Ahmet Ataç 2004-2009 ve 2009’dan bugüne tam 16 yılı aşkın süredir Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapıyor. Bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle ilçeyi Türkiye’nin en yaşanabilir 8’inci ilçesi yaptı.

ÇAMURDAN KURTARDI

Ahmet Ataç 18 Nisan 1999’da ilk Belediye Başkanı seçildiğinde Tepebaşı; altyapısı sorunlu, çamur ve toz sorunu olan bir yerdi. Ataç sayesinde Tepebaşı çağdaş bir görünüme kavuşurken; Avrupalı konukların dahi özenerek, baktığı bir yer oldu. Ataç sayesinde Tepebaşı Belediyesi hep ilkleri gerçekleştirdi. Hep örnek ve güzel projeleri hayata geçirerek, sadece Türkiye’de değil, tüm dünya da gıptayla bakılan model oldu.  Sadece projeleriyle değil, insancıl kişiliğiyle de öne çıktı. Bundan dolayı sadece Tepebaşılıların değil, Eskişehirlinin gönlünde de taht kurdu. Doğumda da ölümde de hep Tepebaşı halkının yanındaydı. Yeni doğan bebeklere altın taktı. Annelere süt desteği verdi. Asker uğurlamasında mehmetçiklerle oynadı. Düğünlerde mutluluğu, cenazelerde acıyı paylaştı.

MİLLİ ŞUUR KAZANDIRDI

Kadınlarımızın, çocuklarımızın Çanakkale’ye, Konya’ya, TBMM’ye, Anıtkabir’e götürülmesinde de yine o vardı. Ataç son 11 yılda 10 binlerce genci, çocuğu, kadını ve yaşlıyı Çanakkale’ye götürüyor. Onlara milli şuur kazandırıyor. Onların Çanakkale’de atalarının ne olmazları başarıyla başardığını gururla görmesini sağlıyor. Aynı Ataç, yine onbinlerce genci Anıtkabir’e götürüp, onları büyük Önder Atatürk ile buluşturuyor. Aynı Ataç yine onbinlerce kadını ve çocuğu Konya’ya götürürek, Mevlana’nın türbesini gezdiriyor. Okul ve camilerin en büyük destekçisi oldu.

TEPEBAŞI’NIN ABİSİ

Tepebaşı sakinleri Ahmet Ataç’ı hep bir abi olarak gördü. Peki bu nasıl oldu? Sıcaklığı, mütevazi kişiliği ve güler yüzüyle halka bir ‘Abi kadar’ yakın oldu. Ataç’ı tanıyan ve seven herkes ona ‘Ahmet Abi’ diye hitap ediyor. Türk halkı herkese ‘Abi’ demez. ‘Yaşı büyük olana değil, adam olana’ abi der. Büyükerşen Eskişehirlinin ‘Yılmaz Hocası’ olurken, Ataç’ta mütevazi ve insancıl kişiliğiyle kentin ‘Ahmet Abisi’ konumuna geldi. Atalarımız; “Tarlada izi olmayanın arpada gözü olmaz” demiş. Ataç hep çalıştığı ve tarlada izler bıraktığı için’ seçimleri rahat kazanıyor. Şimdiden Eskişehir’in unutulmaz belediye başkanları arasını ismini yazdırdı. Tepebaşı’nda oturan görüşü ne olursa olsun halkın büyük çoğunluğu onu seviyor ve güveniyor. Tepebaşı ve Eskişehir için hep ilkleri gerçekleştiren Ahmet Ataç ‘Dünya Küresel Model’ ödülü alan Türkiye'nin ilk Belediye Başkanı oldu. Haberes Dergisi olarak Aralık sayımızda Başkan Ataç’ın hayata geçirdiği ilklere yer verdik. Peki bu ilkler neydi? Dergimizde geniş olarak yer alan bu ilkler şöyle sıralanıyor;

1-Belde Evleri

Tepebaşı Belediyesi’nin ilkini 2001 yılında Fevzi Çakmak'ta açtığı Belde Evleri bugün 19 yaşında ve sayıları 30’a ulaştı. Birçok kırsal mahalle de dahil olmak üzere Belde Evleri çok sevildi. Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi, talep ve şikayetlerin yerine getirilebilmesi adına belirli noktalarda oluşturulan Belde Evleri’nden genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk binlerce vatandaş; eğitim, hobi, spor ve müzik kurslarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

2-Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu

Tepebaşı Belediyesi’nin dünya çapında düzenlediği sanat organizasyonlarından Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, 2019 yılında 13. kez düzenlendi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da organizasyonu, “Bu sempozyum 2001 yılından bu güne süren bir dostluk. Sempozyumun bütününe baktığınızda da müthiş bir imece görürsünüz. Bu ikisi bir araya geldiğinde ise gerçekten güzel işler ortaya çıkıyor. Şehir sanat ile buluşursa, insanlarımızın da bakış açısı değişiyor, daha vicdanlı insanlar oluyoruz. Tuğla-kiremit, Tepebaşı için çok önemlidir. Çünkü 1927’de Türkiye’de ilk kiremit Tepebaşı’nda üretildi, bu topraklarda kil çok verimli olduğu için. Günümüzde tuğla ve kiremit, kentimizin belleği ve kimliği haline geldi. 36 ülkeden 131 sanatçı sempozyumlarımıza katıldı ve yaklaşık 200 eseri kentimize kazandırdık. Bu eserlerin büyük bir kısmı, parklarımızda sergileniyor. Vatandaşlarımızın eserlere temas edebilmesini de ayrıca önemli buluyorum. Hep söylüyorum; Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, seçkinlerin değil, halkımızın sempozyumudur” sözleri ile anlatıyor.

3-Süt Projesi

Tepebaşı Belediyesi, sosyal güvencesi olmayan, yeterli beslenemeyen, ihtiyaç sahibi anne adaylarına süt desteği sağlıyor. Geleceğin sağlıklı nesilleri için uygulanan proje, anne adayları ve aileleri tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılanıyor.

4 – Nazım Hikmet Çınar / 2001

Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani

- öyle gibi de görünüyor –

Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni

ve de uyarına gelirse,

tepemde bir de çınar olursa

taş maş da istemez hani.

Başkan Ahmet Ataç, Nazım’ın dizelerinden hareket ile mezarına dikilmek üzere Moskova'ya çınar fidanı gönderdi. Başkan Ataç, 2001 yılında Nazım Hikmet'i Moskova'da mezarı başında andıklarını ve Türkiye'den götürdükleri bir çınar ağacı fidanını da mezarın yanına diktiklerini söyledi.

5-Küba Büst / 2003

Başkan Ahmet Ataç, 2003 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Nazım Hikmet’in birer büstünü Küba’ya götürdü. Başkan Ataç, “Atatürk ve Türkler, Küba’da çok seviliyor. 2003 yılında ben Küba’ya Atatürk ve Nazım Hikmet büstü götürmüştüm. Bana o zamanlar ‘Bizleri Atatürk ve Nazım’la buluşturduğun için sana çok teşekkür ederiz” dediler. Emperyalizme karşı elde ettiği büyük başarıdan, mazlum ülkelerin demokrasi ve bağımsızlıklarını kazanmaları noktasında Atatürk örneğini her zaman verirler” dedi.

6-Gökkuşağı Kafe / 2011

Özel bireylerin toplumla bütünleşmesinin amaçlandığı Gökkuşağı Kafe projesi de örnek olmaya devam ediyor. 2011 ve 2012 yıllarında faaliyete açılan Gökkuşağı Kafe, iki farklı merkezde zihinsel yetersizliği bulunan bireyleri toplumla bütünleştirirken bireylerin de özgüven kazanmasını sağlıyor. Dokuz zihinsel engelli bireyin servis yaptığı bir alan olarak hizmet veren Gökkuşağı Kafeler ile bireylerin gelişiminin takip edilebileceği akademik çalışmalara zemin hazırlanıyor. Ataç da Gökkuşağı Kafe sayesinde özel bireylerin birçok avantaj sağladığını ve kendilerini geliştirdiğini ifade ederek, “Bu projeye başladıktan sonra o kadar mesafe kat ettik ki… Artık sigortalı ve maaşlı olarak çalışabiliyorlar. Aralarından KPSS'yi kazanarak devlet memuru olanlar var, bunun örneği Türkiye'de çok az. Ama gençlerimiz, ‘çalışamazlar’ denilen bir ortamda, onlara görev verdiğinizde son derece iyi yaptıklarını ispatladılar. Gençlerimiz bugünlerde koronavirüs dolayısıyla evlerinde dinleniyor. Çalışırlarken ise dikkatleri üst düzeyde, iş ahlakları örnek olacak seviyede. İşlerini son derece iyi yapıyorlar. Gökkuşağı Kafe birçok belediyeye de iyi örnek oldu. Bugün farklı belediyeler de bu projeyi hayata geçiriyor. Vatandaşlarımız da gençlerimizin nasıl hizmet ettiklerini görüyor ve buranın elçisi gibi gittikleri yerlerde anlatıyor. Aldığımız ödüller de bu projenin anlamı açısından çok önemliydi. Gençlerimizi ne kadar sevsek, emek versek az. Onları hayata kazandırmaktan, arkalarında olmaktan dolayı çok mutluyum. Özel gençlerimizin içinde olduğu her işte olduğu gibi Gökkuşağı Kafe’nin de özünde sevgi var. Diliyorum ki koronavirüs ile mücadelede hızlı şekilde olumlu sonuçlar elde edilir ve özel gençlerimiz de kafelerine bir an önce kavuşur” ifadelerini kullandı.

