Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında 13 Mart tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ziyarete kapatılan Hayvanat Bahçesi ve müzeler, arefe günü mesafe ve maske kuralı ile tekrar ziyarete açıldı. Bayram boyunca büyük ilgi gören merkezler binlerce kişi tarafından kurallara uyularak ziyaret edildi.

Eskişehirlilerin ve kenti ziyarete gelen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Eskişehir Kurtuluş Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Kent Belleği Müzesi ve Eskişehir Hayvanat Bahçesi 139 gün sonra tekrar ziyarete açıldı. Arefe günü ve Kurban Bayramı'nın birinci günü yarım gün hizmet veren merkezler, bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul etti. 5 gün boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edilen merkezlerde maske ve fiziksel mesafe kuralının titizlikle uygulandığını ifade eden yetkililer, vatandaşları hem girişlerde hem de anonslar ile bu konuda sık sık uyardıklarını belirttiler.

Diğer şehirlerden gelen ve bayramı Eskişehir'de geçirmek istediklerini ifade eden vatandaşlar ise Eskişehir'in kültür, sanat, müzecilik faaliyetleri, Porsuk Çayı ve tematik parkları ile iç turizmin önemli kentlerinden biri haline geldiğini belirttiler.

Editör: TE Bilişim