Tepe; “Bilindiği gibi 31 Mart 2019 seçimlerinde halkın teveccühü ile belediye başkanlığına seçildim. Seçildiğim günden itibaren belediyemizin kaynaklarını doğru yönetme çabası içerisinde oldum. Hemşehrilerimizin de beklentisi bu yöndeydi.

Bu kaynakların başlıcaları;

İnsan kaynakları ve mali kaynaklardır. Bu iki kaynakta sağlayacağımız başarı, bütün çalışmalarımıza yön vereceğinden; çok önemli olduğunun bilincindeyiz.

Biz işe, mali kaynakları disiplin altına alarak başladık.

Kamu-özel sektör borçlarımızı doğru bir planlama ile büyük ölçüde ödedik.

Yaklaşık 22 milyon TL ile devraldığımız  borcun 1,5 yılda,

6.671.311,24 TL kredi borcu,

2.397.456,94 TL vergi ve sigorta prim borcu,

4.837.842,84 TL piyasaya olan borcu,

olmak üzere toplam 13.906.611,02 TL’sini yaklaşık olarak %70’ini ödedik.

Atıl durumda olan belediye araç-gereç ve ekipmanlarını tekrar belediyemize kazandırdık ve halkımızın hizmetine sunduk.

Dünyanın ve Ülkemizin zor günler geçirdiği şu günlerde, pandemi sürecinde de vatandaşımızın yanında olduk. 51 mahallemizde 5.000 haneye, 15.300 nüfusa tek tek ulaşarak maske ve dezenfektan ulaştırdık. Bunu başaran da Türkiye’de tek ilçe belediyesiyiz. Yine bu süreçte camilerimizin, türbelerimizin, okullarımızın,esnaflarımızın ve kamu binalarımızın temizliği, bakımı ve dezenfeksiyon işlemlerini sağladık. 18 adet imam evini tadilat ettik.

Marangoz atölyemizde kamelya, bank, oturma grubu, köpek kulübesi yapımı devam etmektedir. Belediyemize ait petrol istasyonunda 33 yıl aradan sonra yenileme çalışmaları başladı ve çalışmaların tamamlanması ile birlikte modern bir görünüme kavuşacak.

Seyitgazi-Cevizli-Bardakçı-Hankaraağaç-Gökçekuyu arasındaki 30 km’lik yol, Yazıdere-Yenikent-Aksaklı arasında 10 km’lik yol tamamlandı. 8 km’lik Ayvalı yolu yol genişletme çalışmalarının ardından beton yol yapımı başlayacak.  Örencik- Yazılıkaya arasındaki 27 km’lik yolun beton yol olarak yapımı programa alındı.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Karaören mahallemizde 13.000 m2 kilit parke döşeme işi tamamlandı. Ayrıca Seyitgazi merkezde 3.000 m2, Kırka’da 10.000 m2, Yapıldak mahallemizde 5.000 m2, Çatören mahallemizde 6.000 m2, Yazıdere mahallemizde 1.500 m2, Bardakçı mahallemizde 1.000 m2, Gökçegüney mahallemizde 1.000 m2 olmak üzere 27.500 m2kilit parke döşeme işi tamamlandı.  Seyitgazi, Kırka, Doğançayır’da ve Frigküm işbirliği ile Frig Vadisi üzerinde ki mahallelerde döşenecek kilit parke taşlarla birlikte 57.000 m2 kilit parke taş döşeme işi yılsonuna kadar tamamlanacak.

Daha yeşil ve temiz bir Seyitgazi için ekiplerimiz park ve yeşil alanlarda temizlik ve bakım işlerini hassasiyetle yürütmektedirler.  Seyitgazi merkezde 2 adet, Kırka’da 2 adet, Doğançayır’da 1 adet ve Ayvalı’da 1 adet park yapımı devam etmektedir. Halkımızda çevre bilincini oluşturarak doğaya ve ekonomimize katkı sağlayacak sıfır atık yönetim planımızı hazırladık ve sertifikamızı aldık. “Geri Dönüşüme At, Doğa’ya Can Kat” sloganı ile geri dönüşüm ekipmanlarını en kısa sürede ilçemize kazandıracağız.

