Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması için internet üzerinden çevrimiçi tanıtım toplantısı yapıldı. YouTube üzerinden yayın yapan ETOTV aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıda, 10 Eylül 2021’de müracaatları başlayan yarışmanın kapsamı ve aşamaları hakkında bilgi verildi. Toplantıya yarışmanın ön eleme aşamasında jüri üyeliği yapacak olan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk, Prof. Cafer Arslan, Prof. Yüksel Şahin, Dr. Şakir Özüdoğru, ETO Meclis Üyesi Kerem Can Apaydın katıldı.

Yarışma yeni firmalara ve tasarımcılara vesile olacak

Moda tasarımının ülkemizde çok önemli bir iş kolu olduğunu belirten ETO Meclis Üyesi Kerem Can Apaydın,  Fashion Eskişehir’in genç tasarımcıları moda alanında çok iyi yerlere getirmeyi ve yeni markalara vesile olmayı amaç edindiğini söyledi. Yarışmanın Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlendiğini belirten Apaydın,  yarışma ile ulusal ve uluslararası başarıları olan yeni moda tasarımcıları yetişebileceğine dikkat çekti.

Fashion Eskişehir, üniversite ve sektör işbirliğinin örneği

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk ise, üniversite olarak sektörlerle ve sanayiyle işbirliğine önem verdiklerini, temel amaçlarından birinin topluma, sektörlere ve sanayiye katkı sağlamak olduğunu belirterek, Fashion Eskişehir’e de bu çerçeveden baktıklarını dile getirdi. Eskişehir’in sanat ve tasarımla anıldığını belirterek, yarışmanın Türkiye’de ve Eskişehir’de moda tasarımı açısından adım taşı olmasını ümit ettiğini söyledi.

Yarışmacıların merak ettikleri konularda bilgi verildi

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen ETO’nun Projelerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Arda Genç, yarışmanın kapsamı, başvuru koşulları ve aşamaları hakkında bilgi verdi. Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması Proje Koordinatörü Okan Taşkın ise çevrimiçi toplantıda yarışmaya katılacak olan genç tasarımcıların merak ettikleri konular ve sıkça sorulan sorular hakkında geniş çaplı bilgi verdi. Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’na dair bilgi edinmek isteyenler ve yarışmanın tanıtım toplantısını izlemek  isteyenler videoya https://www.youtube.com/ETOTV adresinden ulaşabilirler.

Editör: TE Bilişim