Merhabalar dostlar, keyifli bir hafta diliyorum.

Çok değerli sanatçı, usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’un internette güzel bir paylaşımını gördüm. İlk tepkim herkes gibi gülümsemek oldu. Sonrasında acı bir hüzün kapladı içimi.

Cümle aynen şöyle;

‘’Her gün, ulan bugün acaba ne olacak diye kalkıyoruz; bu kadar da olmaz ki canım deyip yatıyoruz’’

Güldürürken düşündürmek işte böyle bir şey.

Ülkemiz enteresan bir ülke oldu. Gündem o kadar hızlı değişiyor ki, değişimin içeriğini ve sebebini anlayamadan başka bir değişimle karşılaşıyorsunuz.

‘’Değişmeyen tek şey değişimdir’’ sözünü bu şekilde anlarsanız, bu değişim, değiştirilmesi güç bir gelecek oluşturur. Mart ayı içinde 8 Mart Emekçi kadınlar gününü kutladık. Herkes kutlama mesajı yayınladı devlet büyükleri de dahil. Ama ‘’İstanbul Sözleşmesi’’ kaldırıldı. Dünya üzerinde kadınına en çok şiddet uygulayan ülke olarak demek ki; ‘’aman ölürse ölsün bana ne’’ tavrımı anlaşılmalı. Bu mudur büyük Türkiye? 14 Mart Tıp Bayramı ama herkes ‘’bir, iki üç tıp’’ dedi sessizlik hakim. Konuşanı yakarım.  Sağlık sistemin çökmüş. Aşı ile ilgili her gün tutarsız haberler var. ‘’Söylesek tesiri yok sussak gönül razı değil’’

Nerede büyük Türkiye?

18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladık. Akabinde andımız kaldırıldı.

Atatürk’ün ‘’Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’’ sözü doğrultusunda ilkokula giden her çocuk Milli Eğitim Müfredatı içinde mutlaka ve mutlaka Çanakkale’ye gitmeli ve o ruhu hissetmelidir, Türklüğü ile gurur duymalıdır, derken andımız kalktı.

Bu mudur milliyetçilik?

Ulu önderimizin bu dönemde çok iyi anlaşılması gerektiğine inandığım bir sözünü hatırlatmak istiyorum.

‘’Eğer bir gün çaresiz kalırsanız bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun’’ demiştir. Pek ne demek istemiştir bu sözüyle?

Karanlığa kızacağına kalk bir mum da sen yak.

Ulusal Egemenliğin ve Tam Bağımsızlığın ne demek olduğunu ve nasıl yok edilmek istendiğini anlatın çevrenizdekilere, işte bir mum yaktın. Milli Mücadeleyi anlatın. Milli Mücadele kahramanlarını anlatın çevrenizdekilere, çocuklarınıza. Al sana bir başka mum da bu.

Her evde bir Nutuk olmalı. Okunmalı, okutulmalı.

Sanata değer verilmeli. Sanatçıya sahip çıkılmalı. Sanatçı her zaman ışığıyla zaten aydınlatacaktır etrafını.

Üretmenin gücünü, üretmeden tüketmenin zararını anlatın. İşte bir başka mum hem de en kuvvetlisinden.

Kaderimiz bu demek sadece öğretilmiş bir çaresizliktir. Sırrın sahibi ne diyor?

‘’Biz insanların kaderlerini kendi çabasına bağlı kıldık.’’ (İsra Suresi 13)