Eskişehir eğitim camiasının sevilen ismi İrfan Kaya 1 Şubat 2021 itibariyle 65 yaşında emekli oldu. Uzun yıllar eğitim camiasında öğretmen ve müdür yardımcısı olarak görev yapan Kaya başarılı meslek yaşamını onurlu bir şekilde bırakarak, genç meslektaşlarına örnek oldu. Oscar Wilde “Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” demiş. Kaya’yı yıllardır tanıyorum. Görev aldığı okullarda naif, mütevazi ve olgun kişiliğiyle herkesi mutlu etti. Meslek yaşamında son durak Milli Zafer İlkokulu oldu. Okul Müdürü Emine Tuç, Müdür Yardımcısı Setenay Bolat, Okul Aile Birliği Yöneticisi Ayça Arslan Ballı 7 yılı aşkın bir süredir birlikte mesai yaptıkları Müdür Yardımcısı İrfan Kaya’ya güzel bir sürpriz hazırlamışlar. Pastalı törenle Eskişehir eğitim camiasının güzel insanının doğum gününü hem de emekliliğini kutlamışlar. Eskişehir’in başarılı yöneticilerinden olan Okul Müdürü Emine Tuç, bu kutlamayı kendi sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı; Okulumuzdaki görevinden bugün itibari ile emekli olarak ayrılan Müdür Yardımcımız İrfan Kaya’nın doğum gününü kutluyoruz. Okulumuzda yaptığı kıymetli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Okulumuz personeli, öğrencileri ve velileri ile çok güzel iletişim kuran, hepimize kendini çok sevdiren değerli çalışma arkadaşımıza emeklilik yaşamında sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice yıllar geçirmesini temenni ediyoruz.” 1956 yılında Mahmudiye Yeşilyurt köyünde doğan Kaya, Kütahya Eğitim Enstitüsü’nden 1978 yılında mezun oldu. 1979 yılında Erzincan ili Refahiye ilçesi Kızıleniş köyünde göreve başlayan İrfan Kaya; Erzincan, Şanlıurfa ve Eskişehir illerinde çeşitli okullarda öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. 2 Aralık 2013 tarihinden bugüne Milli Zafer İlkokulunda müdür yardımcılığı görevini başarıyla yaptı. Güçlü iletişimi, tecrübesi ve sevecenliği ile tüm okul çalışanları,  veli ve öğrencilerin kalbinde büyük yer eden İrfan Kaya emekli olup, yeni bir hayata başladı. Kendisini tanımaktan dolayı çok mutlu olduğum 65’lik eğitim çınarına emeklilik yaşamında sağlık ve mutluluk diliyorum.

//////////////////////////////////////////////////

NOSTALJİ

Haksızlığa Karşı Urganlı Eylem
55 yıl önce. Tarih: Haziran 1966. Dönemin Eskişehir Tekniker Okulu Talebe Cemiyeti Başkanı Cevdet Selvi ile Cemiyet Sekreteri Ersen Yeniceli haksızlıklara karış idam urganı ile birlikte eylem yapıyor. Selvi liderliğinden Eskişehir’de başlatılan bu eylem tüm Türkiye’ye yayılıyor. 26 kentte aylarca sürdü. Yaklaşık 40 bin teknikerin yaptığı boykot eylemleri sonuç verdi. Teknikerler mühendislik okuma haklarını kazandı. 55 yıl önce tüm Türkiye’de bu eylemi başlatan Selvi sendikacılık yaşamında büyük başarı elde etti. Yıllarca Petrol-İş Sendikası Genel Başkanlığı yaptı. TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına aday oldu. Selvi 1987-1991 ve 2002-2007 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yaptı. Yıllarca SHP ve CHP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerindi bulundu. 22 Nisan-23 Mayıs 1999 ve 11 Mayıs-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında iki defa CHP Genel Başkanlığına da vekalet etti. (Her ikisinde de Deniz Baykal’dan koltuğu devraldı.) 55 yıl öncesin genç eylemcisi Ersen Yeniceli, ilimizde yıllardır CHP’de politika yapıyor. CHP İl Başkanlığı ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Her zaman dürüst kişiliğiyle hep takdir edildi...

//////////////////////////////////////////////////

FOTO ŞAKA

CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Yılmaz Hocam 2015’de olduğu gibi tekrar milletvekili adayı olmam için Kılıçdaroğlu’nu ikna eder misiniz?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Gayeciğim bunu yaparsam; seni PM’ye seçtirdik diye sosyal medyada  büyük neşe içerisinde beşlik çekenlere ayıp olmaz mı?

/////////////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Terk Edilmiş Çocuk

Yıl 1945. Yer: İngiltere’nin başkenti Londra. Savaş enkazları arasında terk edilmiş çocuk…

//////////////////////////////////////////////////

REPLİK

Uzun bir yaşamın sırrı, kısaltmak için uğraşmamaktır.” My Name Is Nobody / Benim Adım Hiçkimse

//////////////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Aklın yaptığı her şeye vicdan tanıklık etmez.” Descartes

//////////////////////////////////////////////////

FIKRA

Savaşı Kaybettiğimi Hiç Kimse Duymazdı

Napolyon tekrar dünyaya gönderilmiş. Beyaz Saray’daki akşam yemeğinde Joe Biden’in kulağına eğilerek: "Sizin elinizdeki silahlar bende olsaydı, Waterloo Savaşı’nı asla kaybetmezdim sayın Başkan!" demiş. Napolyon daha sonra Rusya’ya gitmiş. Kremlin Sarayı’ndaki yemekte de Putin’e Gizli Servis KGB’nin gücünü hatırlatarak, şunları söylemiş: “Böyle bir gizli servis bende olsaydı, Waterloo’yu asla kaybetmezdim!” Napolyon nihayet Ankara’ya gelmiş. Yemekten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dönerek: “Mösyö Tayyip doğrusu çok şanslısınız! basın bende olsaydı, Waterloo Savaşı’nı kaybettiğimi hiç kimse duymazdı!”