Serhan Taşdemir Eskişehir siyaset, spor ve iş dünyasının son yıllarda yükselen ismi. CHP içerisinde Ahmet Ataç’a ve Jale Nur Süllü’ye yakınlığıyla öne çıkan Taşdemir dün Yüksel Akpınar ve Mehmet Çelik ile birlikte CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ı ziyaret etmiş. Taşdemir ziyarette Çınar’a  ‘Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Adil Türkiye İçin Yürüyüş’ kitabını hediye etmiş. Çınar’da bu ziyaretin fotoğrafını kendi sosyal medya hesabında paylaşarak; “Bugün ziyaretime gelip birlikte güzel bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Serhan Taşdemir, Yüksel Akpınar ve Mehmet Çelik arkadaşlara sonsuz teşekkürler ediyorum” yorumunda bulundu. Ataç ve Süllü’ye yakın bir isim olan Taşdemir’in Kazım Kurt’a yakın Rahmi Çınar’ı ziyaret etmesi parti kulislerinde olumlu karşılandı. Son yapılan İl Kongresi ve sonraki süreçte birileri CHP içerisinde Tepebaşı’nı ötekileştirmeye çalıştığı bir dönemde, Taşdemir’in kucaklayıcı tavrı ve CHP’lilik duruşuyla bugün Yılmaz Büyükerşen ve parti sayesinde koltuk sahibi olan büyüklerine umarım örnek olmuştur…

//////////////////////////////

NOSTALJİ

21 Yıl Önce Eskişehir Eğitimini Yönetenler

Yıl 2000. 21 yıl önce.  Yer: Halk Eğitim Merkezi.  Yetişkinlere yönelik eğitim semineri veriliyor. Dönemin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Gümüş, Mehtap Şenol ve Yakup Erdoğan seminere katılıyorlar. 

HERKESİN MEHTAP ABLASIYDI

O yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı DSP’deydi.  Mehtap Şenol o şen kahkahasıyla Milli Eğitim personelinin Mehtap ablasıydı. Şenol dürüst birisiydi. İşini kural ve mevzuatlara göre yaptı.  Atamadan sorumluydu. Yapılan atamaların adaletli olması için çok titiz davrandı. AK PARTİ iktidarı işbaşına gelince kendi isteğiyle emekli oldu. Şenol daha sonra politikaya girdi.  CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı ve CHP İl Yöneticiliği görevlerinde de bulundu. 

ÇAĞ ATLATTI

Aslen Antalyalı olan İbrahim Gümüş 1995 yılında Eskişehir’e müfettiş olarak atandı. 1998- 2005 yılları arasında 7 yıl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptı. Eskişehir Milli Eğitim’inde çağ atlatan bir yönetici oldu.  O göreve geldiğinde okul yöneticilerinin büyük çoğunluğu bilgisayar kullanmayı bilmiyordu. Kurslar düzenleyerek, bütün yöneticilerin ve öğretmenlerin bilgisayar öğrenmelerini sağladı.  Liderlik ve Kalite konusunda eğitimler verdi. Eskişehir O’nun görev yaptığı dönemde Orta Öğretimler sınavında Türkiye birincisi oldu. 

BAŞARI ÖDÜLÜ

Okullarda Toplam Kalite Çalışmaları yaptı. O’nun ve dönemin Kal-Der Şube Başkanı Ahmet Gökçümen’in koordinesinde Şehit Ali Gaffar İlköğretim Okulu 2005 yılında Ulusal Kalite Başarı Ödülü’nü kazandı. Okulun Müdürlüğünü bugün Gelişim Okullarınının başarılı yöneticisi Hulusi Karslı’ydı. Gümüş emekli olduktan sonra Kalite eğitimleri ile ilgili danışmanlık şirketi kurdu. 2006 yılında Avukat Mail Büyükerman Anaokulu’na Türkiye’nin en kaliteli üçüncü okul ödülünü kazandırdı. Daha sonra memleketi Antalya’ya yerleşen Gümüş, 7’si Antalya,  1’i Bursa, 1’i İsparta olmak üzere 9 eğitim kurumuna çok sayıda kalite ödülü kazandırdı.

İYİ BİR YÖNETİCİYDİ

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Erdoğan Eskişehir’de 25 yılı aşkın süre Milli Eğitim Şube ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Hatta O’nun için hiç öğretmenlik yapmadan yönetici olduğu anlatılırdı. Kişiler ile kurumlarla diyalogları iyi idi. İyi bir yöneticiydi. Altındaki personelden maksimum verim almasını bilirdi.  Muhafazakardı. Emekli olduktan sonra birkaç yıl Yeni Asya Gazetesi’nin Genel Yayın Koordinatörlüğü görevinde de bulundu.

//////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Onların ki 20. Yüzyılın Romantik Masalıydı

Tarih 19 Nisan 1956.  Monaco Prensi Rainier,  ünlü akrist Grace Kelly ile evlendi. Monaco Katedrali’nde yapılan törende Grace Kelly,  Rönasans tarzı 290 metrelik kuyruğu Valencia dantelinden bir gelinlik giydi. Töreni Tv’lerden tam 30 milyon kişi izledi.  Kelly 14 Eylül 1982’de küçük kızı Stephanie ile Fransa’nın güney sahillerindeki virajlı yollarda geçirdiği trafik kazasında öldüğünde henüz 52 yaşındaydı.

//////////////////////////////

REPLİK

“Evliliğinde çocuk gibisin. Araba kullanmayı bilsen de kaçınılmaz kazalar vardır.” Lost in Translation / Bir Konuşabilse

//////////////////////////////

ÇİVİ

“Hayat o kadar tuhaf bir şey ki; Herkesin yanlış yaptığını doğru yaparsan, Yanlış yapmış sayılıyorsun.” Oscar Wilde

//////////////////////////////

FIKRA

Lekesiz delikanlı
Mahallede kavga edip etrafı birbirine katan delikanlı yakalanıp suçüstü mahkemesine çıkarılmış, tam ceza alacakken “Ben suçsuzum efendim, geçmişimde tek bir leke bulamazsınız” diye savunma yapmış. “Öyle mi?” diye yumuşamış hâkim, “Böyle temiz biri olduğunuza dair geçerli bir şahidiniz var mı?” Delikanlı köşede oturan semt karakolunun komiserini işaret edip “Tabii, orada oturan komiser bey buna tanıktır” diye cevap vermiş. Komiser ayağa fırlamış “Yalan efendim” demiş, “Bu adamı hayatımda ilk defa görüyorum.” Delikanlı “Gördünüz mü efendim” diye araya girmiş “15 yıldır bu mahallede oturuyorum, komiserim beni bir kere bile görmemiş... Yeterli kanıt değil mi sizce?..”