Sevgili okuyucularım 20 Temmuz günü kutlayacağımız Kurban Bayramımız kutlu olsun. Allah yaptığınız ibadetleri kabul etsin, daha nice bayramlara erdirsin. Bayram günü haritasına bakacak olursak Güneş ve Merkür Yengeç burcunda olacak. Aile temalarını anlatan Yengeç burcunda Merkür’ün olması geçmişe olan özlemlerimizi dile getirecek ah nerede o eski bayramlar söylemlerimizi daha fazla ön plana çıkartacak. Et parçalarken kullandığınız bıçaklara dikkat ederseniz sorunsuz bir bayram yaşayabilirsiniz. Yaralanmadan sağlıklı bir bayram geçirmeniz dileğiyle… Gökyüzünde iki ışık kaynağı vardır birincisi Güneş ikincisi ise Güneşten aldığı ışıkları bize yansıtan Ay. Ay’ın yönettiği sevgili Yengeç burçları doğum günleriniz kutlu olsun.

Yengeç Burçları içlerinde Med ve Cezir ruh hallerini barındırırlar. Bu burcun ruh hallerini anlamak biraz zor olsa da Yengeç burcu bizim anneliğimiz, besleyici yönümüz, hormonlarımız, Vatan sevgimiz, kıskançlıklarımızdır. Koruma, muhafaza etme gerektiren işler, denizaşırı ticaret, para biriktirme, çoğaltma ile ilgili konular, yani bankacılık, portföy yöneticiliği, lokantacılık, meyhanecilik, sıvılarla ilgili konular, toplumla ilgili çalışmalar, annelik, çocuk bakımı ile işler, yuva idareciliği, zihinsel engelli çocuklarla ilgilenmek, hastabakıcılık, hemşirelik, aşçılık, lokanta işletmeciliği, otel işleri ve yöneticilik, antikacılık, değerli eserleri koruma, kütüphanecilik, çiçekçilik, bahçe işleri, masalcı, yazar, bir tatil kulübünde animatörlük, kumsal bekçiliği, havuz ustası, taklit, komedi, rol yapmada yeteneklidirler. Sezgisel ve duygusal yönleri perde, sahne gibi alanlarda da başarılı olmalarına fırsat verir. Şairlik, senaristlik ve yazarlıkları da vardır. Yengeç burcu göğüsler, mide ve tüm beslenme kanalları ile ilgilidir. Yengeç burcunun yöneticisi Ay ise mide, rahim ve tat duyumları üzerinde etkilidir. Aynı zamanda vücudun sol yarısını kontrol eder. Modern astrolojide tüm beslenme sistemi üzerindeki etkisinden söz edilir.

11 Temmuz tarihinde iletişim gezegeni Merkür yengeç Burcuna geçti, 28 Temmuz tarihine kadar bu burçta seyrine devam edecek.

13 Temmuz günü Venüs ve Mars birbirine düşman iki gezegen kavuşum yapacak. Lüks tüketim artabilir. Hormonlardaki dürtülere dikkat. Kendinizi bir anda âşık oldum zannedebilirsiniz.

15 Temmuz günü Neptün ile Güneş arasında sizi hayallere sürükleyecek bir açı gerçekleşiyor. Mistik ve keyifli ortamların tadını çıkartın.

16 Temmuz günü borç alıp verme konularında dikkatli olun. Yanlış yatırımlar, hayal kırıklıkları, iyi taraftan bakacak olursak sanatla uğraşmak için ideal zamanlar.

18 Temmuz günü bu ayın sert geçecek günlerinden birisi. Kendimizi huzursuz ve çelişkiler içerisinde bulabiliriz. Bir anda insanlar itici gelmeye başlayabilir. Enerjimizde düşüş, ne yapsak olmuyor düşüncesi hâkim olabilir. Sosyal ilişkilerde tutku ve kıskançlık, kontrol ve güç tutkusu, maden piyasalarında canlanma olabilir.

Sporcu ve dağcılar dikkatli olmalı. Geçmişten gelen bir hastalığınız varsa kontrollerinizi ihmal etmeyin. Karamsarlık ve depresyondan uzak durmak için keyifli ortamları, dost meclislerini tercih ederseniz daha iyi olur. Yolsuzluklar, hileler, enerjinin boşa çıkacağı haller. Tüm bu etkileri barındıran bir 18 Temmuz günü yaşayacağız. Farkındalıklarımızla zor zamanları daha kolay atlatmamız mümkün.

