Sözlüklere baktığınızda müzik; duygu, düşünce ve imgeleri tek sesli ya da çok sesli olarak anlatma sanatı olarak tanımlanır.

Müzik geçmiş ve şimdiki zaman diliminde ve de her kültürde farklılık gösterir. Bu farklılık çeşitliliği de doğurmuştur. En ilkel ve en izole edilmiş kabile grupları da dahil olmak üzere, dünyadaki tüm insanlar bir müzik türüne sahip olduklarından, müziğin, insanların dünyaya yayılmasından önce kendi atalarından oluşan topluluklarda mevcut olduğu sonucuna varılabilir.

İslam inancına göre yüce Allah’ın bizleri yarattıktan sonra ‘’Ben sizin Rabbiniz değil miyim?’’ ‘’Evet sen bizim Rabbimizsin’’ dediğimizde meleklerin o esnada yaydığı tınıdır müzik.

Bizler, Allah’ın işitme sıfatına (Semi) sahibiz. Yani O işitir ve işittirir ancak istediğini duyurur. Peki, İslam peygamberine vahiy tınıyla yani frekanslarla gelmedi mi? Kalbine işleyen o tınılar Allah’ın tınısı, Allah’ın melodisi değil miydi?

Müzik insanın kendi iç benliğine yani bir taraftan da Allah’a giden en kestirme yoldur. Bu yola girmeyenler rahatsız olmalıdır bence. Müzik Allah’ın lisanıdır. Seslerin hem kulağa hem kalbe en hoş gelen şeklidir. Bakın kâinatta her şeyin bir titreşimi vardır. Yüce Allah’ın kendi enerjisiyle birlikte yaydığı titreşim bütün kâinatı kaplar. Bu titreşimde, ses, madde, renk ve hatta koku olur. En yüksek titreşim de insan ruhudur. Onun için değişik seslerin ya da tınıların bir diğer tanımla enerjinin oluşumundan ibarettir. İşte bu tınıyı hissedenlerde sanatçılardır. Üretenlerdir. Bunu kaybettirirsen toplumun hayat damarlarından birini de koparırsın.

İslam’ı kendi çıkarları uğruna ve başkalarının emelleri doğrultusunda kullanıp, kafasına göre Müslüman portresi belirleyen ve de halka bunu yutturmaya çalışan bunun sonucunda da İslam düşmanlarına müthiş kozlar veren ham softa kaba yobazlıktan başka bir şey değil bu, öyle değil mi?

Usul esasa mukaddemdir. Çoğu zaman neyi nasıl söylediğiniz en az sizin kim olduğunuz kadar önemlidir. Yani seçtiğin cümleler senin kim olduğunu apaçık ortaya koyar. Bugün müzik yapamadığı için evine ekmek götüremeyen müzisyenlerin ölüm seslerini duymuyorsanız bence kalp doktoruna gitmeniz gerekir. Bu haykırışları duymak için iyi bir kulağa değil, iyi bir kalbe sahip olmalısınız.

Müzikten rahatsız olmak akla gelebilecek en son şey olmalıdır. Bugün müzik ile seslenirler siyasetçiler kitlelere. En akılda kalan melodilerle ulaşırlar seçmenlerine. Bunu yapanların müzikten rahatsız olması hiç inandırıcı değil. Başka bir şey var sanki?

Müzikle ilgilendiğim için kendimle gurur duyuyorum ve rahatsızlık verdiğim için de çok mutluyum…

Saygılarımla,