Multitap en son yayımladığı  ‘No:3’ albümü sonrası sessizliğini ‘Arka Koltuk’ teklisi ile bozuyor. Garaj Müzik etiketiyle yayımlanacak şarkının sözü ve müziği Selim Siyami Sümer düzenlemesi Multitap’a ait.

Son yıllarda değişen müzik dinleme alışkanlıklarıyla tekli yayınlama kararı alan grup üyeleri yaptığı şarkılardaki sound ve anlatım şeklini daha olgunlaşmış bir halde dinleyicisiyle buluşturuyor.

Keyifli yolculuklarımızda bize eşlik eden hislerden yola çıkarak yazdığımız bir şarkı. Arka koltuğun camından dışardaki dünyayı kulağımızda bu melodilerle izlediğimizi hayal ettik.

Arka Koltuk; klasik Multitap tınılarını içeren, akustik, derinlikli ve sade yapısı ile dikkat çekiyor. Multitap 2006 yılında Selim Siyami Sümer (vokal ve gitarlar),Sertaç Özgümüş (piyano ve tuşlu çalgılar),Taçkın Bilal (bas gitar) ve Ali Cihan (davullar) tarafından İstanbul'da kuruldu
 

ARKA KOLTUK

Sallanıyor bulutlar gökyüzünün sonsuzluğunda

Herşeye kendince bir anlam yüklersin

Hayat zora gelince budur onunla başa çıkma yöntemin

Varmıyorsa hiçbir yere gayretin

Duraklar da yolculuğun keyfidir

Detaylarda gizlenen güzellikleri

Senin gördüğün gibi kim göre bilir?

Arka koltuğun camından

Akıyor hayat yanından

Arka koltuğun camından

Akıyor hayat yanından

Gözlerinle uzanıp dinlenirsin uzaklarımda

Arka koltuğun camından

Akıyor hayat yanından

Arka koltuğun camından

Akıyor hayat yanından

Söz yazarı: Selim Siyami Sümer

Besteci: Selim Siyami Sümer

Aranjör: MULTITAP

BİYOGRAFİ

Multitap 2006 yılında Selim Siyami Sümer (vokal ve gitarlar),Sertaç Özgümüş (piyano ve tuşlu çalgılar),Taçkın Bilal (bas gitar) ve Ali Cihan (davullar) tarafından İstanbul'da kuruldu. Kuruldukları ilk dönemde İstanbul'da sahne alıp, dünya müziğinde etkilendikleri bütün isimlerin şarkılarını sahneye taşıdılar. Bu, grubun kendi müzikal potansiyelini keşfetmesi anlamında belirleyici bir dönem oldu. 2009 yılında ilk albümleri üzerinde çalışmaya başlayan grup 2010 yılında "Takım Oyunu" isimli ilk albümlerini yayımlandı. Takım Oyunu ağırlıklı olarak elektronik elementlerden oluşan müzikal yapısı ve bu müziğin üstüne ustaca yerleştirilmiş türkçe sözleri ile benzersiz bir albüm oldu ve müzik çevreleri tarafından büyük dikkat çekti. 2011 yılında "Özel Birisin" adlı ikinci albümlerini yayınladılar. Bu albüm ile müziğine akustik elementleri eklemiş, daha sade bir anlatım yakalamış, şarkılarında insan hayatını daha derinlemesine işleyen bir Multitap vardı. 2014 yılında ‘aitʼ isimli bir tekli yayınladılar. Uzun bir aradan sonra 2019 yılının Kasım ayında No:3 isimli yeni albümleriyle döndüler. No:3A ve No:3B olarak iki ayrı Ep halinde yayınlanan albümde 3A daha dışa dönük, 3B ise insanın iç dünyasıyla iletişime geçtiği şarkılara ev sahipliği yapmaktadır. Multitap son albümünde o zamana kadar yaptığı şarkılardaki sound ve anlatım şeklini daha olgunlaşmış bir halde dinleyicisiyle buluşturdu.

Editör: Ayhan Aydıner