Aşk, sevgi, güzellikler, eğlence, paranın burcu Venüs 22 Temmuz sabahı Aslan burcundaki seyrini bitirip, Başak burcunda seyrine başlayacak. Burç değiştirir değiştirmez ilk olarak Oğlak burcundaki Ay ile güzel bir açısı olacak, bu açıda bizler iyimser hallere bürünürken, aynı zamanda olayları büyüten Jüpiter gezegeni ile karşıtlık yapacak, neyse ki aradaki ay, Venüs ile Jüpiter arasındaki gergin açıyı yumuşatarak karşılıklı zıtlaşmalarda adeta arabuluculuk yapacak.

22 Temmuz günü maceraları bununla kalsa iyi. Savaşın gezegeni Mars ile yeraltını temsil eden Plüton arasında da keskin bir açı var. Fiziksel güç ve şiddet gösterileri olabilir. Siz siz olun bugün kimseyle sert söylemlerle tartışmaya girmeyin keyfiniz kaçmasın.

22 Temmuz günü aynı zamanda Güneş Aslan burcuna geçecek. Tüm Aslan burcu okuyucularımın doğum günleri kutlu olsun.

23 Temmuz’da kalp ve şeker hastası olan okuyucularım sağlığınıza biraz edin lütfen. Harcama yaparken bu gerekli mi diye düşünmenizi tavsiye edebilirim. Fanatik düşünceler, iletişimde yoğunluk, birbirine laf sokmalar havada uçuşabilir.

24 Temmuz’da Kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek 19 Ağustos 2020 tarihinde başladığınız bir iş artık gün yüzüne çıkarak görünür durumda olacak. Konu genellikle toplumsal olaylarla ilgili olabilir. Kova burcu kişisel olmaktan daha ziyade toplumsal olayları ifade eder. 

28 Temmuz’da Balık burcunda seyreden Jüpiter gerileme yaparak yeniden Kova burcundaki seyrine başlayacak. Arkadaşlıklar, ortak gruplar, sosyal alanlarda eksik kalmış neler varsa son kez gözden geçirmek için ideal zamanlar. 10 Ekim tarihine kadar geçmişi gözden geçirmekte fayda var. Bu yılın mart ayından itibaren gözden kaçırdığınız ne varsa bir düşünün, eksiği gediği tamamlayın.

29 Temmuz’da ilk bakışta olaylar size avantajlı gibi gelse de sonradan pişmanlıklar yaşayabilirsiniz. Mars ve Jüpiter arasındaki gerginlikte kendinizden yaşça büyük insanları dinlediğiniz zaman zarar görmeyeceğinizi anlatıyor. İlerleyen saatler içerisinde Mars başak burcuna geçecek. Tarım, ilaçlama, eksik parçaları tamamlama konusunda sizi gayrete getirebilir. Ancak çok fazla detaylara takılırsanız ayrıntılarda boğulabilirsiniz. Gerek yok biraz rehavet iyi gelir.

1 Ağustos’ta güneş ile kavuşan Merkür kendisini ifade etmekte zorlanabilir. Hayatınızdaki eril kişilere haklarınızı devredebilirsiniz. Güneş ve Merkür’ün kavuşum yaparak Satürn’e karşı karşıya kalmasında kalp hastalıkları, otoritelerle çekişme, hukuksal konularda zorluklar yaşatabilir.

4 Ağustos günü seyahatlerde dikkatli olun ne olur ne olmaz, kayıplar, karışıklıklar, yanlış anlaşılmalar derken tatiliniz zor geçmesin.

8 Ağustos günü Aslan burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. 4-5 gün hiçbir işe başlamadan değerlendirme yapabilirsiniz. Bu yeni aydan sonra başlayacağınız işlerin semeresini 16 Şubat tarihinde alabilirsiniz.

10 Ağustos civarı paranıza sahip çıkın, borç alacak verecek işleri pek geri gelmez. Hatta duygu sömürülerine çok açık bir zaman içinizdeki insan sevgisini biraz ötelerseniz gerçekleri görebilirisiniz.

