Kent genelindeki Çerkesleri ve Çerkes dostlarını bir araya getiren EKKKDD Haluj Gecesi‘22 coşkulu kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu İshak Akbay’ın yaptığı gecede dernek bünyesinde oluşturulan ve hocalığını Dzibe Tolga Taymaz'ın üstlendiği Şıble Halk Dansları Topluluğu misafirlere coşkulu anlar yaşattı.

Gecede Ses Sanatçısı Şinah'o Betül Bilgin ise seslendirdiği Kafkas ezgisi parçalar ile kulakların pasını silerken Agrba Aydın Ağır'ın hocalığında ki Ashauka Rıbji Müzik Grubu ise çaldığı ezgilerle izleyenleri büyüledi.

Haluj gecesine AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu,  Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar  Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru  ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, yapılan Mahalli Çerkes düğünü ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim