Ali Kırca'nın 19 Haziran'da 1999'da sunduğu Siyaset Meydanı'nda dönemin ÇYDD Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Türkan Saylan, FETÖ yapılanmasının nasıl çocukluktan bu yana devlet kadrolarına, eğitime, askeri kadrolara sızdığını ve kimliklerini nasıl gizlediklerini anlatmıştı.

SUİKASTE KURBAN GİTTİ
Programda terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen’in yaptığı bir konuşmada yayınlanmıştı. Terör örgütü elebaşısı konuşmasında şunları söylemişti; “Arkadaşlarımızın mevcudiyeti İslami geleceğimiz adına bu işin garantisidir. Bu açıdan Adliye, Mülkiye veya başka bir hayati müessesede, bizim arkadaşlarımızın mevcudiyeti öyle ferdi mevcudiyetler şeklinde ele alınıp öyle değerlendirilmemelidir. İstikbalde yürümek için sistemin püf noktalarını keşfedin. (..) Fuzuli kahramanlık yerine ele geçirmeyi tercih edelim. Bu nedenle Mülkiye ve Adliye'de çalışan arkadaşlarımız için bu çok önemlidir.” Saylan bu programdaki son cümlesinde; "Bu konuşmadan sonra bizim başımıza ne gelecek bilmiyorum" demişti. Bu programa Türkan Saylan’ın yanı sıra Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu, Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer’de katılmıştı. Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de fail-i meçhul bir suikaste kurban gitmişti. Öldürüldüğü için tamamlayamadığı Köstebek isimli araştırma kitabında Gülen hareketinin örgütlenmesini yazdı. Kitap, vefatından sonra bitirilememiş haliyle yayınlandı. İşte o programda söyledikleri Köstebek kitabının önsözü oldu.

ERGENEKON KUMPASI
Kemal Yavuz ve Gülsevin Yaşer Ergenekon kumpası mağduru oldular. Programı sunan Ali Kırca kaset mağduru oldu. Ergenekon kumpası kurbanı olan Prof. Dr. Türkan Saylan, hastalığı ağırlaşmışken, gün doğmadan yapılan ev baskınından 35 gün sonra (18 Mayıs 2009) hayatını kaybetti. Son sözleri, “Ben bütün randevuları tamamladım. Bana düşen bütün görevleri yerine getirdim, ölüme hazırım” olmuştu. Yaptığı projelerde fakir kız çocuklarının çocuk yaşta gelin olmalarını önleyen, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olan Türkan Saylan’ın dün ölüm yıldönümüydü. 13 Aralık 1935 doğumlu olan Saylan’ı 11’nci ölüm yıldönümünde saygıyla anıyorum. FETÖ tarafından Saylan’a o örgütü deşifre ettiği için bedel ödetilirken Fethullah Gülen’i ‘O bir Bilge bir kişidir’ diye savunanlar yapılan bu zulmü büyük bir zevkle izliyorlardı. Birileri tarafından aldatılmayı alışkanlık haline getirenlerin bugün Saylan’dan bir özür dileme borçları yok mu?

/////////////////////////

NOSTALJİ

Kırsal İlçe Belediye Başkanlığından Milletvekilliğine

29 yıl önce. Yıl 1992. Çifteler’in CHP’li Belediye Başkanı merhum İsmail Özen (1933 doğumlu), DYP-SHP Koalisyon Hükümeti’nin Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü ile birlikte. İnönü, Çifteler Sakaryabaşı Turistik Otel’in açılışını yapmak üzere ilçeye gelmişti. 1968-1977 arası Çifteler Belediye Başkanı olan İsmail Özen 1977-1980 arası CHP Eskişehir Milletvekili oldu. 1989-1994 yılları arasında SHP’den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. Bir ilçe belediye başkanlığından milletvekilliğine seçilen Özen siyasetteki başarısıyla öne çıktı. Partililerden büyük saygı gören Özen 19 Nisan 2019’da vefat etti. İnönü ve Özen’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun…

/////////////////////////

/////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Ses Geçirmez Kabinde Müzik Keyfi

Yıl 1955. 61 yıl önce  Londra. Müzik severler ses geçirmez kabinlerde beğendikleri albümleri plaktan çalarak dinliyor.

/////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Harikalar yaratmak bazen yüzlerce yıl sürer. Ama bir anda yok etmek için bomba ve yangın yeterlidir.” Sap ji sang ciu / Chinese Zodiac

/////////////////////////

ÇİVİ

“Güneşin doğduğu yerde çocuklar üşüyorsa, güneşin battığı yerde insanlık ölmüştür." Farid Farjad

/////////////////////////

FIKRA

Kadınlar Kedileri Neden Sever?

Kadınların kedileri neden sevdiklerini anlamak mümkün değildir. Kediler bağımsızdır. Laf dinlemezler. Eve çağırırsınız gelmezler. Bütün geceyi dışarda geçirmeye bayılırlar. Sabahın köründe eve geldiklerinde ise, hoş karşılanmak, okşanmak ve önlerine güzel bir yemek isterler. Yalnız yatmaktan hoşlanırlar. Kadınlar, erkekte nefret ettikleri her şeye kedilerde bayılırlar!..