GÖRÜNÜM SPOR

Eskişehirspor’da birileri kulübü Diyarbakırlı bir işadamına satmak için çalışma başlatmış. Alacaklı futbolculara gidip, “Sana olan borcun şu kadarını biz ödeyelim. Senin yerine kulüpten biz alacaklı olalım” diyorlarmış. Bu işin arkasında Eskişehirspor’da daha önce başkanlık yapmış bir ismin olduğu iddia ediliyor. Kulislerde yüksek sesle seslendirilen iddialar şöyle; “Mustafa Akgören’in açıkladığı  futbol ailesine olan 130 milyon liralık borcu, 30-40 milyon lira peşin para vererek; kendilerini 130 milyon lira alacaklı duruma getirecekler. Daha sonra yönetimi devralıp, şirketleştirecekler. Sonra kulübü Diyarbakırlı işadamına satarak, bu işten hem kazanç sağlayacaklar, hem de Eskişehirspor’u borçtan kurtaracaklar.” Peki bu iş olur mu? Taraftar kulübün Diyarbakırlı bir işadamına satılmasını nasıl karşılar? Ben ES ES taraftarının bu işe razı olacağını düşünmüyorum. Diyarbakırlı işadamı değil de Eskişehir’in önemli markası ETİ kulübü satın alırsa belki taraftar buna karşı çıkmaz.  İngiltere, İtalya ve Fransa’da kulüpler Arap, Rus, Çinli işadamları tarafından satın alınıyor. Kulüplerin sahiplerinin olması daha iyi yönetilmelerini sağlıyor. ‘Ben borç yaparım, benden sonra gelen ödesin’ denilmiyor. Çünkü kulüp zarar ederse, patronda zarar eder. Böyle giderse, bırakın Eskişehirspor’u, İstanbul’un büyük kulüpleri de ileriki süreçte yabancı sermayelere satılabilir. Ne diyeyim? Eskişehirspor’un yok olması mı yoksa satılması mı daha iyi? İki ucu b..klu değnek gibi bir durum…

///////////////////////

ATEŞTEN GÖMLEK GİYENLERE ŞAŞI BAKMAYIN

Eskişehirspor Olağan Mali Genel Kurulu'nda kulübün güncel borcu yaklaşık olarak 235 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 10 aydır birlikte yola çıktığı yönetim kuruluyla tam anlamıyla ‘ateşten gömlek giyen’ Mustafa Akgören, bu borcun 130 milyon lirasının futbol ailesine olduğunu belirtti. “Futbol ailesine olan borcu 50-60 milyon liraya halledebiliriz” dedi. Bu paranın bulunması halinde Eskişehirspor küme düşme ve puan silme cezalarından kurtulur.  Eskişehirspor bu kentin en önemli bir markası. Bu kent bu parayı bulabilecek bir kapasitede. Vali Erol Ayyıldız, Göztepe örneğinde olduğu gibi ES ES için Eskişehir’in potansiyelini hayata geçirmek için çalışma başlatmalıdır. Kentin kanaat önderleriyle görüşmeler yapıp, Göztepe’nin içinde bulunduğu durumdan nasıl kurtulduğunu anlatmalıdır. Siyasetçilerinden, belediye başkanlarına, işadamlarından, bürokratlarına hiç kimse Eskişehirspor’a şaşı bakmamalı. Takımın zor günlerinde ateşten gömlek giyen ES ES sevdalısı yönetimi yalnız bırakmamalıdır…

////////////////////

NOSTALJİ

ALTIN SEZON 1970-1971

Kurulduğu ilk yıllarda İstanbul’un üç büyüklerine kafa tutarak ilk Anadolu Devrimi’ni yaşatan Eskişehirspor sadece Eskişehir’in değil, tüm Türkiye’nin gözbebeğiydi.
 

PORSUK’TA BOĞULDU
Amigo Orhan’ın orkestra şefliğinde büyük taraftarıyla ‘ES ES ES Kİ Kİ Kİ’ sloganıyla başarıdan başarıya koşmuştu. Kırmızı Şimşekler, efsanevi Teknik Direktör Abdullah Gegiç yönetiminde 16 Eylül 1970 tarihinde o zamanki adıyla Fuar Şehirleri şimdiki adıyla UEFA Kupası’nda Sevilla’yı eleyerek, Avrupa’da da büyük sükse yapmıştı. Bu zafer o sezon sonunda kazanılacak kupaların habercisiydi. İlk maçı Sevilla’da 1-0 kaybeden Es-Es, kendi evindeki maçta da 79. dakikada yediği gol ile 0-1 geriye düştü. Es Es taraftarı sahayı boşaltırken 81. Dakika Fethi Heper kafayla beraberlik golünü attı. Dakika 87 olduğunda yine Fethi, 25 metre uzaktan attı sert şutla skoru 2-1 yapar. 90. Dakikada İlhan’ın yaptığı ortaya yükselen Fethi Heper hem hattrick yapar, hem de Eskişehirspor’un bir futbol mucizesi yaşamasını sağlar. Böylece İspanyol boğası Porsuk’ta boğuldu.

///////

FIKRA

Hava Dövmek

İki rauntluk boks maçı, hayli heyecanlı geçiyordu. İki boksör, ringde kıyasıya dövüşüyorlardı.
Birinin durumu oldukça kötüydü. Gözkapakları kapanmıştı.Raundun sonlarına doğru yumruklarının bir teki bile rakibine değmiyordu.Raunt arasında menajerine sordu:
– Maçı alma şansım var mı?
Menajeri bir yandan boksörün terini kurularken:
– Elbette var. Sen havayı dövmeye devam et. Böylelikle herifi zatürreden öldürebilirsin.

/////

ÇİVİ

"Eğer bir takım küme düşerse futbolcular gider, adamlar kalır" Pavel Nedved