Görünüm’de dün “Odunpazarı’nda Yeni Başkan Yardımcısı Kim Olacak?” başlıklı yazımda Erdal Caferoğlu’nun istifasından sonra onun yerine geleceği iddia edilen Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili değerlendirmede bulunmuştum. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt dün sabah bu yazımla ilgili beni aradı. Kurt, “Benim Caferoğlu’nun yerine meclis içinden yeni Başkan Yardımcısı atamak gibi düşüncem yok. Bu konuda yapılan yorumlar ve yazılar 21 Belediye Meclis Üyemiz arasında huzursuzluğa neden oluyor. Benim için hepsi aynı değerdedir. Ben bundan sonraki süreçte hiçbir Belediye Meclis Üyesini Belediye Başkan Yardımcısı yapmayacağım. Bu konuda kesin ve net konuşuyorum” dedi. Kurt yaptığı açıklamayla, bu konuda yaşanan tartışmalara son noktayı koymuş oldu. Gönlünden Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcılığı geçiren Meclis Üyelerinin hayalleri böylece sona erdi.

Yukarıdaki satırları 5,5 yıl önce 4 Eylül 2015’de ‘Meclis Üyesi Başkan Yardımcısı Olmayacak’ başlığıyla Görünüm’de kaleme almıştım. 3 Eylül 2015 günü sabahın erken bir saatinde Ayhan Aydıner’i telefonla arayarak; “Benim için hepsi aynı değerdedir. Ben bundan sonraki süreçte hiçbir Belediye Meclis Üyesini Belediye Başkan Yardımcısı yapmayacağım. Bu konuda kesin ve net konuşuyorum. Bu görüşlerimi yarın gazetende manşete koy. Kimse bu konuda boşu boşuna hayale kapılmasın” diyen Kazım Kurt iki belediye meclis üyesini Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı yapmış. Odunpazarı Belediyesi Meclisinin avukat üyesi Emre Genç ile yine mecliste yer alan Kırım Derneği eski Başkanı Evren Olcay’ın başkan yardımcılıkları ilgili yazıları yazıldı. Hep Erdal Caferoğlu’ndan ağzının yandığını söyleyen Kurt’un bugüne kadar kamuda hiçbir tecrübeleri olmayan bu iki ismi belediye başkan yardımcısı yapması belediye içerisinde şaşkınlıkla karşılandı. Mecliste onlardan daha kıdemli, belediye kanunlarına hakim ve bu işten anlayan isimler varken, neden bu iki isim tercih edildi?

/////////////////////

/////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Nükleer Denemesi

Yıl: 1965. Yer: Kazakistan. Sovyet Nükleeer Denemesi Semipalatinsk Test Alanı

/////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Bildiğim tek şey var o da kurşunlardan hızlı koşamayacağım.” La Haine / Protesto

/////////////////////

ÇİVİ

“Kafeste doğan kuşlar uçmayı hastalık zanneder.” Alejandro Jodorowsky

/////////////////////

FIKRA

Pijamaları Çıkar da Göstereyim

Bakıcı kapıyı açık bırakınca, zebra hayvanat bahçesinden kaçmış… Civardaki çiftliğe dalmış… Karşısında bir tavuk… "Hey" demiş, "Sen ne yaparsın?"
"Ben yumurtlarım" demiş tavuk. Koyunu görmüş az ötede.
"Sen ne yaparsın?" "Ben süt veririm."
Az daha gitmiş. Boğa eşeleniyor.
"Hey sen ne yaparsın" demiş, zebra.
Boğa yukardan aşağı süzmüş zebrayı ve demiş ki;
"Üstündeki şu aptal pijamaları çıkar da göstereyim."