Eğitime Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Korkmaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Melih Arslan ve Özel Ümit Tıp Merkezi Pilates Eğitmeni Gülçin Kaya Uğur katıldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Melih Arslan, gebelik öncesi rutin kontrollerin yapılması gerektiğini ifade ederek, “Gebelik öncesi Folik Asit kullanımına başlanması, sigara- alkol tüketiminin bırakılması gerekir. Anne adayı psikolojik olarak da kendini sürece hazırlamalıdır, beslenmesini düzenlemeli, mümkün oldukça fazla kilolarını vermelidir” dedi.

Sağlıklı bir kadının 1 yıl içinde gebe kalma ihtimalinin yüzde 85 olduğunu aktaran Dr. Arslan, hamilelik süresince en fazla 9-12 kilo alınmasını önerdi. Hamilelerin günde eskisine oranla 300-350 kalori arasında ek gıda tüketmesinin yeterli olduğunu aktaran Dr. Arslan, beslenmeye ilişkin şu bilgileri verdi:
“Kalsiyum, demir, a, b1,b2, c vitamini alınmalı, alkol ve sigara tüketimi bırakılmalıdır. Kabuklu deniz canlıları, dip balıkları, sakatat türevleri, iyi pişmemiş et ürünleri aşırı yağlı gıdalar ve paketli ürünler tüketilmemelidir. Çay ve kahve tüketimi günde en fazla 2 fincan olarak azaltılmalıdır."

Editör: Ayhan Aydıner