Vali Ayyıldız mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘mareşal’ ve ‘gazi’ unvanlarının verilişinin 99. yıl dönümünde; milletimizin birliği, devletimizin bekâsı için gazilik rütbesine eren tüm kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutlarken, tüm şehitlerimizi ve yaşayan şehitler olan gazilerimizi en kalbi minnet ve şükran hislerimle anıyorum.

Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara rağmen bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve ulusal birliğimizin en mühim teminatlarıdır.

Bugün, bu güzel vatan topraklarında huzur, mutluluk ve refah içerisinde yaşıyorsak; bunu, vatan toprağını canından kutsal sayan, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, övgünün en güzelini, saygının en yücesini hak eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti; devletimizin ve milletimizin istiklâli ve istikbâli uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan evlatlarını asla unutmayacak, unutturmayacaktır.

Bizler, ana ve babaların ellerine kına yakarak asker ocağına uğurladığı; evlatlarına ‘Ya şehit ol, ya gazi!’ diye öğütte bulunduğu, şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir milletin mensuplarıyız. Bu şuurla asırlardır tarih sahnesinde şehit ve gaziler veren Türk Milleti; dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin âlî menfaatleri için gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında mücadelesini sürdürmekte, bu kutsal vatan ve aziz milletimiz için şehitler ve gaziler vermeye devam etmektedir.

En zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini gösteren aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin şanlı mücadeleleri; vatanın bütünlüğü ve istiklâli söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun milletimizin neleri başarabileceğinin en bariz göstergesi olarak aydınlık yarınlarımıza yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihimizi zaferlerle donatan, kutsal emaneti yarınlara şeref ve şanla taşıyan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize, ailelerine ve şehit yakınlarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim