Bu süreç tamamlandığında kentte, artık ihtiyaç haline gelen modern bir ticaret merkezi oluşturulacak. Parsel sahiplerinin imar hakları iyileştirilerek, korunacak. Kentsel yenileme çalışması ile Baksan, sosyal donatıları olan bir merkez haline getirilecek. Yeşil alanlara, yollara ve sosyal donatılara dokunulmayacak. Otoparklar yeniden düzenlenecek. Yaya aksları ve bisiklet yolları düzenlenecek. Yaya ulaşımını kolaylaştırmak için Anemona Otel tarafından yeni yaya köprüleri yapılacak. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç düzenlediği toplantılarla BAKSAN Sanayi Sitesi için hazırlanan yenileme projesini, hak sahiplerine anlatıyor. Başkan Ataç, “Herkesin katıldığı, gönül rahatlığı ile benimsediği bir yenileme çalışması gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diyor.

YAPILARIN ÖMRÜ DOLMUŞ

Buradaki hedeflerinin, “Baksan’ı yeni bir ticaret merkezi olarak hayata geçirmek” olarak açıklayan Ataç; “Orada küllerinden yeni bir Baksan çıkacak. Bunu da belediyemizin sizlere sunacağı planlar eşliğinde sizler yapacaksınız ve biz de sizlere yardımcı olacağız. Yapıların durumuna bakıldığında eski yapıların ömrü dolmuş, altyapısı ise çökmüş vaziyette. Kentte yeni bir merkez ortaya çıksın ve bu gelişim Türkiye’ye örnek olsun istiyoruz. Ayrıca katılımcı bir çalışma yapmayı arzu ediyoruz. Bugün bu toplantıyı yapmamızın nedeni de bu işi birlikte yapalım istiyor olmamız” sözlerini kullandı.

KADIN AYAK BASACAK

Başkan Ataç; “Baksan bizim bölgemizde kanayan bir yara. Çünkü şu anda en değerli alanlardan biri konumunda. Söz konusu alan 66 hektarlık ve yaklaşık bin 300 civarında işyeri var. Bizim dileğimiz, yerinde dönüşüm yani yenileme. Herkes yerinde kalsın, kendi dükkanını yerine sahip olsun ve oranın rantını, hak sahipleri alsın istiyoruz. Zaten yaptığımız tüm imar çalışmalarında kimsenin hakkını incitmeden bugünlere kadar geldik. Bu da İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün ne kadar adaletli çalıştığını gösteriyor. Baksan’da çalışan insanlarımız var, o istihdamın da kaybolmasını istemiyoruz. Artacak ticaret ile istihdamın artmasını istiyoruz. Açık AVM sistemi de denilen sokaklarda yapılan alışveriş yöntemi ön plana çıkabilir diye düşünüyoruz. Ayrıca ‘kadının ayak basacağı’ bir projeyi hayata geçirmeyi istiyoruz. Çünkü kadınlarımızın girdiği yerde, gerçekten iyi şeyler oluyor. Yeme-içme olsun, ‘Sanat Sokağı’ olsun, bilişime yönelik güzel projeler olsun istiyoruz. Çevreyi kirleten iş kolları olmasın istiyoruz” diye konuştu.

YILMAZ HOCA DESTEKLİYOR

Baksan’ın yenileme projesi konusunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma yürütüldüğünü de belirten Başkan Ataç, “Yılmaz Hoca da bu projeyi destekliyor. Kendisine tanıttık, son derece memnun oldu, ‘Güzel proje olmuş’ dedi. İki belediyemizin koordineli çalışması ile bu işi mutlu olarak sonlandıracağımıza inanıyorum. Hatta bütçeleri uygun olursa, bu sene için altyapıya girmelerini isteyeceğiz. Zaten proje o kadar güzel ki… Çok ciddi yeşil alanlar, geniş caddeleri, otoparkları var. Yeni otoparklar da katacağız. Mesela yollara, parsel yapısına ve yeşil alanlara dokunmayacağız. Parsellerin konum ve büyüklükleri aynı kalacak ve iyileştireceğiz” dedi.

HAKLAR KORUNACAK

Söz konusu proje ile parsel sahiplerinin haklarının, iyileştirilerek korunacağını vurgulayan Başkan Ataç, “Bir kişinin dükkanı bir kat ve 309 metrekare. Şimdi yeni yapılacak çalışma ile kat sayısı ikiye çıkacak. İki katı, bodrum katı, çatı arası ile birlikte dükkan alanı 309’dan 763 metrekareye çıkacak. Bundan belediyenin herhangi bir talebi yok, tamamen hak sahiplerinin mülkiyeti olacak. Bu imar artış hakları ile projenin hızlıca ilerlemesini amaçlıyoruz. Projenin de karşılıklı anlayış ile bir an önce tamamlanmasını ve çalışmanın başlamasını istiyoruz. Projenin görselleri burada, bu halini gören kim bu projeye, ‘hayır’ diyebilir ki?” diye konuştu.

KÖTÜ BİR İŞ YAPMAZ

Başkan Ataç, “Tepebaşı Belediyesi kimsenin hakkını yemez. Kötü bir iş yapmaz. Tepebaşı Belediyesi bugün, Türkiye’nin en güvenilir belediyelerindendir. Şu zorlu pandemi döneminde bile bir kreş ve yaşlı bakım merkezi ortaya çıkartıyoruz. İnsanların bizlere olan güveni ile ortaya çıkan çalışmalar bunlar ve biz de hayata geçireceğiz. Bu dönemde böyle bir şey çok da kolay değil. Bu sebeple Baksan’da da bizim bir anlaşmazlığa düşeceğimizi zannetmiyorum. En kısa zamanda bunu sonuçlandırarak meclisimize sokmak istiyoruz” dedi. Ahmet Ataç hayata geçireceği bu projeyle  kendi bölgesindeki  önemli bir sorunu kökten çözecek.

BAKSAN'IN ŞU ANDAKİ GÖRÜNTÜSÜ

Editör: TE Bilişim