ESASDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, kendilerinin göreve gelmesi ile birlikte, Eskişehir’in var olan tüm turizm ve doğal değerleri ile birlikte gastronomi, konaklama ve yemek kültürünün ön plana çıkartılması; şehre gelen misafirlere Türk mutfağının lezzetlerini tanıtmak ve bu lezzetlerin firmalarda satılmasının yapılabilmesi için Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü ile başlattıkları “Osmanlı Yemekleri Projesi”nin şehirde ve yurt genelinde çok yankı bulduğunu belirtti.

Kendilerine bu proje ile ilgili önemli dönüşler ve tebrikler olduğunu dile getiren Başkan Kaya, Eskişehir Valiliği’nin de desteği ile BEBKA Kalkınma Ajansına verdikleri “Eğitim Mutfağı Projesi”nin gerçekleşmesi sonucunda, Eskişehir’deki tüm eğitim kurumlarında öğrenim gören Gastronomi ve yiyecek içecek bölümü gençlere pratik uygulama eğitimleriyle birlikte destek verip sektöre kaliteli iş gücü olarak daha hazır hale gelmelerini sağlamak hedefinde olduklarını dile getirdi.

Kaya ayrıca önümüzdeki zamanlarda da, Türkiye Aşçılar Federasyonu ile de bu alanda çok önemli ulusal boyutta faaliyetler yapacaklarının müjdesini de Eskişehirli meslektaşlarına duyurmak istediğini söyledi.

Bu faaliyetlerin yönetim kurulu, kadın kolları, Arge ve eğitim kurullarından oluşan, 45 kişilik gönüllü işletmeci, eğitimci ve profesyonel şef aşçılardan oluştuğunu söyleyen Kaya, 2020 yılının da gastronomi yılı olarak ilan edilmesine yaraşır bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmalarını kamuoyuyla her zaman paylaştıklarını beyan etti. Birlik beraberlik içerisinde çok daha güzel projeler üreteceklerine inançlarının tam olduğunu, tüm meslektaşlarının adına dile getiren Kaya, bu süreçte destek olan herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim