Tepebaşı Belediyesi’nin Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, halk sağlığı konusunda öne çıkan en önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. 2013 yılında Şirintepe Mahallesi’nde hizmete giren ve hiçbir ücret talep edilmeyen poliklinikte bugüne kadar on binlerce çocuk sağlık taramasından geçirildi. Türkiye’de 4’üncü Eskişehir’de ilk olan poliklinik, kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalar ile sadece Tepebaşı’nın değil Eskişehir’in de örnek gösterilen bir merkezi haline geldi. Muayeneye gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış poliklinikte çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor bir yandan da hayatları boyunca kullanacakları sağlıklı dişlere kavuşuyor.

Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, sadece ağız sağlığı ile ilgilenmeyip, 4-18 yaş grubu çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkındaki değerlendirmesinde, diş sağlığının erken yaşta kontrol altına alınmasının önemine değinerek, “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni yaşama geçirmiştik. Merkezimizde sunduğumuz hizmetler ile çocuklarımız diş hekimi korkusu yaşamıyor. Gerekli durumlarda tedavileri yapılarak sağlıklı gülüşlere kavuşuyorlar. Bu hizmetlerden yararlanan çocuk sayısı arttıkça, sağlıklı dişlere sahip olma oranları da artıyor. Bu koruyucu hekimlik uygulaması sadece bir sağlık projesi değil, aynı zamanda sosyal belediyecilik örneğidir. Tepebaşı Belediyesi, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da hayata geçirdiği örnek işler ile anılmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Projenin sosyal belediyecilik örneği olduğuna vurgu yapan Başkan Ataç, “Diş hekimi bir belediye başkanı olarak tüm çalışmalara hekim gözüyle bakıyorum. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni 2013’te hizmete sunduk. Çocuklarımız diş hekimi korkusu yaşamadan, gerekli durumlarda tedavileri yapılarak sağlıklı gülüşlere kavuşuyor. Bugüne kadar burada taramadan geçirilen çocuk sayısı 58 bin 972, tedavi edilen çocuklarımızın sayısı 29 bin 729’a ulaştı. Ayrıca düzenlenen eğitimlerimize de 23 bin 852 çocuğumuz katıldı. Merkezimizde verdiğimiz psikolojik destekten ise 4 bin 674 çocuğumuz yararlandı. Üstelik on binlerce çocuğumuzun burada uzman kadromuzdan aldığı kaliteli hizmet tamamen ücretsiz. Çocuklarımızın geleceğe sağlıkla gülümseyebilmeleri için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Şirintepe Mahallesi Alınca Caddesi No: 5 adresinde hizmet veriyor.

Editör: TE Bilişim