Belediye Başkanlığınız döneminde Sivrihisar Belediyesi hep ilkleri gerçekleştirdi. Bu çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verir misiniz?

Göreve başladığımız günden bugüne kadar ilçemizi geliştirmek tanıtmak amacıyla yeniliklere imza atmaya çalıştık. Yaptığımız çalışmaların çoğunda ise Türkiye’de ilklere imza attık. Örnek verecek olursak Türkiye’nin ilk Açık Hava Heykel Müzesi’ni faaliyete geçirdik. Baktığımızda tarihi güzellikleri kuş bakışı izlemeyi sağlayan Sivrihisar Seyir Terası projesini hayata geçirdik. Yine ilklere baktığımızda düzenlediğimiz festivalleri dönemimizde ilk olarak biz gerçekleştirdik. Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali ile Uluslararası Nasreddin Hoca Festivallerinde yüzbinlerce vatandaşımızı ilçemizde ağırlayarak Sivrihisar ekonomisine de büyük katkılar sağladık. İlçemizin yapısına uygun sokaklarda restore çalışmaları yaparak ilçemizin çehresini değiştirmeye başladık. Sivrihisar Kent Tarihi Müzesi, Türkiye’de İlk Uygulamalı Kilim Müzesi ve Kültür Evi’ne imza attık. Belediyecilik çalışmaları anlamında baktığımızda ilçemize doğalgazıbiz kazandırdık. İlçemizde katma değeri arttırarak halkımıza 7.500.000 TL KOSGEB desteği, çiftçimize 1.000.000 TL hibe desteği ve Sivrihisarlı bir çok kadınımıza istihdam sağlayarak, kadınlarımızın iş hayatına atılmasına öncülük ettik. Son olarak ilçemizin değerini arttırmak ve halkımıza iş istihdamı sağlayabilmek için Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi yapımı çalışmalarına başladık. Kısacası baktığımızda ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirerek sosyal ve ekonomik faaliyetleri geliştirerek halkımızın yaşam kalitesini arttırarak başarılı bir belediyecilik örneği sergilemeye çalışıyoruz.

Yapmayı çok isteyip, gerçekleştiremediğiniz proje veya projeler oldu mu?

Biz bu zamana kadar Sivrihisar’ımızı nasıl bir adım öne taşıyabiliriz diye hayal edip hazırladığımız projeleri bir bir yerine getirmeye başladık. Geçmişe dönüp baktığımızda Sivrihisar kaderine terk edilmiş bir ilçeydi. 2014’ten 2019’a kadar daha iyi yerlere taşıdık. Şimdi ise 2019’dan 2024’e kadar Sivrihisar’ı Türkiye’nin gözbebeği bir ilçe haline getireceğiz. Bizim tek hedefimiz en iyi şekilde hizmet edebilmek. Her şey biter önemli olan kalıcı şeylerle insanların gönüllerinde taht kurabilmektir.

Sizce Sivrihisar’ın en büyük sorunu ne? Sivrihisar’ın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Şu an baktığımızda ilçemiz sosyal ve ekonomik anlamda iyi durumda. Ancak şu an ki tek sorunumuz yollarımız diyebiliriz. Onunla ilgili olarak ise şunları söyleyebilirim. İlçemizde elektriklerimiz yerin altına alındı. Bunun yanı sıra ilçemize bildiğiniz üzere doğalgaz geldi ve bununla alakalı çalışmalar devam ediyor. Birçok mahallemizde bu çalışmalar sona erdi. Yollarımızı da doğalgaz ve elektrik alt yapı çalışmaları ile paralel olarak yapmaya başlıyoruz.  Tek sorun yollarımız olarak görünse de şu an bunla ilgili çalışmalarımızda başladı. İnşallah kısa zaman içerisinde bunu da tamamlayacağız. Sivrihisar’ın geleceğini ise sosyal, ekonomik, kültürel anlamda gelişmiş; ülkemizin sayılı turizm merkezlerinden biri haline gelmiş, huzurlu, refah bir ilçe olarak görüyorum.

Coronavirüsü salgını nedeniyle Sivrihisar Belediyesinin yatırımlarındaki öncelikler değişecek mi?

Tabii ki baktığımızda Covid -19 Coronavirisü tüm dünyada etkili bir salgın. Ancak biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Salgında tedbirlerimizi geniş kapsamlı bir şekilde alarak çalışmalarımızı yine her zaman olduğu gibi planlı ve projeli bir şekilde sürdürüyoruz. Biz yatırımlarımızı ve faaliyetlerimizi devam ederek hazır hale getiriyoruz ki bu salgını hep birlikte atlattığımız günden sonra vatandaşlarımıza daha güzel ve başarılı projelerle imkânlar sağlamaya devam edeceğiz.

Bu salgın Eskişehir’i ve Sivrihisar’ı nasıl etkiledi?

Bunu sadece Eskişehir ve Sivrihisar olarak kısıtlayamayız. Tüm dünyayı saran bu virüs tabii ki de olumsuz etkilere imza attı. Esnaflarımız uzun süre kapalı kaldı. Ekonomik anlamda vatandaşlarımızı etkiledi. Ama bu süreçte yapılması ve uyulması gereken kuralları uygulayarak salgınla mücadelede örnek ülke olarak olduk. Buda yeniden eskisi gibi aktif hale gelebilmek adına normalleşme sürecinin artmasını sağladı.

Eskişehir milletvekilleriyle diyaloglarınız nasıl?

Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin ülkeme ve ilçeme katkı sağlayan, değer katan ve hizmet etme çabasında bulunan tüm Milletvekillerimiz benim için değerlidir. Hepsiyle fikir alışverişinde bulunarak zaman zaman iletişim halinde bulunuyoruz.  

Büyükşehir Belediyesi ile ilişkileriniz nasıl?

Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen görevleri yerine getirdiği sürece ilçemize yapması gereken hizmetleri gerçekleştirdiği sürece bir sorun ya da sıkıntı yaşamıyoruz. Fakat ilçem ve burada yaşayan vatandaşlarımın hakkını hak ettikleri hizmeti görmeleri için haklarını sonuna kadar ararım.

Hobileriniz neler, fobiniz var mı?

Hobilerim arasında eski arabalara merakım var. Eski arabaları izlemek bile beni dinlendiriyor. Bana göre insanoğlu ne olursa olsun kendisine bir saat ayırmalı ve kendisini dinleyerek günün değerlendirmesini yapabilmelidir.

En sevdiğiniz yemek hangisidir? En çok sevdiğiniz müzik nedir? En son hangi kitabı okudunuz?

Ben doğma büyüme Sivrihisarlı olarak tabii ki de Sivrihisar’ımızın tüm yöresel lezzetleri benim için vazgeçilmezdir. Bu tatlarla büyüdük. Sivrihisar zengin mutfak kültürü ile ülkemizde ve uluslararası düzeyde tanınır hale geldi. Sivrihisar mutfağının üzerine mutfak tanımam. Müzik konusunda ise kulağa hoş gelen her türlü müziği dinlerim. En son okuduğum kitap ise J.VonHammer’ın Osmanlı Tarihi Devlet-i Aliye

Editör: TE Bilişim