7-Yüzünü Güneşe Çevirdi

Tepebaşı Belediyesi, uzun yıllardır güneş enerjisinden yararlandığı örnek çalışmalar ile adından söz ettiriyor. Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin temiz enerji konusundaki çalışmalarının 2009’dan sonra başladığını ifade etti. Ataç;“2009’da yeniden göreve geldiğimde Tepebaşı Belediyesi’nin hizmet binası enerji giderlerinin fazlalığı dikkatimizi çekti. Kışın ısıtmak, yazın ise soğutmak maliyetli ve zordu. Birçok cephe camdandı. İlgili sözleşmeye baktık, özellikli cam kullanılması gerekirken niteliksiz cam kullanılmış. Birkaç üniversitelerimize ve enerji konularıyla ilgilenen gruplara enerji simülasyonları yaptırdık. 2011 yılında BEBKA’nın hibe projesine katıldık ve 400 bin TL’lik hibe elde ettik. 100 bin TL’de eş finans sağlayarak 400 paneli Tepebaşı Belediyesi hizmet binasının çatısına yerleştirdik. Montaj bitince elektrik dağıtım şirketi kendi şebekesine bağlanmasını istedi. Hafta içi şirketin enerjisini alıyoruz, hafta sonu da kendi enerjimizi şirkete veriyoruz. Böylelikle %20 tasarruf etmeye başladık. Ürettiği elektrik dağıtım şirketinin şebekesine bağlanan ilk belediye olduk. 400 panel yaklaşık 95 kilowattlık bir enerji sağlıyordu. Bu gelişmenin ardından yüzümüzü güneşe çevirmeye başladık” dedi.

8-Altın Ayaklar

Tepebaşı Belediyesi, “Altın Ayaklar” projesiyle bir ilke daha imza attı. 20 Ekim 2012 Futbolumuzun unutulmaz isimleri, ayak ve el izleriyle ölümsüzleştirildi. Tepebaşı Belediyesi'nin yaklaşık iki buçuk yıldır sürdürdüğü çalışmayla futbol tarihimizin unutulmaz kramponlarının ayak izleri, file bekçilerinin de el izleri alındı. Ayak ve el izleri, Eskişehir'in en işlek yerlerinden biri olan Espark AVM önündeki alana yerleştirilerek, futbol severlerin izlenimine açıldı.

9-Başkanlar Sözleşmesi

Ahmet Ataç, 2013 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’de Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne (Covenant of mayors) imza attı. Başkan Ataç, “Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel’de 1000 belediye başkanı ile gerçekleştirdiği Başkanlar Sözleşmesi’ni imzaladık. 2020 yılına kadar %23 seviyesinde, karbon ayak izinin azalmasını taahhüt ettik. Taahhütle birlikte enerji eylem planını hazırlamanız gerekiyor. Planı gönderdik, birkaç ay sonra tasdiklendi. Bu konuda deneyim kazanmaya başladık ve bu deneyimlerin ışığında 2014 yılında Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi’ni hazırlayarak hibe almaya hak kazandık” sözlerini kullandı.