12 Ağustos’ta Merkür’ün Başak burcuna geçmesi ile birlikte, söylemlerimiz detaylara takılabilir. Bu zamanda en iyisi hesap kitap işlerini takip ederek, bir çeki düzene sokabilirsiniz. Uzun zamandır başlayıp bitiremediğiniz bir proje varsa, yeniden gözden geçirip bitirebilirsiniz. Bu tarihte ay hilal fazına geçeceği için yeni işlere başlayabilirsiniz.

13 Ağustostaki Mars ve Satürn arasındaki ilişkide beklenmeyeni bekleyin. Uyumsuz iki gök cisminden bazen olumlu olaylar da çıkabilir. Dedikten sonra yükselen burcunuza göre bakalım neler varmış.

Yükselen Koç Burcu: Yönetici gezegeniniz Mars Venüs ile birlikte yeni aşklara yelken açtırabilir. Güneş ve Merkür ailenizle özellikle de ebeveynlerinizle ilgilenmeniz gerektiğini söylüyor. Sosyal ortamlarda ya da sosyal projelerde yerinizi aldınız mı? Çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınız ne durumda her şey yolunda mı? 4 Ağustos’a kadar haberci rüyalar görebilirsiniz. Unutmadan not alın. Yakın çevrenizde olacak yeni ilişkileri dikkatle inceleyin hayat size güzel başlangıçlar sunabilir. Venüs’ün başak burcuna geçmesiyle birlikte iş yoğunluğunuz artabilir.

Yükselen Boğa Burcu: Yeni söylemler, edebiyata düşkünlük, bu aralar aklınızda olanları yazmak sizin için çok iyi olur. Aile içerisinde kim daha baskın acaba. Kadınlarla aranızda sürtüşme yaşayabilirsiniz.  Otorite figürleri ile çatışmalar gündeminizde olabilir. Acele kararlar vermeyin bırakın büyükler sizi yönetsin. Baş ağrıları tansiyon gibi problemler gündeminizde olabilir. Sağlığınızla ilgili kontrolleri yaptırmayı ihmal etmeyin.

Yükselen İkizler Burcu: kiminiz için ortaklıklar, evlilikler bitiyor ya da bitti şimdi yeni düzene hazır mısınız? Yeni komşuluklar, kardeşlerle ilişkiler, kısa eğitimler olabilir. Yurtdışında halletmeniz gereken konularda aceleci davranmayın, sosyal ortamlardan uzak kalmak size iyi gelebilir. Venüs’ün başak burcuna geçmesiyle birlikte ev içerisinde tadilatlara başlayabilirsiniz. Aileniz için zaman harcayabilirsiniz.

Yükselen Yengeç Burcu: Evetttt sevgili yengeçler çevrenize neler anlatıyorsunuz. Sürekli bir iletişim trafiği var. Parasal konularda acele kararlar vermeyin dürtüleriniz size lüks tüketim için para harcatacakken biraz düşünün bu bana lazım mı diye. Yok yok harcayın gitsin bence. Harcamanın hazzı da güzel. Ama bu harcamaları yaparken bankadan ya da herhangi bir yerden borç almayın. Cepteki paradan fazlasını harcamak sizi üzebilir.

Yükselen Aslan Burcu: Venüs ve Mars kavuşurken aşkım için savaşırım modu hâkim olabilir. Ama biraz düşünün gerçekten aşkınız mı? Büyükler sizi bazı konularda uyarırsa onları dinleyin. Sakın kendi kafanıza göre işler çevirmeyin. Kısa planda kazansanız da sonra her şeyin farkına varabilirsiniz. Bankalar ile olan ilişkilerinizde, ödemelerde unuttuğunuz ödeme ve aidatlar bir anda ortaya çıkabilir. Alacak vereceklerinizi bir gözden geçirin derim. 

Yükselen Başak Burcu: Sevgili başaklar gizli saklı neler oldu hayatınızda? Kariyerinizde istediğiniz yere gelebildiniz mi? Sizin için artık yapmanız gerekenler konusunda son zamanları yaşıyorsunuz. Önünüze gelen fırsatları kaçırmadan yolunuzda ilerleyin. Bazılarınız oturduğu evi çoktan değiştirdi yeni hayatlara başladı. Aile içerisinde bitmesi gereken ne varsa yavaş yavaş biterek daha huzurlu günlere ilerleme zamanınız. Geçmişten gelen olaylar yavaş yavaş biterken ani öfkeler sizi yıpratabilir.

