Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılan ve Eskişehir sanayisinin 25 yıllık hayalini sonlandıran “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” bu eğitim döneminde ana kampüs binasının tamamlanmasıyla birlikte 270 yeni öğrenci daha alarak, yeni eğitim yılına başladı. Eskişehir sanayisinin nitelikli iş gücünü karşılayacak ve gençlere istihdam sağlayacak “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” mesleki becerisi yüksek, yenilikçi, üretken, yüksek ahlaklı ve Atatürkçü vizyona sahip gençlerini yetiştirmeyi hedefliyor.  Sanayi ile iç içe uygulamalı eğitim programlarını içeren yapısıyla okul; metal teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, plastik teknolojisi, makine teknolojisi ve elektrik ve elektronik teknolojileri gibi geleceğe yönelik başlıklarda eğitim verirken, nitelikli yetişen işgücünü sanayici ile buluşturuyor.

Türkiye’ye örnek bir okul

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin hayalini kurduğu okulu hayata geçirdiklerini belirterek, “Eskişehir OSB yönetimi olarak il sanayimizin 25 yıldır hayalini kurduğu bir projeyi hayata geçirmek için iki yıl önce birlikte yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada o hayallerin gerçeğe nasıl dönüştüğünü hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Hedeflerimiz ve hayallerimiz büyüktü. 2020 yılı içinde 10 aylık gibi bir sürede okulumuzun kampüs inşaatını tamamladık. Yönetim olarak bizler, bugün her yönüyle hem Eskişehir’de hem de Türkiye’de örnek gösterilen bir okulu kısa sürede inşa ederek sanayicimizin kullanımına hazır hale getirdik. Okul binamızı tamamlayarak yeni eğitim yılına yetiştirdik” dedi.  Eskişehirlilerin okula olan ilgisinin yüksek olduğunu belirten Başkan Küpeli, “Türkiye genelinde meslek liselerine yüzde 38, Eskişehir’de ise yüzde 28 civarında talep olurken, bu eğitim döneminde 270 yeni öğrencinin alınacağı Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ise yüzde 200 civarında bir talep yaşandı. Birçok kesimden aileler çocuklarını okulumuza yazdırmak için adeta yarıştılar. Eskişehir OSB yönetimi olarak, Türkiye çapında örnek bir okul ortaya çıkardık” dedi.

İş gücünü büyük ölçüde karşılayacak

Eskişehir OSB Başkan Vekili Metin Saraç, ÖZEL EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Eskişehir sanayinin geleceği için büyük önem taşıdığını aktararak, “Geçtiğimiz yıl 100 öğrencimizle geçici binamızda eğitimlere başlamıştık, bu eğitim döneminde yeni okul binamızın tamamlanmasıyla birlikte 270 yeni öğrenci daha alarak, yeni eğitim yılına başladık. 4 yıl sonunda hedeflediğimiz öğrenci sayımız 1.080 kişi olacak. Akıllı tahtalarıyla, son teknolojiyle donatılmış atölye ve derslikleriyle projelendirilen okulumuz makine teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve elektrik elektronik teknolojisi olmak üzere üç alanda eğitim verecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılında bu bölümlere plastik teknolojileri ve metal teknolojisi alanları ilave edilecek. İlerleyen yıllarda 5 alan 10 dal şeklinde eğitim öğretime devam edilecek. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son teknolojik sistemler kullanılarak verilen eğitimle firmalarımızın nitelikli personel ihtiyacını yani Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin iş gücünü büyük ölçüde karşılayacak” dedi. Öğrencilerinden beklentilerini sıralayan Saraç, “Öncelik insani değerleri, araştırmayı, sorumluluğu, saygıyı, paylaşmayı ve ahlaki değerleri en iyi şekilde öğrenecekler. Bir diğer hedef ise mesleki olarak alanında güçlü donanımlı, sahaya çıktığı zaman uygulamaya yönelik işlerde başarı sağlayacak mezun verme niyetindeyiz” diye konuştu.

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ana kampüsü toplam 26 bin 143 metrekareden oluşmakta. İçerisinde 30 derslik, spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar, yemekhane bulunmakta.

-Yatırım tutarı 70 Milyon TL

-Bu yıl okula 270 yeni öğrenci alındı.

-Okul tam kapasiteye ulaştığında 1.080 öğrenci eğitim görecektir.

BÖLÜMLER:

1- Metal Teknolojisi

2-Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

3-Plastik Teknolojisi

4-Makine Teknolojisi

5-Elektrik ve Elektronik Teknolojileri

ATÖLYELER

PLASTİK TEKNOLOJİSİ

    -Temel Kalıp Atölyesi

    -İleri Kalıp Atölyesi

    -Plastik İşleme Atölyesi

    -Temel İmalat İşleme Atölyesi

    -Profil İşleme Atölyesi

    -Film İşleme Atölyesi

    -Şişirme Atölyesi

    -Teknik Mesleki Resim Atölyesi

    -Bilgisayar Kontrol Atölyesi

    -Polimer Test Atölyesi

MAKİNE TEKNOLOJİSİ

    -İmalat İşleme Atölyesi

    -Saç Metal ve Hacim Kalıpları Atölyesi

    -CNC Atölyesi

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ

    -Temel Mekanik Atölyesi

METAL TEKNOLOJİSİ

    -Soğuk Şekillendirme Atölyesi

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ

-Temel Resim Atölyesi

-Elektrik Makineleri ve Kontrol Sistemleri Atölyesi

-Temel Elektronik Atölyesi

-Endüstriyel Kontrol Sistemleri Atölyesi

-Kumanda Teknik Atölyesi

Editör: TE Bilişim