Mars ve Uranüs arasındaki açıda kendinizi daha önce düşündüğünüz ancak çılgınca gelen fikirlerinizi uygularken bulabilirsiniz.

23 Ağustos bugün Güneş Başak burcuna geçiyor. Doğum günleriniz kutlu olsun sevgili Başaklar.

24 Ağustos tarihine sabah saatlerinde olacak gergin Dolunay enerjisi ilişkilerimiz ve ortaklıklarımızı sorgulatabilir. Dolunay yöneticisi Satürn’ün geri harekette olması daha önce alınan kararları tekrar gündeme taşıyabilir. Aynı ay içerisinde iki Dolunay olursa buna Mavi Dolunay denir. Bu kova burcundaki bazı sonlanmalara zemin hazırlıyor. İmparatorlukların çöküşü de bu tür dolunaylardan sonra yavaş yavaş gündeme gelebilir.

Ay ve Venüs arasındaki iletişimsiz açıda kazançlarınızla ilgili değişimler yaşayabilirsiniz. Elinizdeki parayı harcamak için acele etmeyin. Merkür’ün açısı gizli kalan olayları gündeme getirebilir. Uranüs ile Satürn arasındaki gergin açı kariyer ve çalışma hayatı ile ilgili konularda yeniden gözden geçirilmesi gereken konuları gündeminize taşıyabilir. Beklenmeyeni bekleme konusunda sürpriz zamanlar yaşayabilirsiniz. Jüpiter’in retro konumu alacaklar, borçlar, banka kredileri ile ilgili yapılandırmalar, ceza ödemelerinde kolaylıklar sunulabilir. İş dünyasında kredi bulma konusunda olumlu gelişmeler yaşanabilir. Yükselen yöneticisinin karşıt evde olması olayları uzaktan seyrederken yeni yapılandırmalar için zemin oluşmasını tetikleyebilir. Bu dolunayda 11 Şubat 2021 tarihinde başladığınız işlerin nasıl bir oluşum içerisinde olduğunu görebilirsiniz. Yeni başlangıçlar yapmak için sosyal ortamlarda bulunma şansınız varsa değerlendirebilirsiniz.

27 Ağustos tarihinde Merkür ve Jüpiter’in sert etkileri ile hoşgörüsüz, abartılı, davranışlarda bulunabiliriz. Sosyal ilişkilerde çatışmalar, rekabet ve kıskançlık krizleri, sürtüşmeler olabilir. Sosyal paylaşımlarda biraz dikkatli olmakta fayda var.

30 Ağustos tarihinde Merkür Terazi burcuna geçiyor. Diplomatik görüşmeler için uygun zamanlar. İletişimde kibarlık ön planda olur. Galeyana gelip tutamayacağınız sözler vermeyin.

1 Eylül tarihinde Mars ve Neptün arasındaki gergin açıda su ile ilgili olumsuz haberler alabiliriz. Yolsuzluk ve hileli işler, bağışıklık sistemimiz gündemimizi oluşturabilir.

4 Eylül tarihindeki Marsın Merkür ile yapacağı açıda kontrol kaybı yaşayabilirsiniz. Kandırılma riskiniz yüksek olabilir dikkatli olmakta fayda var.

Gökyüzü bu aralar maalesef sert etkiler gösteriyor. Umut verici gelişmelerde mutlaka olacaktır. Bazı bitişler derin yaralar açarak olur. Ruh daha sonra yaşadığı kötü olaylardan ders çıkartarak iyiyi ve güzeli bulur.

YÜKSELEN KOÇ BURCU: Güneş, çocuklar ve sanat evinizi aydınlatırken, yönetici gezegeniniz Mars, Merkür ve Venüs ile birlikte sizin çalışma ortamlarınız ve hizmet aldığınız, evcil hayvanlarınızı gösteren evde size enerji harcatıyor. Neptün’ün Güneş ile sert açısında aşk ilişkilerinizde, gerçeklerin gözünüzden kaçabileceğini göstermekte. 19 Ağustostaki toprak üçgeninde para kazanma konularında yeni gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ardından gerçekleşen hava üçgeni düşündüklerinizi eyleme geçirme konusunda size pürüzsüz bir akış sağlayacaktır. Kibir sorununuz olabilir. Bu ay sizin için evcil hayvanlarınız, hizmet alanlarınız daha ön planda olacak.

YÜKSELEN BOĞA BURCU: Güneş ailenizle ilişkili evinizi aydınlatırken, Neptün sosyal ortamlardaki arkadaşlıklarınızda gözünüzden kaçan olaylara dikkatinizi çekmekte. Çocuklar ve ilişkileriniz ile ilgili konularda yoğun çaba harcayabilirsiniz. Şans oyunlarına eğiliminiz artabilir. Kariyerinizle ilgili konularda neyi göremediğinize yeniden bir bakın. Ağustos ayı sonlarında bel ve böbrek sorunlarınız çıkabilir. İş yaparken ya da eğilip kalkarken daha özenli davranmalısınız. Ani gelişebilecek böbrek sancılarına karşı bol su tüketmelisiniz.

 YÜKSELEN İKİZLER BURCU: Yönetici gezegeniniz Merkür, aile içerisinde çekişmeli ya da sert söylemler olabilir derken, Güneş kardeşlerinize olan ilişkilerinize dikkati çekiyor. Aile içi meselelerde kardeşlerle ilgili konular gündeminizde olabilir. Vadesi geldiği halde ödenmemiş vergi borçlarınız bir anda gündeminize düşebilir. 19 Ağustostaki Mars, Merkür kavuşumunda sert söylemlere dikkat etmelisiniz. Yeni ilişkiler konusunda şanslı günler.

YÜKSELEN YENGEÇ BURCU: Harcamalar, alacak, verecekler, bankalar, vergi daireleri konusunda ödemeler gündeminizde olabilir. Trafikte dikkatli olmanız gereken zamanlar. Kardeşler ya da komşularla gergin zamanlar yaşayabilirsiniz. Sinirlerinize hâkim olup tartışma yaratacak ortamlardan uzak durmak en iyisi. Ağustos ayı sonlarında eviniz ya da ailenizle ilgili hiç beklemediğiniz yeni olayların gelişmesi muhtemel.

YÜKSELEN ASLAN BURCU: Satürn ve Jüpiter’in karşıt burcunuzda geri harekette olması, sizi yorsa da daha önce gözden kaçındığınız hukuki ya da sistem kurma gibi konularda yeni şanslar vermekte. 19 Ağustos günü genel sağlığınızla ilgili bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Özellikle sabahın erken saatlerinde sıkıntı yaşamanız mümkün. Kardeşlerinizle aranızda anlaşmazlıklar var ise çözümlemek için fırsatlarız çıkabilir.

YÜKSELEN BAŞAK BURCU: Bu günlerde kendinizi gergin hissedebilirsiniz. Sonradan pişman olacağınız sözleri söylemekten kaçınmalısınız. İlerleyen günlerde Venüs’ün para evinize gelmesiyle kazançlarınızda artışlar olabilir. Aileniz ve kariyerinizle ilgili durumlar söz konusu olabilir. Geçmişte olan olayları gündeme getirmenin kimseye faydası olmaz.

YÜKSELEN TERAZİ BURCU: Yönetici gezegeniniz Venüs başak burcundaki seyrini tamamlayarak adaleti, hak ve hukuku temsil eden terazi burcuna geçecek. Bu dönemde sizde biraz rahat nefes alabilirsiniz. Başak burcundaki Venüs en çok sizi yormuştur. Gizli ilişkiler, arkanızdan dönen dolaplar derken sonunda Venüs gün yüzüne çıktı. Bu dönemde sağlığınızı ihmal etmeyin.

YÜKSELEN AKREP BURCU: Yönetici gezegeniniz Mars Merkür ile kavuşacak. İkili ilişkilerinizde sosyal ortamlardaki hareketlerinizden dolayı zor zamanlar yaşayabilirsiniz. Kardeşleriniz ile olan ilişkilerinizde sizi dönüştürecek olaylar yaşayabilirsiniz. Kariyer evinizdeki Güneş ile Jüpiter arasındaki ilişkide büyüklerinizin sözlerine kulak asmalısınız.

YÜKSELEN YAY BURCU: Kariyerinizi sert söylemlerinizle sonlandırmak istemiyorsanız sakin kalmalısınız. Kardeşlerinizle ilgili daha önce gündeme gelen konular yeniden gündeminize gelebilir. Aranızda sorun varsa bir kez daha gözden geçirebilirsiniz. İmzaladığınız evraklar konusunda titizlenirseniz aynı konular tekrar tekrar gündeminizde olmaz. Trafikte dikkat eksikliği yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK BURCU: Günlük sağlığınıza dikkat edin, harcamalarınızı abartmadan yapın ki sonra para lazım olacaktır. Yurtdışı ticareti, Yüksek öğrenim konuları gündeminizde olabilir. Evlilik yolunda ilerliyorsanız bir sürtüşme sonucu nikah işlemlerinin iptali söz konusu olabilir. Kariyerinizde yükselebilmek için iş arkadaşlarınızın desteğini alabilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA: Yönetici gezegeniz Satürn geri harekette sizi biraz zorlasa da gözünüzden kaçanları size gösterip yoluna devam edecek. Miras, nafaka, kredi konuları gündeminizde olabilir. Önünüze çıkacak ani fırsatlarla kredi çekip ev almak isteyebilirsiniz. 17 Ağustos günü ve civarı eşinizin sağlığınıza biraz dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN BALIK: Bilinçaltı çalışmaları yapmak için uygun zamanlar. Henüz başlamamışsanız bu konularda eğitim alabilirsiniz. Karşıt evinizdeki Marsın konumundan karşınızdaki kişilerden sert söylemler duyabilirsiniz. Eşiniz ya da ortaklarınızla olan konularda çok fazla kuruntuya girip kendinizi üzmeyin. Emekli olmayı düşünen balık burçları size yeni hayatınızda başarılar dilerim. Evde oturup keyif çatacağınız zamanların keyfini çıkartın.