Yükselen Terazi Burcu: Sosyal ortamlardan gelecek ani aşklara hazır mısınız? Ama yine de dikkatli olun. Tartın bakalım gerçek aşklar mı? Çocuklarınız konusunda zorluklar yaşıyor olabilir misiniz?  Ya da eşinizin çocukları konusunda sıkıntılar olabilir. Böyle durumlarda bir bilenin tavsiyesi size iyi gelebilir. Ama ne olursa olsun bu sıralar sosyal ortamlar size iyi gelecek.

Yükselen Akrep Burcu: Kariyerinizde yükselişler, daha fazla ön planda olmayı istemek, yeni bir eğitime başlamak, yurt dışına çıkmak belki de neleri planlıyorsunuz? Çocuklarınızla ilgili konularda onların yaratıcığını desteklemeniz iyi olacaktır. Sağlığınızla ilgili konularda ihmal ettiğiniz kontrolleriniz varsa bu süreç içerisinde ihmal etmeyin. Yeni para kaynakları konusunda yaratıcı fikirleriniz ortaya çıkabilir.

Yükselen Yay Burcu: iletişim konularında engelleriniz var. Henüz her şey tam bir rayına oturamadı. Eviniz içerisinde su vanalarını kapatmayı unutmayın. Ortalığı sel basmasın. Bu aralar bir tesisatçı ile ahbap olmak iyi fikir olabilir. Bazı yükselen yaylar 2. evliliklerini yapmak için sabırsızlanabilirler. Olayları akışa ve zamana bırakın bakın bakalım doğu bir iş mi yapıyorsunuz. Mars ve Venüs’ün başak burcuna geçmesi ile birlikte iş yaşamınızda daha fazla sorumluluklar alma isteğiniz artabilir.

Yükselen Oğlak Burcu: işinizle ilgili bazı konularda değişikler yaptınız mı? Bu fırsat kaçmaz. Genç olanlar ani çocuk haberleri almaya başladı. Bazıları ise sürpriz torunları olacağını öğrendi. Ufak miktarlardaki şans oyunlarında şansınız olabilir belki de. Mali konularda yeni düşünceler aklınıza gelebilir. Akciğer sağlığınıza dikkat edin bu günlerde. 10 Ağustos günü çok çalışarak hayallerinizi gerçekleştirebilecek fırsatlar çıkabilir.

Yükselen Kova Burcu: Yönetici gezegeniniz Satürn geri hareketteyken sizler iyice bunaldınız. Sosyal ortamlardaki hareketlilikten bunalıp, az ve öz insan moduna döndünüz. Çocuklarınız için yeni güzel başlangıçlar zamanı. Onlara her şekilde destek vereceksiniz. Kazançlar evinize gelen Jüpiter geçmişi biraz kontrol etmek için sizin geri gidince kazanmayı umduğunuz kaynaklarınız biraz daha ötelendi. Kardeşlerinizle olan iletişim konularında bazı şeyleri oluruna bırakırsanız daha iyi olacak. Bazı kova burçları ev alma konusunda ani fırsatlarla karşılaşabilirler. Ya da aniden tası tarağı topladım ben gidiyorum modunda olabilirler. Aniden nikah kıyıp çılgınlık yapacak durumda olsanız da büyüklerinizi dinlemenizi tavsiye edeceğim.

Yükselen Balık Burcu: Sevgili balıklar bazı kadersel olaylar hayatınıza yön vermekte. Yönetici gezegeniniz Jüpiter kısa süre sonra geride kalanları kontrol etmek üzere sizi geçmişe götürebilir. İş alanınızda yenilikler ve sürtüşmelere açık bir zamandasınız, biraz sabır. Para kaynaklarınız ile ilgili sıkıntılar yaşamanız mümkün. Ama zaman içerisinde çözümünü de bulacaksınız. Günlük sağlığınızla ilgili kendinizi çok fazla yorup harap etmeyin. Eviniz içerisinde değişiklik yapmak isteğinize çok fazla karşı koymadan, bir an önce çözüme kavuşturun. Mutlu bir ay geçirmeniz dileğiyle…