Ataç ayrıca Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir OSB iş birliğiyle hayata geçirilen, Engelliler Montaj Atölyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek gösterilen bir proje olduğunu aktardı. Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ise Tepebaşı Belediyesi ile kutsal bir göreve imza attıklarını belirterek, “Engelliler Montaj Atölyesi hem şehrimize hem de insanlığa ışık oldu” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti.  Gerçekleşen ziyarette Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Hamza Tınas ve Bölge Müdürü Erhan Tatar da yer aldı. Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından Ahmet Ataç ve Nadir Küpeli, Türkiye’de bir ilke imza atılarak "Üretene engel yok" sloganıyla Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğiyle hayata geçirilen, Engelliler Montaj Atölyesini ziyaret ettiler. Yürütülen çalışmalar hakkında atölye öğretmenlerinden bilgi aldılar.

Tepebaşı Belediyesi ile kutsal bir göreve imza attık

Burada konuşan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Tepebaşı Belediyesi ile kutsal bir göreve imza attıklarını ifade ederek, “Pandemi dolayısıyla üretimimize 3 ay gibi bir süre ara vermek zorunda kaldık. Kontrolü şekilde tekrar faaliyetlerimize başladık. Sayın Başkanımıza böylesine kutsal görevi bizimle beraber yaptığı için çok teşekkür ediyorum.  Hem şehrimize hem de insanlığa ışık oldu. Bu projenin fikir babası Tepebaşı Belediyesi'dir. Bu çalışmamızı tüm organize sanayi bölgelerine ilettim. Eskişehir’de böyle bir uygulama yaptık, gençlerimizi bir nevi özgürlüğünü kazandırdık, diye. Burada gençlerimize özgüvenlerini kazandırıyoruz, aile bütçesine katkı sağlamalarına vesile oluyoruz. Bu örneklerin artırılması gerekiyor. Bölge müdürlüğü olarak çocuklarımızın her zaman yanındayız. Öğretmenlerimize göstermiş oldukları sıcak ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca sanayicilerimize atölyeye iş verdikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Küpeli, Organize Sanayi Bölgesinin Tepebaşı Belediyesi sınırları içerisinde olmamasına rağmen, “Engelliler Montaj Atölyesinin” Tepebaşı Belediyesi tarafından bölge ayrımı gözetmeksizin hayata geçirdiği çok güzel bir proje olduğunu dile getirdi.

Kalkınma eğitimden geçer

Başkan Küpeli, yönetim olarak eğitime çok önem verdiklerini ve kalkınmanın eğitimden geçtiğini aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Organize Sanayi Bölgesi olarak aldığımız tüm kararlarda yönetim kurulumuzun imzası var. Eğitime olan inancımız bizleri buralara getirdi. Bir neslin ıslahı sadece ve sadece eğitimle olur. Eğitim noktasında çok güzel işler başardık. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz geçtiğimiz yıl 100 öğrenci ile eğitim hayatına başladı. Bu sene 270 öğrenci daha almayı planlıyoruz. Biz kalkınmamızın eğitimden geçtiğini biliyoruz. Eğittiğimiz insanlar nitelikli iş gücüne katılan bir ordu olacaktır. Ne iş olsun yaparım anlayışı ile ülkemizin kalkınması, ihracatının artırılması, gelişmiş ülkeler seviyesinin üzerine çıkması hayaldir.  Organize sanayi bölgesi olarak üzerimize düşen görevlerden biri olan eğitim konusunda bundan sonra da dört elle sarılmaya devam edeceğiz” dedi.

OSB’de yapılmayan projeleri hayata geçirdiler

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin çok güzel işlere imza attığını söyledi. Eğitim konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını belirten Başkan Ataç, “Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Nadir Küpeli ve ekibinin seçileli çok kısa bir süre olmasına karşın çok önemli projelere imza atıyorlar. Bugüne kadar organize sanayi bölgesinde yapılmayan projeleri hayata geçirdiniz. Özellikle eğitim konusunda yapmış olduğunuz çalışmalar parmakla gösterilecek çalışmalar. Bu şehirde yaşayan biri olarak size ve yönetim kurulunuza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye’de organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk

Başkan Ataç, Eskişehir OSB ile Türkiye’de ilk olan bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ve atölyenin 5 ay gibi kısa sürede içerisinde 300 bin parça montaj yaparak olağanüstü işlere imza attığını söyledi.

Ataç, ulvi bir işe imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Atölyemiz Türkiye’de organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk.  Toplumda özel çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. 20 yaşından sonra Türkiye’de engellilerin gidebileceği hiçbir yer yok. Ancak bu tip çalışmalarla onları sosyal hayata dahil edebiliyoruz. Onlara sahip çıkmak onların geleceğini hazırlamak çok önemli. Gençlerimizi bu şekilde güvence altına alarak aileleri ve onları rahatlatmak, endişelerini gidermek gerçekten ulvi bir iş. Eskişehir her zaman olduğu gibi öncülüğünü gösteriyor ve Türkiye’ye örnek projelere imza atıyor. Bu projemiz Sayın Başkanımız tarafından diğer bölgelere de duyuruldu. Diliyoruz ki onlarda böylesine önemli ve hayırlı bir işi hayata geçirsinler. Diğer illerimizde engelli bireylerimize sahip çıksınlar” diye konuştu.

Engelliler Montaj Atölyesi ziyaretinden sonra Başkan Ataç ve Küpeli beraberindeki heyetle beraber çalışmaları devam eden Yaşam Merkezi, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ana Kampüs inşaatı ile Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezinde (MEGEM) incelemelerde bulundular.

Editör: TE Bilişim