Normalleşme süreci ile birlikte halkımızın, kadınlarımızın ve gençlerimizin hoşça zaman geçirebilecekleri çay bahçelerimizi, Seyirterası ve spor merkezimizi gerekli tedbirler alınarak ve kontroller yapılarak hizmete sunduk. Atıl durumda ki spor sahalarımızı halkımızın spor yapabileceği hale getirmek için başladığımız çalışmaları tamamlamak üzereyiz. İlçemizde sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde birçok kurs ve etkinlik düzenledik. Çocuklarımıza yüzme eğitimi, kadınlarımıza hijyen eğitimi, takı ve örgü kursu düzenledik. Halkımızı ve çocuklarımızı tiyatro ve sinema ile buluşturduk. Kadınlarımız ile ilde düzenlenen Gastronomi Festivaline yöresel lezzetlerimizle katılım sağladık. Gastronomi Platformu’nun ilk programına ilçemizde ev sahipliği yaptık.

Seyitgazi Bölgesinde faaliyet gösteren 27 STK yöneticisi ve 1 Vakıf Başkanı ile bir araya gelerek ilçemiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

Tüm mahallelerimizde çok sayıda ailemize ayni yardımlarda bulunduk. Yaşlılarımızı ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Çiftçilerimizle sohbet ettik, dertlerini dinledik, paylaşımlarda bulunduk.  Sulama birliğimizi çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde personel ve ekipmanla dizayn ettik. Tahsilat oranımızı %85’lere çıkartarak (2019 yılı Gelir:4.441.000 Gider:3.299.000 TL), çiftçimize 500.000 TL yatırım yaptık. Belediyemize ait atıl durumda olan arazilerimizi tarıma kazandırarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.  Köy ve tarla bağlantı yollarının iyileştirme çalışmalarını sürdürüyoruz.

İlçemizin sahip olduğu kültürel ve tarihi zenginliklerin tanıtılması ve iç ve dış turizmde hak ettiği yeri alabilmesi için eksik olduğuna inandığımız bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerine büyük önem vermekteyiz. Bu konuda projeler oluşturup, ilçe ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla “ Bereket ve Beceri Coğrafyası” Frig Vadisi olarak adlandırdığımız projemizin ilk ayağına personelimizin Çukurca mahallemizde tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ile başladık. Bu projeyi genişleterek ilimize ve ülke geneline yayma gayreti içerisinde olacağız.

İlçemizin zenginliklerini ortaya çıkarmak, farkındalık oluşturmak ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla Lavanta Festivali düzenledik. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir.

İlçemizin Kurtuluş ve Seyyid Battal Gazi’yi anma günü olan 1 Eylül’de geleneksel olarak etkinliklerimize devam ettik.  Akabinde halkımızı Anıtkabir’e Ata’mıza minnet ve saygı ziyaretine götürdük.

Ne kadar çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Her gün biraz daha fazla, her gün yeni bir şevkle, halkımızın yüzünü güldürmek için her gün yeni bir gayretle çok çalışacağız, çok…

Bütün bunları yaparken Seyitgazi Belediyesi olarak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı  Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve diğer belediyeler, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile hem işbirliği hem de uyum içerisinde çalışıyoruz. Ve desteklerine büyük önem veriyoruz. Hepsine teşekkür ediyoruz.

Bütün çalışmalarımızı yaparken insan kaynaklarımızı da ötekileştirmeden birlik, beraberlik ve ekip ruhu ve uyum içerisinde çalıştırma gayreti içerisindeyiz.

Gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalışan başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.

Sizlerle olan bugünkü buluşmamızı;

Sizlerin emek ve gayretlerine olan sevgimizi ve saygımızı dile getirme günü,

Ayrıca belediyemiz açısından durum tespiti, şeffaflık ve hesap verilebilirlik günü olarak değerlendiriyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim