Pandemi döneminin ağır bir şekilde yaşandığı şu günlerde kentimizin gözde eğitim kurumlarından İki Eylül Ortaokulu örnek bir çalışmayı hayata geçirdi. Okul yönetimi ve öğretmenler şüpheli, temaslı veya testleri pozitif çıktığı için evinde karantina altına alınan öğrencileri yalnız bırakmıyor.  Bu örnek çalışma ile ilgili okul tarafından sosyal medyada ‘Biz Gerçek Aileyiz. Karantina Artık Kara Değil’ başlığıyla yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı; Okulumuzda pandemi nedeniyle şüpheli, temaslı veya pozitif olan öğrencilerimizi karantina dönemlerinde de yalnız bırakmıyoruz. Türkçe öğretmenimiz öğrencilerimizin seviyelerine göre kitapları seçiyor. Kitaplara anı sözleri okul müdürümüz Celal İrtekin tarafından yazılıp ilgili rehberlik öğretmenleri tarafından öğrencilerimizin evine pandemi kuralları çerçevesinde gidilerek; öğrencilerimize teslim ediliyor. Pandemide çocuklarımızın yalnız olmadığını İki Eylül Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve veli ile birlikte gerçek aile olduğumuz için iyi ve kötü günde beraber olduğumuz duygusunu öğrencilerimizle beraber yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Maske, mesafe ve hijyenle pandemiyi el ele yeneceğiz.”

Öğrenciler ve veliler zorlu karantina sürecinde kendilerini yalnız hissettirmeyen başta Okul Müdürü Celal İrtekin olmak üzere;  öğretmenlere ve Okul Aile Birliği’ne teşekkür etti. İkieylül Ortaokulu’nda öğrenci ve velilere gösterilen bu ‘incelik ve hassasiyetin’ diğer eğitim kurumlarına da örnek olması gerektiğini belirttiler. Oscar Wilde “Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” demiş. İrtekin eğitim yöneticisi olarak gittiği her yeri mutlu etti. Başarılı okul müdürü, daha önce de uzaktan eğitim hizmetini (EBA) alamayan, evinde televizyonu olmayan velilere, okul veli işbirliği ile televizyon temin etmişti.

Deneyimli yönetici, Erdal Abacı, Hacı Feride Koruyucu İlkokullarında müdürlük yaptıktan sonra 10 yıl önce Murat Atılgan Ortaokulu’na gelmişti. Öğretmenlerin birbirleriyle kavgalı, huzur ortamının bozuk olduğu okulu kısa bir süre içerisinde toparlamıştı. Okulda aile ortamını sağlayarak, başarı çıtasını yükseltmişti. İrtekin’in başarılı yöneticiliği sayesinde Murat Atılgan Ortaokulu kentin en gözde eğitim kurumu haline geldi. İrtekin Murat Atılgan’da öğretmenleri, öğrencileri ve velileri mutlu bir okul bırakarak, Ocak 2018’in başlarında İki Eylül’e geldi. Üç üniversite bitiren İrtekin, kucaklayıcı kişiliği ve çalışkanlığıyla aynı başarısını İki Eylül Ortaokulu’nda sürdürüyor.

////////////////////////////////////////

Cambridge’li Genç Avukat

CHP’nin kapalı olduğu yıllarda SHP’nin efsane İl Başkanı merhum Kemal Metin’in torunu, CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Yavuz Metin’in oğlu Kemal Barış Metin vatani görevini tamamladıktan sonra;  Alanönü Mahallesi Petek Sokak No: 1/6’da hukuk bürosu açarak, avukatlık mesleğine başladı. Geçtiğimiz günlerde; çocukluğundan beri tanıdığım genç kardeşimi bürosunda ziyaret ettim. Baba Yavuz Metin’le koyu bir siyasi sohbet gerçekleştirirken, Barış Metin’e ‘Hayırlı olsun ve bol kazançlar ’ dileklerinde bulundum. Hukuk eğitimini İstanbul’da alan Kemal Barış Metin İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nde branşıyla ilgili eğitim gördü. Çok iyi derecede İngilizce bilen Barış Kemal Metin, ‘Telif Hakları’ konusunda uluslararası çalışmalar yaptı. Metin; dürüst, çalışkan kişiliğiyle özellikle uluslararası davalarda söz sahibi ve aranılan bir avukat olacağına inanıyorum. Haberes Dergimizde ve haberes.com.tr’de hukuk ile ilgili makalelerde yazacak olan genç kardeşime başarılar diliyorum…

////////////////////////////////////////

NOSTALJİ

Eskişehir Heyeti Baykal’la

29 yıl önce. 1991 Haziran ayı. Sosyal Demokrat Halkçı Parti’ de (SHP) Erdal İnönü-Deniz Baykal arasında yaşanan üçüncü kurultay. CHP Eskişehir Kurultay delegeleri Deniz Baykal ile birlikte. Heyette, Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, Eskişehir İl Başkanı merhum Kemal Metin, Beylikova Belediye Başkanı Hasan Tezel, Merkez İlçe Başkanı Nihat Çuhadar, Mihalıççık İlçe Başkanı Veli Özen. Kongreyi yine Erdal İnönü kazandı. Üçüncü tur oylamada İnönü 534, Baykal 451 oy aldı. SHP'nin 44 kişilik parti meclisine Baykal listesinden 16, İnönü listesinden ise 28 kişi seçildi.

////////////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Sen gelmesen de ben beklerim. Ne olacak sanki cebimden mi gidiyor; canımdan gidiyor!” Selvi Boylum Al Yazmalım

////////////////////////////////////////

ÇİVİ

"Sizden öncekilerin helâk olmalarının sebebi, aralarından soylu, kuvvetli kimseler çaldıklarında, onlara ceza uygulamamaları, zayıf biri çaldığında ise ona hemen haddi uygulamalarıydı. Allah'a yemin ederim ki, Muhammed'in kızı Fâtıma çalmış olsaydı elini keserdim" Hz. Muhammed (SAV)

////////////////////////////////////////

FIKRA

Patlıcanın Dalkavuğu Değilim

Padişaha musakka yapmışlar, “şu patlıcan ne lezzetli sebze” demiş. Dalkavuk atlamış hemen… “Ağzınızın tadını biliyorsunuz sultanım, patlıcan öyle lezizdir ki, kırk çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur, insan yemeye doyamaz, parmaklarını yer, üstelik vitamin deposudur” demiş. Ertesi gün, padişaha karnıyarık yapmışlar, “şu patlıcan ne lezzetli sebze” demiş. Dalkavuk atlamış hemen… “Keramet buyurdunuz haşmetlim, şu karnıyarığı icat edenin mekânı cennet olsun” demiş. Daha ertesi gün, padişaha imambayıldı yapmışlar, padişah o gün tersinden kalkmış, “yeter be” diye kükremiş, “her gün patlıcan mı yiyeceğiz, götürün gözüm görmesin…” Dalkavuk atlamış hemen… “Valla şu insanlara hayret ediyorum, ne yemeği yemek, ne tadı tat, hiç mi damak zevkleri yok, adını duymaktan bile nefret ediyorum, bana sorarsanız patlıcanı yetiştirmek bile yasaklanmalı” demiş. Sofra toplanıp, padişah gittikten sonra, dalkavuğun yakasına yapışmış aşçılar, “ulan sen değil miydin patlıcanı göklere çıkaran” demişler. “Ben padişahın dalkavuğuyum arkadaş” demiş, “patlıcanın değil”