Tarihe ilgi duyan vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen etkinliğin 8.’si, koronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleşecek. “Her İktidara Bir Tarih. Geçmiş Nasıl Uydurulur” başlıklı Tarih Konuşmaları’nın moderatörü Kemal Yakut, konukları ise Foti Benlisoy ve Nurşen Gürboğa olacak. Söyleşiye katılmak isteyen tarih severler, etkinliğin QR kodunu ya da “tepebasi.bel.tr/etkinlikler.asp” sayfasında bulunan linki kullanabilecek.

Söyleşi, 22 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşecek. Vatandaşlar kayıt için ad, soyadı ve telefon bilgilerini ise [email protected] adresine e-posta yoluyla iletebilecek.

Foti Benlisoy kimdir?

1976 yılında İstanbul'da doğdu. Fener Rum Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Lisansüstü çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesinde Türk Ortodoks Kilisesi ve Papa Eftim teziyle, Doktorasını ise aynı üniversitede Küçük Asya seferinde Yunan askerlerin ideolojik tutumlarıyla ilgili çalışmasıyla tamamladı. Uzun zamandan beri çevirmen ve editör olarak birçok yayınevi ve dergiyle çalışmaktadır.

Nurşen Gürboğa

Tarihçi Doç. Dr. Nurşen Gürboğa, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki görevine 2013’ten bu yana devam ediyor. Tarih dersleri ile birlikte çok sayıda tez yöneten Gürboğa’nın birçok makalesi de uluslararası bilimsel dergide yayınlanmıştır.

Editör: TE Bilişim