Emekli öğretmen Gülhan Aycan’ın Mahmut Sami Ramazanoğlu Camiinde ki cenazesinde CHP İl Başkanı Recep Taşel eski il başkanı İsmet Süder’e ‘Abi hiç görüşemiyoruz. Bir gün oturalım, konuşalım’ demiş. Süder’de pandemiden dolayı pek dışarı çıkamadığını belirterek; “Olur bir gün buluşuruz” demiş. Bu ikilinin sohbetine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta katılmış. “Recep sen İl Başkanısın.  Tüm eski il başkanlarını davet edip, onlarla toplantı yapsana. Onlara görev verip, çalıştır. Onlardan istifade et” demiş. Cenazeden iki gün sonra Recep Taşel tüm eski il başkanlarını mesaj göndererek; Roof Garden’da toplantıya çağırmış.  Ancak eski il başkanlarından Rıdvan Atan’ı çağırmayı unutmuş. Eski il başkanlarından Nihat Çuhadar Alpu’da bir işinin olduğunu söyleyerek toplantıya katılmamış. Yunus Emre Karabulut gözünden ameliyat olduğu, Sinan Özkar’da duruşması olduğu için mazeret bildirerek, toplantıya katılmamışlar. Katılımcılar; “Özkar duruşmadan sonra gelebilirdi” diyerek, onun mazeretini yeterli bulmamış. Abdülkadir Adar hiçbir mazeret bildirmeden toplantıya katılmamış. Saat 16.00’da başlayan toplantı sonrasında eski il başkanları birlikte yemek yemiş. Gecenin ilerleyen saatlerinde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta onlara katılmış. Gece 24.00’e kadar sohbet etmişler. İl Başkanı Recep Taşel ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt AKP’ye karşı başarılı olabilmek için parti içerisinde birlik olunması gerektiğini vurgulamışlar. Seçimlere birlik ve beraberlik içerisinde gitmeleri gerektiğini söylemişler.  Bugün birlik ve beraberlik sevdalısı olan bu ikili 13 ay önce yapılan CHP İl Kongresi’nde koskoca Tepebaşı ilçesini dışlayarak, parti içerisinde birlik beraberliği bozmadı mı?

Recep Taşel 24 Şubat’ta yapılan İl Kongresinde Başkanlığa seçilmişti. Kazım Kurt’un adayı olarak kongreye giren Taşel 302 oy almıştı. Kongrede Odunpazarı delegasyonuna gizlice dağıtılan anahtarın anahtarı (maymuncuk) listeyle Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç belli plan ve hesap dahilinde kurultay delegesi seçtirilmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Kazım Kurt’tan daha az oy alması sağlandı. Peki Ataç ve Büyükerşen’e yönelik bu planı kim yapmıştı? Ekip lideri Kazım Kurt mu? İl Başkanı Recep Taşel mi? Kurt’un Özel Kalem Müdürü Şenol Durur mu? İl Başkanı Taşel hala bu sorunun yanıtını vermedi. Ancak bu tiyatroyu sahneleyenler Tepebaşı ilçesinin 302 delegeden büyük olduğunu unuttu. Taşel ve Kurt kongreyi kazandılar. Ama Eskişehir’i kaybettiler.  Bunun sonucunda Recep Taşel Eskişehir’in değil, Odunpazarı’nın İl Başkanı oldu. Ne diyeyim? Çocuğunun düğün davetiyesini verebilmek için bile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı ziyaret edemeyen il başkanı mı parti de birlik ve beraberliği sağlayacak? CHP’den ihraç edildikten sonra Yılmaz Büyükerşen sayesinde önce belediye meclis üyesi, sonra milletvekili ve daha sonra belediye başkanı olan birisi bugün kendisini Eskişehir’de CHP’nin sahibi sanıyor. Sayın Kurt, Büyükerşen’in kanatları altına girmeden CHP’den birinci ve ikinci sıradan milletvekili adayı olup; aldığı komik oylarla seçilemediğini nasıl oldu da unutuyor? Birinci sıra adayı Kazım Kurt’un olduğu CHP 1999 seçimlerinde sadece 27 bin 419 (Yüzde 6,7) oy aldı. O seçimde baraj altında kalan CHP’nin Türkiye genelindeki oyu yüzde 8,71’di. Kurt’un liste başı olduğu liste Türkiye genelinde yaşanan hezimetten daha fazlası Eskişehir’de yaşamadı mı? Gerçek CHP’liler bugün kerameti kendinden menkul görenlerin siyasi geçmişlerini çok iyi biliyor. Büyükerşen öncesi siyasi mevta olanlar, onun desteğiyle bir yere geldiklerini unutmuş olabilir. Belediye işçilerini, aynı aileden evlatları, damatları, gelinleri delege yazarak kongreler kazanabilir. Ama Eskişehir’i kazanamaz. 13 ay önce etrafı kırıp, döküp, sonra kendisini ağır abi olarak gösterip, tekrar toplayamaz. Çünkü Eskişehir 302 delegeden büyüktür. Şirintepe Mahallesi de, Yeşiltepe de 302 delegeden büyüktür. Seyitgazi, Mahmudiye Han’da 302 delegeden büyüktür…

//////////////////////

FOTO ŞAKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Recep seni Eskişehir’in İl Başkanı yaptım. Hala yüzün gülmüyor.

CHP İl Başkanı Recep Taşel: Beni Eskişehir'in değil, Odunpazarı'nın İl Başkanı yapmışsın. İl Başkanlığım Odunpazarı sınırları dışında geçmiyor. Belediye Başkanları bana değil randevu bir bardak su bile vermiyor.

/////////////////////////

FIKRA

SÜPERMEN

Adamcağız hayli alkollü ve de bitkin üstelik gecenin saat
üçünde evine gelir. Karısı son derece zinde, duruma kesinlikle hakim, kocasını sorgulamaya başlar.

- Söyle bakalım Süpermeeen. Neler yaptın bu aksam?

 - Valla karıcım, patronla beraber müşterileri yemeğe çıkarttık.

- Eeee, sonra ne yaptınız süpermen?

 - Oradan gece kulubüne gittiiik... Ben sadece oturdum.

- Yani sen bir şeyler yapmadın değil mi, süpermen ??!!!

 - Ben hiç bişicikler yapmadım, ama sen niye bana ikide bir süpermen diyorsun?

- Valla, ben bir seni bir de süpermeni gördüm donunu pantolonunun üstüne giyen !!!

/////////////////////////

ÇİVİ

“Güneşin doğduğu yerde çocuklar üşüyorsa, güneşin battığı yerde insanlık ölmüştür." Farid Farjad