Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ESPARK AVM’nin içinde yöresel ürünler pazarı açılmasına sert tepki gösterdi. Şehir dışından gelen firmaların yöresel ürünler adı altında AVM içinde satış yaparak Eskişehirli tüccar ve üreticiyi mağdur ettiğini belirten Güler, kirasını ve vergisini ödeyen, tüm sorumluluklarını yerine getirme gayretinde olan Eskişehir’deki firmaların bu ve benzeri uygulamalarla zarar gördüğünü söyledi.

Şehirde satış yapamayınca AVM’lere konumlandılar

Eskişehir’i sahipsiz sananların her seferinde farklı isimlerle veya uygulamalarla yöresel çadır ya da pazarlarda satış yapmaya çalıştığını belirten Güler, oda olarak bu uygulamaları engellemeye ve Eskişehirli firmaların haklarını korumaya çalıştıklarını kaydetti. ETO’nun sağladığı temaslar neticesinde bir zamanlar moda haline gelen yöresel ürünler çadırlarının şehir genelinde eskisi kadar açılamadığını belirten ETO Başkanı Güler, bu sebeple Eskişehirli firmaları mağdur etmeye çalışanların AVM’lerde konumlanmaya başladığını dile getirdi.

Bu şehirde yaşayan ve kazanan herkes sorumlu davranmalı

Eskişehirli tüccar ve esnafın haklarını korumak için bu şehirde yaşayan ve bu şehirden geçimini sağlayan herkesin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirten Güler, Espark yönetiminin de bu uygulamaya bir an önce son vermesi gerektiğini söyledi. Eskişehir’i ve Eskişehirli firmaları sahipsiz sananlarla mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen ETO Başkanı Metin Güler, üyelerin haklarını korumak için her platformda çaba göstereceklerine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim