Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir, Bozüyük, Anadolu, Yunus Emre, Yazılıkaya, Gordion Rotary Kulüpleri ayrıca Eskişehir, Yazılıkaya Gordion Rotaract tarafından düzenlenen kadınlara yönelik seminer etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti. Tepebaşı Belediyesi Şehit Piyade Uzman Çavuş Gürsel Demir Deneyimli Kafe’de düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, Rotary kulüplerinin yetkilileri, seminer veren uzmanlar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte alanında uzman isimler, rahim ağzı kanseri, ana çocuk ve toplum sağlığı, meme kanseri, madde bağımlılığı ile mücadele, aile içi şiddetin önlenmesi, okullarda öfke kontrolü ve şiddetin sonuçları konularında önemli bilgiler verdi.

“Hep beraber önlem alarak yeneceğiz”

Programda katılımcılara hitap eden Başkan Ataç, koronavirüs önlemlerinin önemine dikkat çekerek, “Koronavirüs dolayısıyla yitirdiğimiz her vatandaşımız için canımız acıyor. Virüse karşı hem kendimizi hem de karşımızdakini koruyacağız. Bugün değerli bilim insanlarından önemli bilgiler dinleyeceğiz. Biraz içimiz açılsın, moralimizi yükselsin. Ben kulüp başkanlarına, bu etkinliği düzenleyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eğer devam etmek isterlerse biz vatandaşımızla beraber onları dinlemeye hazırız. Kendinize, çevremize dikkat edelim. Bu salgını hep beraber önlem alarak yeneceğiz. Biz virüsten güçlüyüz, bu salgını da yeneceğiz” sözlerini kullandı.

Ardından konuşan Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuşaçıkgöz, “Koronavirüs bir hastalık, sağlıkla geçirmek dileğiyle önceliğimiz bu olsun. Bağımlılık ile ilgili de bir eğitim yapılacak. Bu anlamda eğitim çok faydalı olacak” dedi.

Etkinlikte söz alan Anadolu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Taner Alkara ise “Bizler 1905 yılında dünyada kurulan, Türkiye’de ise 1950’den beri yer alan bir sivil toplum örgütüyüz. Hiçbir siyasi görüş, ırk ve din gözetmeksizin, herkese hoşgörü ile bakan, toplumumuza faydalı olmaya çalışan, Atatürkçü ve laik dernekleriz. Sizleri bilinçlendirmek, eksikleri gidermek için türlü projelere imza atıyoruz. Sağ olsun Sevgili Ahmet Başkan, bu Deneyimli Kafe’de bizleri, sizlerle buluşturdu. Bundan sonraki projelerimizi de hep birlikte hayata geçireceğiz. Ev kadınlarına meslek kazandırma, gelecek günlerde yapacağımız projelerden biri. Bu akşamki seminerimizde aile içi şiddetinin engellenmesi, okullarda öfke kontrolü ve şiddetin sonuçları, ana-çocuk sağlığı konusu, erken tanı hayat kurtarır, gıda ve güvenliği, madde bağımlılığı ile mücadele, atıkların ayrıştırılmasındaki faydalar hakkında bilgiler vereceğiz. Herkese teşekkürler, iyi ki geldiniz, iyi ki varsınız” diye konuştu.

Etkinlikte konuşmaların ardından seminere geçildi. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Alev Karabağ Özdemir - rahim ağzı kanseri, ana çocuk ve toplum sağlığı, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esen Karakaya - meme kanseri, Av. Hüseyin Akçar - madde bağımlılığı ile mücadele, Av. Yusuf Geren ve Av. Mert Yüksel - aile içi şiddetin önlenmesi, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Okul Öncesi Öğretmeni Ebru Mihriban Kabakçı - okullarda öfke kontrolü ve şiddetin sonuçları başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Programa katılan vatandaşlar da sordukları sorular ile uzmanlardan bilgi aldı. Etkinlik, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim