36’ncı sanat yılınızı yaşıyorsunuz. Çizginizi bozmadan müzik üretmeye devam ediyorsunuz. Ve 7’den 70’e herkes tarafından beğeniliyorsunuz. Bu başarıyı neye borçlusunuz?

Ben Doğal olmayı ve doğal yaşamayı çok seviyorum. Güncel akımlara uyarak müzik yapmayı hiç düşünmedim, kendime özgü tarzımla sadece kalbimi titreten şarkılar yapmaya özen gösterdim Bu da benim müzik sektöründe kalıcı olmamı sağladı

Bugün neler yapıyorsunuz? Yeni bir single olacak mı?

Karantina sürecinde 70’li yıllarda birbirinden güzel seslendirilen 500’ü aşkın şarkı dinledim Bunların arasından Nilüfer’in seslendirdiği “Dünya Dönüyor” isimli şarkıyı akustik tadında coverladık. Şarkımız geçen hafta YouTube ve tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu.

Mithat Körler müziğe nasıl başladı?

Müzik yaşamama profesyonel olarak 1973 yılında Berk Düğün Salonu’nda kurduğumuz bir orkestra ile başladım.

Neden İstanbul değil, Eskişehir? Kariyeriniz açısından bunun zorluklarını yaşadınız mı?

Eskişehir benim doğup büyüdüğüm güzel bir şehir, İstanbul müzik sektörünün merkezi. İstanbul’da yaşam gerçekten çok zor o yüzden Eskişehir’den hiç ayrılmadan ömrümün yarısını Eskişehir’de yarısını İstanbul’da geçirmek zorunda kaldım, bu benim için gerçekten zor oldu. Ama insan hayatında huzur ve mutluluk çok daha önemli. Şimdi böyle bir tercihin çok doğru olduğunu görüyorum.

Eskişehirspor taraftarı ve eski bir yöneticisi olarak Eskişehirspor’un şu anki durumunu değerlendirir misiniz? Sizce ES ES’in kurtuluş reçetesi ne?

Eskişehirspor bizim vazgeçilmez sevdamız herkes gibi bugünkü durumuna ben de çok üzülüyorum. Eskişehirspor’un kurtuluşu şehrin dinamiklerinin bir araya gelmesi ile mümkün olabileceğine inanıyorum.

Sanatçı dostlarınız Eskişehir’i nasıl buluyor? Size kentimizle ilgili neler söylüyorlar?

Eskişehir’in adı geçtiği her ortamda Eskişehir’in yaşanılabilir, çağdaş mükemmel bir kent olduğu söyleniyor. Bu da beni bir Eskişehirli olarak çok mutlu ediyor.

Müzik yaşamınızda geleceğe yönelik projeleriniz neler?

Ekim ayında yeni çıkacak albüm hazırlıklarına başladım. Dünden bugüne sevilen bütün şarkılarımın içinde olacağı bu albüm beni çok heyecanlandırıyor.

Mithat Körler bugün en çok hangi şarkıyı dinliyor?

Son günlerde en çok Ekim ayında piyasaya çıkaracağım şarkılarımı dinliyorum.

Müzik dışında hobileriniz neler? Fobiniz var mı?

Yürüyüş ve spor yapmayı çok seviyorum.

En büyük fobim asansör

En çok sevdiğiniz yemek hangisi? En son hangi kitabı okudunuz?

Kuru fasulye - pilav

Glenn Meade’nin

Romanov Komplosu

Editör: TE Bilişim