Eskişehir’in yetiştirdiği Bilim İnsanı Prof. Dr. Gaye Usluer CHP Parti Meclisi’ne (PM) daha önce üst üste dört defa seçilerek, büyük bir başarıya imza atmıştı. Usluer geçtiğimiz Pazar günü 661 oy alarak beşinci defa üst üste seçilme başarısını gösterdi. Usluer Kılıçdaroğlu’nun listesini de dördüncü defa delerek PM’ye girdi. Yani her zaman yaptığını yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve tayfası sayesinde değil, kendi çalışkanlığı ve gücüyle bu göreve seçildi. Partililer; Kazım Kurt, Odunpazarı İl Başkanı Recep Taşel’in Usluer’ın sırtından kurban kesmeye çalışmalarını hayretler içerisinde izliyor. Sanki Usluer hayatında ilk defa  ve onların sayesinde Parti Meclisi’ne girmiş gibi paylaşımlarda bulunarak, kendilerini sadece CHP’lilerin değil, diğer partililerin gözünde de komik duruma düşürdüler. Ama hala farkında değiller. CHP’den ihraç edildikten sonra Yılmaz Büyükerşen sayesinde önce belediye meclis üyesi, sonra milletvekili ve daha sonra belediye başkanı olan birisi nasıl oluyor da  ‘ona karşı zafer kazandık’ diye nara atıp, sevinebiliyor. Ekibiyle zafer selfieleri çektirebiliyor. Sayın Kurt, Büyükerşen’in kanatları altına girmeden CHP’den birinci ve ikinci sıradan milletvekili adayı olup; aldığı komik oylarla seçilemediğini nasıl oldu da unutuyor. Birinci sıra adayı Kazım Kurt’un olduğu CHP 1999 seçimlerinde sadece 27 bin 419 (Yüzde 6,7) oy aldı. O seçimde baraj altında kalan CHP’nin Türkiye genelindeki oyu yüzde 8,71’di.  Kurt’un liste başı olduğu liste Türkiye genelinde yaşanan hezimetten daha fazlası Eskişehir’de yaşamadı mı? Gerçek CHP’liler bugün kerameti kendinden menkul görenlerin siyasi geçmişlerini çok iyi biliyor. Büyükerşen öncesi siyasi mevta olanların, onun desteğiyle bir yere geldiklerini bu kadar çabuk unutmasını nasıl tanımlarsınız? Belediye işçilerini, aynı aileden evlatları, damatları, gelinleri delege yazarak kongreler kazanabilirsiniz. Ancak Büyükerşen sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ni ancak rüyanızda kazanırsınız. Çünkü Eskişehir 302 delegeden büyüktür. Tepebaşı’da 302 delegeden büyüktür. Şirintepe’de 302 delegeden büyüktür. Seyitgazi’de, Mahmudiye’de Han’da Alpu’da 302 delegeden büyüktür…

/////////

NOSTALJİ

CHP ADAYLARI BAYKAL’I KARŞILIYOR

Yıl 1999. 18 Nisan seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal özel uçakla Eskişehir’e geliyor. CHP Eskişehir Örgütü, milletvekili ve belediye başkan adayları Genel Başkanlarını Sivil Havacılık (Hasan Polatkan) Havaalanı’nda karşılıyor. (18 Nisan 1999’da CHP adına yarışan milletvekili ve belediye başkan adayları önseçimle belirlenmişti.) Fotoğrafta 1. Sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt, 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Ünal, 3. Sıra Milletvekili Adayı Metin Tomsuk, 4. Sıra Milletvekili Adayı Kevser Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Muzaffer Solakoğlu, İl Başkanı Süleyman Karakaş, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Parti yöneticileri, Ali Rıza Menevşe, Erdal Şanlı, Daniş Soykal, Yaşar Özel (Tüpçü), Erdoğan Kara, İsmail Polat ve Yaşar Özel’in oğlu Hüseyin Özel yer alıyor. O seçimlerde CHP hem Türkiye’de hem de Eskişehir’de baraj altında kalıyor. Eskişehir’de sadece %6,7 oy aldı. 1999’da 1. Sıradan milletvekili seçilemediği için büyük üzüntü yaşayan Kurt 12 yıl sonra 2’nci sıradan Eskişehir Milletvekili seçiliyor. Kurt 30 Mart 2014 seçimlerinde Odunpazarı Belediye Başkanı oldu. Beş yıl sonra yapılan seçimde ikinci defa bu göreve seçildi. 20 yıl öncesinin genç Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan son üç dönemdir Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapıyor. 20 yıl öncenin genç parti yöneticisi Erdal Şanlı 30 Mart 2014’de Han Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019’da bu göreve tekrar seçildi.

//////////

FOTO ŞAKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Gaye Hanım, ne ettik ettik. Seni Parti Meclisine seçtirdik.

CHP İl Başkanı Recep Taşel: Vallahi Gaye Hanım, senin için kaç gündür uyumadan çalıştım.

CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Bunlardan birisi kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diğeri de İstanbul İl Başkanı mı sanıyor? Yılmaz Hoca’yı saymazsak topu topu 13 delegenin oyuyla bana caka satıyorlar. Ben bu 13 delegeye kalsaydım, Parti Meclisi’ne daha önce dört defa seçilir miydim?

///////

FIKRA

KARI KOCA BALKONDA
Karı- koca balkonda oturmaktalar ve adam rakısını yudumlamaktadır.
Adam: Sensiz bir hayat düşünemiyorum, hayatıma renk kattın, seni seviyorum.
Kadın: Bunu sen mi söylüyorsun, rakı mı söyletiyor?
Adam: Hayır, ben rakıya söylüyorum…

//////

ÇİVİ

“Yürüdüğün yolda kimseyi bekleme, işi düşerse o sana yetişir.” Yılmaz Güney