GÖRÜNÜM

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, salgın döneminde bakım ve tadilat işlemlerinden geçirilerek baştan aşağı yenilenen Akpınar, Kocakır ve Kent Ormanı’nda denetim yapmış.  Bu konuyla ilgili basına servis edilen haberde şu ifadeler öne çıkıyor; “Çevreye duyarlı, doğaya saygılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Odunpazarı Belediyesi, Akpınar, Kocakır ve Kent Ormanı yenileniyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nden 25 yıllığına kiralanan alanlarda vatandaşların, dinlenip, rahat nefes alması için her üç alana da birer kır kahvesi, spor tesisleri ve güzelleştirme çalışmaları yapılıyor. Yenilenen alanlarda vatandaşların rahatı için her ayrıntı düşünüldü. Güvenlik için kamera sisteminin kurulduğu alanlardan Kocakır’a basketbol sahası, Kent Ormanı’na da 2 adet tenis kortu yapılıyor. Vatandaşların piknik yapması için kamelya ve barbekü yerleri de yapılan alanlarda, sokak hayvanları da unutulmadı. Kocakır’a sokak hayvanları için kulübeler yapılırken, kuşlar içinde ağaç dallarına yuvalar asıldı.” Çevreye ve doğaya saygılı bir belediye ormanda ağaçları keserek tenis kortları yapar mı? Kır kahvesi, kamelya ve barbekü yerleri yapar mı? Bu barbekü yerleri parka değil, ormana yapılıyor. Mangalcılar yüzünden her yıl çok sayıda orman yangını çıkıyor. Çevreye ve doğaya saygılı insanlar ormanlarda piknik yapılmasına, mangal yakılmasına karşı değil mi? Peki güya ‘çevreye ve doğaya saygılı Odunpazarı Belediyesi’ mangalcıların ormana gelmesini teşvik ediyor. Yapılan olay tam bir Aziz Nesinlik. Odunpazarı bölgesinde yer kalmamış gibi iki tenis kortu neden ormana yapıldı? Bu ormanlarda yapılan spor sahaları ve tesisler için ne kadar ağaç kesildi? Odunpazarı Belediyesi ormanları buradan rant elde etmek için mi 25 yıllığına kiraladı? Kır kahvelerini belediye mi işletecek, yoksa başka birileri mi? Başkan Kazım Kurt, Akpınar, Kocakır ve Kent Ormanı’na hiçbir şey yapmasaydı çevreye ve doğaya gerçekten saygılı olmuş olurdu. Ne diyeyim? Kendilerini ‘çevreci olarak lanse eden birileri’ eminim ki; üç ormanda ağaç keserek, tesis, tenis kortu ve barbeküler yapan belediye başkanlarını avuçları çatlayana kadar alkışlayacaktır. Orman Bölge Müdürlüğü güzelim üç ormanı; içerisine kır kahveleri, tenis kortları, mangalcılar için kamelya ve barbeküler yapılması için mi Odunpazarı Belediyesi’ne 25 yıllığına kiraladı? Bu tesisler için ağaçların kesilmesine neden müsaade etti? Vali Erol Ayyıldız bu olaya el koymalıdır. Kentimiz için hayati önemi olan üç ormanda da mangallı piknik yapılmasına müsaade etmemelidir…

/////////////////////////////////////

NOSTALJİ

90’LARA DAMGASINI VURAN DERNEK

Yıl 1994. Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) Başkanı Orhan Kesikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri DYP GİK Üyesi ve Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker’i ziyaret ediyor. 26 yıl öncesine ait tarih fotoğrafta dönemin ESİAD Yöneticileri Serdar Taci Zengin, Selim Çolpan, Gürdal Abacı, Nevzat Altınel, Serdar Yazıcı, Mehmet Arapoğlu, merhum Abdullah Üsküdar ve Derneğin Genel Sekreteri Servet Uğuzman da yer alıyor. Bozüyüklü olan Bahattin Şeker o yıllarda Eskişehir’in Milletvekili gibi çalışıyordu. 28 Haziran 1996-30 Haziran 1997 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Şeker, Atatürk Stadyumu'nun ışıklandırmasını yaptırdı. Kentimize çok sayıda spor tesisi de kazandırdı. Şeker 2011-2015 yılları arasında da MHP Bilecik Milletvekilliği de yaptı. Gerçekten o yıllardaki ESİAD imza attığı işlerle hep kent gündeminde yer alıyordu. Kentimizin önemli sorunlarının çözümünde etkin oluyordu. Siyasi partilerin yerel birleşenlerini ve Eskişehir’in tüm milletvekillerini Eskişehir paydasında bir araya getiriyordu. 1990’lı yıllarda ESİAD’ın yarattığı etkiyi daha sonraki yıllarda hiçbir demokratik kitle örgütü yapamadı.

////////

////////////////////////////

FIKRA

FISTIK GİBİ KIZLAR

Temel ile İdris interneti karıştırırken Victoria's Secret sitesine girmişler. Bakmışlar, fıstık gibi kızlar, hepsi birbirinden alımlı, çıldırtıcı iç çamaşırları içinde, yarı çıplak poz veriyorlar. Üstelik altlarında yazan fiyatları da sudan ucuz, 20 dolar, 30 dolar... Olur mu olur?. Temel ile İdris birer tane ısmarlamış, beklemeye başlamışlar. Aradan iki ay geçmiş, Temel hâlâ internetten sipariş ettiği kızı bekliyor.. Yolda İdris'e rastlayınca sızlanmış.. "Yahu paralar boşa mı gitti, nedir, benimki yok meydanda, seninki geldi mi?" İdris "Valla" demiş, "Benimki geçen gün donunu yolladı. Kendisi de bugün yarın gelir, herhalde!..”

/////////////////////

ÇİVİ

"Devletin imkanları kullanılarak yapılan hizmetler vatandaşa lütuf gibi sunulamaz" Fidel Castro