ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Eskişehir Yapı Fuarı (Eskişehir 2. Yapı Fuarı 2021 Yapı Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı) düzenlenen törenle kapılarını araladı. 25 Kasım Perşembe günü gerçekleşen törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Tüyap Bursa ve Tüyap Konya Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile çok sayıda konuk katıldı.

Vali Ayyıldız, inşaat sektörünün önemine dikkat çekti

Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Yapı Fuarı’nın 2’ncisinin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, fuarın şehre ve sektöre değer katmasını temenni etti. İnşaat sektörünün ülkemiz için ekonomisindeki yerine değinen Ayyıldız, fuarların sektördeki firmaların bir araya gelebilmesi için önemli buluşma merkezi olduğunu ifade etti. Vali Ayyıldız, fuarın düzenlenmesi için katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür de etti.

EKFM’ye 1 milyon ziyaretçi

Açılışta konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yılın son fuarının gerçekleştirildiğini belirterek, Eskişehir 2’nci Yapı Fuarı’yla birlikte Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni ziyaret edenlerin sayısının 1 milyonu aşacağını söyledi. Fuarın Eskişehir için uzun yıllar bir hayal olduğunu, ancak bugün ise yapı fuarı vesilesiyle, 12 farklı ülkeden iş insanlarının Eskişehir’de konuk edildiğini belirten Güler, Eskişehirli üreticileri yabancı alım heyetleriyle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yurt dışından konuk olanların yanı sıra yurt içinden de 40 farklı şehirden iş insanlarının fuar için Eskişehir’e geldiğini belirten ETO Başkanı Güler, bu yönüyle yapı fuarının hem iş camiasına hem de şehre avantaj sağladığını kaydetti.

Küpeli, fuarların ticaretteki önemini vurguladı

Törende konuşan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, pandemi sürecinde bile yoğun katılımla Eskişehir’de fuar düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. OSB olarak sanayi ve imalatla ilgili olan bütün fuarları desteklediklerini belirten Küpeli, Eskişehir 2’nci Yapı Fuarına da bu amaç doğrultusunda destek verdiklerini kaydetti. Türkiye’nin 21 milyar dolar yapı ihracatı ile dünyada 9’uncu sırada yer aldığını belirten Küpeli, firmaların tanıtılması ve ürünlerini sergilemesi bakımından fuarların son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

2022’de 5 fuar organizasyonu planlanıyor

Törende konuşan TÜYAP Bursa ve TÜYAP Konya Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Eskişehir’de bir fuar organizasyonuna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yılı pandemiye rağmen 3 fuarla kapattıklarını, 2022 yılında ise Eskişehir’de 5 fuar organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen konuşan İbrahim Arslan, fuarın sektördeki firmaların yanı sıra mimarından mühendisine kadar tüm paydaşları bir araya getirdiğini ifade etti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de şirketinin fuarda stant açtığını belirten Arslan, hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri olarak şehre katkı sağlayacak bütün organizasyonlarda yer almaya gayret gösterdiklerini dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından protokol ve iş dünyası Eskişehir 2. Yapı Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki 70’e yakın firmanın stant açacağı fuarda, ikili görüşmelerin yanı sıra yabancı alım heyetleriyle bölgedeki iş insanlarının bir araya geleceği toplantılar ve etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim