Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen, 35 üye belediyenin 102 proje ile başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Tepebaşı Belediyesi de Sosyal Sorumluluk kategorisinde Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi projesi ile ödüle layık görüldü. Sosyal Sorumluluk, Sağlıklı Şehir Planlaması, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın jüri başkanlığı Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından yapıldı. Yarışma jürisinin diğer üyeleri Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten ve Murat Ar’dan oluştu.

Jüri, Büyükşehir Belediyeleri Sosyal Sorumluluk kategorisinden 9, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinden 6, Sağlıklı Yaşam kategorisinden 8 ve Sağlıklı Çevre kategorisinden 13 projeyi; Büyükşehir İlçe Belediyeleri Sosyal Sorumluluk kategorisinden 18, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinden 12, Sağlıklı Yaşam kategorisinden 18 ve Sağlıklı Çevre kategorisinden 13 projeyi; İl İlçe Belediyeleri Sosyal Sorumluluk kategorisinden 2, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinden 1 ve Sağlıklı Yaşam kategorisinden 2 olmak üzere toplam 102 projeyi değerlendirdi.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi

Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehir olduğu Almanya'nın Treptow-Köpenick Belediyesi ile sürdürdüğü işbirliği kapsamında oluşturulan Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, 15 Aralık 2018’de hizmete açıldı. Merkezde öncelikli olarak gençler ve toplumun her kesiminden iş dünyasına girişlerinde var olan sorunlarının çözülmesi ve iş dünyasında daha etkin rol alabilmeleri için mültecilerin de faydalanacağı başta girişimcilik olmak üzere pek çok konuda eğitim çalışması gerçekleştiriliyor. Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, serbest iş kurma fırsatlarının destek ve teşvik edilerek yeni istihdam alanları yaratılmasını da sağlamayı amaçlıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitim çalışmaları ile gençlerin desteğe açık yatırımcılara ulaşabilmesi, bilişim sektöründe istihdam sorunu olmasına rağmen sektöre dönük çalışmalar yapan gençlere fırsat verilmesi, yabancı dil eksikliğinden dolayı ilgilendikleri sektöre ilişkin yeterli araştırma yapamayan, yol gösterici zorluğu çeken ve bu nedenle nasıl hareket edeceğini bilemeyen gençlere destek olunuyor. Merkezde, tasarım alanında eğitim gören öğrencilerin kullanması için 3D yazıcı olanağı da sunuluyor.

Editör: TE Bilişim