Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler ve beraberinde bulunan merkez yönetim kurulu üyeleri, il başkanları, il temsilcileri, disiplin kurulu üyeleri Tüm Yerel-Sen’in 7. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ziyarette Genel Başkan Tamer Yiğit Güler anıtkabir defterine şu sözleri yazdı:

“Sevgili Atam;

Kurduğunuz Cumhuriyetimiz, 100 yaşına yaklaşıyor. Bunun kıvancıyla donanmış bir şekilde sendikal kimliğimizle huzurundayız.

Sizin, ilkelerinizi anlamak, göstermiş olduğunuz hedefe ulaşmak için Kuvay-ı Milliye Sendikal anlayışla 9 Eylül 2013’de yola çıktık.

Tüm Yerel-Sen olarak 7. kuruluş yıl dönümümüzde daha da gelişerek huzuruna çıkmak bize ayrı bir gurur veriyor.

Size en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde ülkemiz maalesef istediğiniz yönde ilerlemiyor. Gençliğe Hitabe’deki uyarışlarınızı andıran günler yaşıyoruz. Her türlü olumsuzluk, kara bulut gibi ülkemizin üzerinde geziniyor.

İçeride ve dışarıda kılavuzumuz olan “Yurtta Barış Dünyada Barış” özdeyişini aradığımız bir dönem yaşıyoruz.

Sizin “akla” ve “bilime” dayalı kurduğunuz laik devlet, bugün karanlığa terk edilmeye çalışılmaktadır.  Gücünü ilke ve devrimlerinizden alan Tüm Yerel-Sen, cahilin cesaret bulduğu bu karanlık günlerde bir meşale gibi cumhuriyet aydınlanmasının ışığı olacaktır.

Tüm Yerel Sen, ulusumuzun bağımsızlığını, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini koruma ve yaşatma azim ve kararlığındadır.

Bu inançla yolunuz yolumuz, hedefleriniz hedeflerimizdir.”

notuyla anıtkabir özel defterini imzaladı. Daha sonra Genel Başkan Yiğit ve beraberinde ki heyet İsmet İnönü’yü de kabri başında andı.

Editör: TE Bilişim