“İşletmeler için İhracatın Önemi ve İhracatın Yönetimi Nedir, Nasıl Olmalıdır?” başlığıyla gerçekleşen söyleşide Şefik Ergönül, Türkiye’de ihracatın yol haritasını ve karşılaşılan sorunları katılımcılarla paylaştı.

Türkiye’de ihracatın en büyük sorunun sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çeken Ergönül “İşletmelerin ihracat öncesi gerekli hazırlıkları yapmamaları sonucunda sorunlar ortaya çıkar” dedi. Bu sorunlar sonucunda her sene %20 oranında şirketin ihracattan çekildiğini belirten Ergönül “İç piyasa ve ihracat aynıdır fakat ihracatın ufak tefek farklılıkları vardır. Bu farklılıklara önem verilmediğinde ihracatta başarısızlıklar gerçekleşir. Şirketler öncelikle bir ihracat birimi ya da sorumlusu konumlandırarak ürünün gideceği ülkenin demografik yapısını, pazarını, geleneklerini araştırarak hazırlık yapmalıdır. Kendi boyutuna göre pazar oluşturmalıdır. İhracat uzun bir zincirdir ve bu zincirde oluşacak zayıf halka süreç içinde sorun yaratır.” dedi.

Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin iş dünyasının önemli konularını uzmanları ile irdelediği toplantıların yeni konu ve konuklarla devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim