GÖRÜNÜM

Siyaset,  toplumun tümüne eşit ve adil olarak, ön yargıdan uzak ve objektif kriterlere göre yapılır. Siyasetçilerin destek verdiği ve bir yerlere getirdiği bürokratlarda içinde yaşadığı toplumun tümünü memnun etmek için gayret sarf eder.  Kamu kurumlarının asli görevi de budur. Yunus Emre Devlet Hastanesiyle ilgili çok yazı kaleme aldım.  Çünkü orada iyi gitmeyen şeylerle ilgili sürekli şikayetler geldi. Biz ise ‘insanların haklı serzenişlerini’ kaleme aldık. Neler yazmadık ki? Şehir hastanesine taşınan Eskişehir Devlet Hastanesinde boşa çıkan 500’ün üzerinde Televizyonlar duvarda asılı dururken, Yunus Emre Devlet Hastanesinin yöneticilerinin ‘300 adet televizyon aldığını’ yazdık.  Bakın şundan aldılar, bundan aldılar demedik. Sadece “bu kamu zararı değil mi?” diye sorduk. Yıkılacak hastaneye ‘çelikten yapılan tüp geçidi’ yazdık. Hastane Müdürünün ‘hastaneyi yapan müteahhitin yatında’ neden tatil yaptığını sorduk. Ameliyathanenin kurşunlama ihalesini kaleme aldık. Bu skandallar yaşanırken hastanenin Başhekimi Mustafa Karagülle’ydi. Ne yazık ki bu olayların üzeri birileri tarafından kapatıldı. Her neyse,  bugün konumuz bu değil.  Sağlıkta sözleşme dönemi geldi çattı. Yeni yöneticiler gelecek ya da bu yöneticilerden memnun ise siyasiler ve toplu devam edecekler. Yunus Emre Devlet Hastanesinin Başhekimi hekim arkadaşlarını toplantıya çağırıyor. Ve konuşmanın ortasında diyor ki: “Vallahi ben istemiyorum başhekimliği beni zorla getirdiler.” Gerçi karşısındaki hekim arkadaşları bu duruma gülüp geçiyorlar. Yahu ilde bir Allah’ın kulu bu başhekimin isyanını görmüyor mu? Bırakın adam hastalarına baksın.  Yüzlerce hekimin olduğu bir ilde iyi bir hekim zorla getirilip başhekim yapılır mı? Sizde hiç mi  insaf yok? Bir gazeteci olarak, başhekimin isyanı benim ciğerimi parçaladı(!) Biz başhekimin başarılı olduğu tek bir konu biliyorum. O da gelen ‘torpilli hastaları kapıda karşılamak ve kapıya kadar’ uğurlamak. Şimdi siz siyasetin ve bürokrasinin nasıl ve niçin yapıldığını anlayabildiniz mi?

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

HABERES’İ GAZETECİLİK YAPMAK İÇİN KURDUM

George Orwell, Gazetecilik, birilerinin yayınlanmasını istemediği haberleri yazmaktır; gerisi halkla ilişkilerdir” demiş. Çok güzel söylemiş. Haberes haber portalını ve Haberes dergisini gazetecilik yapmak için kurdum. Valiliğin, belediyelerin, diğer kamu ve özel kurumların halkla ilişkiler görevlerini yapmak için kurmadım. Sadece resmi veya özel kurumlarının halkla ilişkiler görevlerini yapıp, kendilerini gazeteci olarak tanımlayanları da hayretle izliyorum. Haberes olarak başta eğitim olmak üzere çok sayıda özel haber yaparak, habercilikte fark yarattık. Bunu daha da arttırarak sürdüreceğiz. Haberes dergimizin Temmuz sayısı çıktıktan sonra haberes.com.tr için profesyonel destekler alıp; gerekli tüm yatırımları yapacağız. ‘Haberi Es Geçmeyin Haberes’, ‘Olayları Es Geçmeyin Haberes’, ‘Gündemi Es Geçmeyin Haberes’, ‘Sporu Es Geçmeyin Haberes’, ‘Yaşamı Es Geçmeyin Haberes’, ‘Kültür Sanatı Es Geçmeyin Haberes’ sloganlarıyla yayına başladığımız Haberes’i sadece Türkiye’de değil, dünyada geniş kitlelerle buluşturacağız.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

FOTO ŞAKA :)

AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Mustafa Bey, ‘seni zorla başhekim yapmışız’ diye konuşuyormuşsun. İstemiyorsan iki satırlık istifanı verir, gidersin.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Karagülle: Ahh dilimi eşek arısı soksaydı da bunları söylemeseydim. ‘İstemiyorum, yan cebime koyayım’ derken, şimdi koltuktan da olacağız.

İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge: Mustafa Bey, Harun Bey’in size ‘Açaydım kollarımı iki yana, gitme diyeydim’ demesini mi bekliyordun.

////////////////////////////////

FIKRA

BİR YERDEN BAŞLAMAK LAZIM

"Farklı milletlerin kadına bakış açısı" konulu bir toplantı.
Soru: Bir kadının elini niye öpersin?

Fransız, "Saygımdan öperim" der.

Alman'ın cevabı şöyle olur: "Kadınlar kutsal varlıklardır, o yüzden öperim."

Sıra Türkiye'yi temsil eden Temel'e gelir.
Soru aynı: Bir kadının elini niye öpersin?

Biraz düşünen Temel cevap verir:

"Valla bir yerden başlamak lazım"

////////////////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Birileri bugün gölgede oturuyorsa, uzun zaman önce birileri ağaç diktiği içindir.” Warren Buffet