10-Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

2013 yılında Şirintepe Mahallesi’nde hizmete giren ve hiçbir ücret talep edilmeyen poliklinikte bugüne kadar on binlerce çocuk sağlık taramasından geçirildi. Türkiye’de 4’üncü Eskişehir’de ilk olan poliklinik, kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalar ile sadece Tepebaşı’nın değil Eskişehir’in de örnek gösterilen bir merkezi haline geldi. Başkan Ataç, “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni 2013’te hizmete sunduk. Çocuklarımız diş hekimi korkusu yaşamadan, gerekli durumlarda tedavileri yapılarak sağlıklı gülüşlere kavuşuyor. Bugüne kadar burada taramadan geçirilen çocuklarımızın sayısı 61 bin 113, tedavi edilen çocuklarımızın sayısı 30 bin 507’ye ulaştı. Ayrıca düzenlenen eğitimlerimize de 25 bin 250 çocuğumuz katıldı. Merkezimizde verdiğimiz psikolojik destekten ise 4 bin 674 çocuğumuz yararlandı” dedi.

11-Engelliler Montaj Atölyesi

Tepebaşı Belediyesi, İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nin ardından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ile birlikte Türkiye’de bir ilk olarak Engelliler Montaj Atölyesi’ni de hayata geçirdi.  "Üretene engel yok” sloganıyla Tepebaşı Belediyesi ve EOSB iş birliğiyle faaliyete geçirilen Engelliler Montaj Atölyesi’ndeki özel bireyler, aldıkları eğitimlerin ardından üretime katkı verirken, düzenlenen birçok etkinliğe de katılarak sosyal becerilerini geliştirme imkanına sahip oluyor. Bünyesindeki bireylerin gösterdiği gelişim ve başarı ile de dikkat çekmeyi sürdürdüğü atölye, gençlerin Eskişehir’de faaliyet gösteren fabrikalarda istihdam edilmesini de sağlıyor.

12 - Yaşam Köyü

Marka kent olma yolunun akıllı kent yatırımlarından geçtiği günümüzde, yatırımlarını Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile taçlandıran Tepebaşı Belediyesi, ülkemizin uluslararası rekabette güçlenmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Tamamlanma sözü verilen 5 yıllık sürede 57 villanın dönüşüm kapsamında yenilenmesinin bitirilerek oluşturulduğu Yaşam Köyü’nde; Alzheimer hastalarını misafir edecek konuk evinden çeşitli etkinliklerin yapılacağı atölyelere kadar toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayata katılmasına yardımcı olacak tesisler bulunuyor. Avrupa Birliği Ufuk 2020 Çerçeve Programı Karnesi’nde Tepebaşı Belediyesi aldığı tek projenin hibe miktarı olan 3 milyon 785 bin Euro ile listede 6. sırada yer alan tek belediye oldu. Tepebaşı Belediyesi proje kapsamında, var olan bir bölgeyi (Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan ve TOKİ’den belediyeye devredilen bir alanı) sosyal bir oluşum için akıllı dönüşüm çerçevesinde yeniledi. Böylelikle Yaşam Köyü’nde gençlerin, yaşlıların, engellilerin, Alzheimer hastalarının ve sanatseverlerin bir araya geldiği bir bölge oluşturuldu.

14- Su Sporları Leed Sertifika

Tepebaşı Belediyesi’nin Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi, çevre dostu ve enerji tasarrufu alanında yeşil bina uygulamalarını uluslararası olarak belgelendiren LEED Sertifikasını, Altın Puan kriteri ile Türkiye’de alan ilk kamu binası oldu.

15- İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, kurulduğu günden bu yana başarıdan başarıya koşuyor. Çok önemli konsere imza atan orkestra, 300 öğrenci ile müzik yaşamına devam ederken bugüne dek 2262 öğrenciye ulaştı. 2017 yılında, henüz 2 yaşında olan orkestra pek çok ulusal ve uluslararası platformda konser verirken, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say ile de aynı sahneyi paylaştı.

16-Geleneksel Küçükbaş Çoban Festivali

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen çobanların buluştuğu Geleneksel Küçükbaş Çoban Festivali, 4 kez gerçekleştirildi. Organizasyona her yıl onlarca üretici, yüzlerce küçükbaş hayvan ile katılıyor. Festivalde ırk sergisi, açık arıttırma, çoban forumu, yerli ırklar ve ıslah forumu, çoban köpekleri güzellik yarışması, koyun güzellik yarışması ve kültür ırkları sergisi gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

17-Matematik Evi

Tepebaşı Belediyesi Matematik Evi, her yaştan insana farklı metotlar ile matematiği sevdirmeyi hedefliyor. Matematik Evi’nde düzenlenen eğitimlere katılanlar, matematik öğrenmenin farklı, kolay ve eğlenceli yollarını keşfediyor. Matematik Evi, ezbere dayanmayan ve klasik yöntemlerin dışında oyunlarla çocukların hayal güçlerini geliştirirken, matematiksel zekalarını da artırıyor.

18-Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, serbest iş kurma fırsatlarının destek ve teşvik edilerek yeni istihdam alanları yaratılmasını da sağlamayı amaçlıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitim çalışmaları ile gençlerin desteğe açık yatırımcılara ulaşabilmesi, bilişim sektöründe istihdam sorunu olmasına rağmen sektöre dönük çalışmalar yapan gençlere fırsat verilmesi, yabancı dil eksikliğinden dolayı ilgilendikleri sektöre ilişkin yeterli araştırma yapamayan, yol gösterici zorluğu çeken ve bu nedenle nasıl hareket edeceğini bilemeyen gençlere destek olunuyor. Merkezde, tasarım alanında eğitim gören öğrencilerin kullanması için 3D yazıcı olanağı da sunuluyor.

19-Tepebaşı Kent Enstitüsü

Tepebaşı Belediyesi, kent halkına eğitim fırsatları sunmak amacı ile hayata geçirdiği çalışmalar ile örnek olmaya devam ederken, vatandaşlara sağlıklı bir eğitim alternatifi sunuyor. Vatandaşların yeni şeyler öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan Tepebaşı Kent Enstitüsü eğitimleri, Tepebaşı Belediyesi tarafından Anadolu Üniversitesi desteğiyle, ücretsiz olarak sunuluyor. Eğitimler, teknolojiden sosyal medya kullanıma, genel kültürden mesleki eğitime kadar her türlü öğrenme ihtiyacına yanıt verebilecek çeşitliliğe sahip. Tepebaşı Kent Enstitüsü eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcıların performansları, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi onaylı bir katılım sertifikası ile de belgelendiriliyor.

20-Dünyaya Küresel Model

Başkan Ahmet Ataç, Birleşmiş Milletler örgütünün destekleri ile Etiyopya’da düzenlenen 14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu’nda "Akıllı Kent Gelişimi" kategorisinde "Küresel Model" ödülü alan Türkiye'nin ilk belediye başkanı oldu. Başkan Ataç, “Birleşmiş Milletler örgütünün destekleriyle Etiyopya’nın ve Afrika Birliği’nin başkenti Addis Ababa’da gerçekleştirilen ‘Akıllı Kent Gelişimi’ alanında ‘Küresel Model’ ödülüne layık görüldük. Tepebaşı artık bir Küresel Model. Bu ödülü almaktan ve ülkemizi burada ilk kez temsil etmekten dolayı çok mutlu oldum” sözlerini kullandı.

21- GESİKOOP

Tepebaşı Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan ve sokak toplayıcılarını tek bir çatı altında birleştirecek olan GESİKOOP (Tepebaşı Geri Dönüştürülebilir Atık Toplayıcıları Sosyal İşletme Kooperatifi), faaliyetlerine başladı. İmzalanan protokolün ardından faaliyetlerine başladı. Kooperatif bünyesindeki sokak toplayıcıları artık yasal olarak ve kayıt altında çalışarak hem ekmek paralarını kazanıyor hem de geri dönüşüme katkı sağlıyor.

22-Kadın Üreticiler

Temmuz 2019’da hizmete başlayan ve kent halkı tarafından çok sevilen Kadın Üretici Ürün Satış Noktası haftada üç gün olmak üzere Özdilek Sanat Merkezi, Batıkent Belde Evi ve Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde (Avlulu Çarşı arkası) hizmet veriyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından üreticilere ücretsiz tezgah, çadır gibi imkanların sağlandığı satış noktasından alışveriş yapan vatandaşlar, doğal ürünlere ulaşmaktan ve üretici kadınların desteklenmesinden dolayı memnun olduklarını ifade ediyor.

//////////////////////////////////////////

‘Öyleyse Ben Seni Niye Göremedim?

Özkan Sümer Trabzonspor’da görev yaparken bir müsabakada ilk yarı bitince dönemin iyi futbolcularından Lemi’ye ‘Isın. İkinci yarı seni oyuna alacağım’ demiş. Aslında ilk 11’de oyuna başlayan Lemi; ‘Hocam ben ilk yarında oyundaydım’ demiş. Bunun üzerine nüktedan kişiliğiyle öne çıkan Sümer; “Öyleyse ben seni niye göremedim?” diye yanıt vermiş.  Sümer yaptığı göndermeyle aslında 11’de yer verdiği Lemi’ye sahada yokları oynadığını çok anlamlı şekilde anlatmış. Verilen mesajı anlayan Lemi ikinci yarıda oynadığı futbolla sahanın en iyisi olmuş. Geniş futbol bilgisi ve nüktedan bir kişiliği ile öne çıkan efsane Teknik Direktörlerden ve eski Trabzonspor Başkanı  Özkan Sümer 80 yaşında vefat etti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Türk Futbolu bu büyük futbol adamını unutmayacaktır.

//////////////////////////////////////////

Efsaneler Geri Dönüyor

Türk halkı Eylül ve Ekim aylarında doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlarını kış aylarının yaşandığı şu günlerde daha çok hissetmeye başladı. Geçtiğimiz yıla göre elektriğe ve doğalgaza yaklaşık yüzde 40 oranında daha fazla para ödüyoruz. Memur ve işçileri buçuklu zamların dayatıldığı, pandemi sürecinde işsiz sayısının giderek arttığı, esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığı bir ortamda insanlar bu kışı geçireceğim diye kara kara düşünüyor.  Ancak onların bu yaşadığı sıkıntı ülkeyi yönetenlerin umurunda değil,  Böyle giderse ‘halk evinde doğalgaz ve elektrik üretemeyeceği’ için 21’nci yüzyılda ‘kömürlü sobalara ve gazlı lambalara’ dönecek gibi!!! Ne diyelim?  Bugün ülkeyi yönetenler artık seçim meydanlarında; “Hayaldi gerçek oldu. Türk halkını 80’li yılların efsaneleri olan kömürlü sobalarla ve gaz lambalarıyla tekrar tanıştırdık” diye konuşur(!)


 

//////////////////////////////////////////

FOTO ŞAKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Hocam sizden sonra; adaylar belirlenirken, örgüt ne derse o olur.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Kazım sen kendi yazdığın akraba delegelerle Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını mı sanıyorsun? Sinan’a bir bak. Adam iki kere üst üste İl Başkanlığı seçimleri aldı da ne oldu?  Milletvekilliği beşinci sırasında kendisine zor yer bulabildi.

CHP eski İl Başkanı Sinan Özkar: Seni önce vekil, sonra belediye başkanı yapan Yılmaz Hoca doğru söylüyor. Kazımcığım senin işin örgüte kalmış olsaydı değil başkan, mahallene muhtar bile olamazdın.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Sinan niye öyle söylüyorsun?  Ben olmasaydım, milletvekili aday listesinde ilk beşe bile giremezdin.

CHP eski İl Başkanı Sinan Özkar: Milletvekilliğinde beni beşinci sıraya yazdırmaya gücün yettiyse,  2024’te Meclis Üyeliğinde de 25-30 arasında bir sıraya yazarsın artık(!)

//////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Parlamentoyu Rehin Aldı

Tarih: 23 Şubat 1981.  Albay Molina ve askeri polis İspanya Parlamentosu'nu rehin alıyor. Rutin bir parlamento günü yaşayacağını zanneden İspanyol Fotoğrafçı Manuel Pérez Barriopedro filmleri ayakkabısında sakladı. Bu fotoğraf karesi ödül aldı.

//////////////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Sen Suya düşsen hiç batmasın biliyor musun neden? Çünkü senin tepin kayık?” Recep İvedik 5

//////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Aydınlanma kişinin kendi aklını kullanmaya cüret etmesidir.” Immanuel Kant

//////////////////////////////////////////

FIKRA

Afrika Ruleti 

Bir Afrika ülkesinin Devlet Başkanı Rusya'ya Putin'e ziyarette bulunur. Resmi görüşmeler derken Rus ruletini öğrenir ve çok beğenir. Putin'e de kendi ülkesine geldiği zaman Afrika ruleti öğreteceğine söz verir. Bir zaman sonra Putin bu ülkeye gider. Resmi görüşmelerden sonra ‘Sayın Başkanım, bana Afrika Ruleti öğreteceğinizi söylemiştiniz' der. Başkan: - Tabii Sayın Putin. Yanlarına 6 tane birbirinden güzel ve çıplak Afrikalı kız getirilir. Afrikalı Başkan: -İşte Sayın Putin, bu kızlardan seçtiğiniz bir tanesi size oral seks yapacak. Putin: -İyi ama bunun neresi Afrika ruleti ? Afrikalı Başkan: -Sayın Putin, bu kızlardan biri YAMYAM.