Koronavirüs pandemisiyle mücadele edilen bu günlerde Eskişehir Organize Saniyi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu, sanayide üretimin devamı için mesaiye devam ediyor. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli bu bağlamda organize sanayi bölgesindeki altyapı yatırımları ve devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“1. Gelişme Bölgemizin altyapı yatırımları tamamlanıyor”

1. Gelişme Bölgesinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Başkan Küpeli, “4 milyon 840 bin metrekarelik bir alandan oluşan 1. Gelişme Bölgemizde (İmişehir) kanalizasyon, yağmur suyu, temiz su, elektrik, telekomünikasyon, internet ve doğalgaz altyapı çalışmaları etap etap tamamlanmaktadır. Üretim halinde olan 2 firmamız altyapı hizmetlerinden eksiksiz olarak yararlanmaktadır. Altyapı çalışmaları biten alanlarımızda, halen üstyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Şu anda 1. Gelişme Bölgesinin 204-218 ve 219. Caddelerde yol çalışmalarımız aralıksız olarak sürmekte ve bu yollarımızı da en kısa sürede sanayicimizin kullanımına açmayı planlıyoruz” dedi.

“Bağlantı yolunu yıl sonunda tamamlamayı planlıyoruz”

1. Gelişme Bölgesini mevcut OSB’ye bağlayacak olan ana yoldaki çalışmalarda büyük bir aşama kaydettiklerini söyleyen Başkan Küpeli, “Organize Sanayi Bölgemizde devam eden en önemli yatırımlarımızdan bir tanesi de mevcut OSB ile 1. Gelişme Bölgesi arasındaki bağlantı yolunun yapım çalışmalarıdır. 2019 yılı içerisinde ilk kazmayı vurduğumuz 5,5 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde olan bu yolun yapımında büyük aşama kaydettik. Halen bu yolun birçok noktasında kazı ve hafriyat çalışmaları bu salgın döneminde bile aralıksız sürüyor. Yakın zamanda yolun altından geçecek olan diğer altyapı sistemlerimizin döşenmesi çalışmalarına başlayacağız. Ardından da yolun tüm üstyapı işlerini ve asfaltını yaparak yolu tamamlayacağız. Beklenmedik bir gelişme olmazsa inşallah yıl sonuna doğru, çok önemli olan bu yolumuzu araç trafiğine açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Yaşam Parkı ve okul inşaatı tüm hızıyla sürüyor”

Başkan Küpeli, Eskişehir OSB tarafından yaptırılan, “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ana kampüs inşaatı ile “Yaşam Parkında” devam eden yatırım çalışmaları hakkında ise şunları aktardı:

“Yönetim olarak hedeflerimiz ve planlarımız dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun yıllar hayal edilen ve 2019 yılında bu hayalini gerçekleştirdiğimiz “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ana kampüsü inşaatı tüm hızıyla devam etmekte. 30 derslik, spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar, yemekhanenin yer aldığı ve toplam 26 bin metrekareden oluşan okulumuzu yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Yüklenici firmalar inşaat çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar. Bittiğinde Eskişehir Sanayisi yıllardır özlemini çektiği kendi meslek lisesine kavuşmuş olacak. Çalışmaların sürdüğü bir diğer projemiz ise Yaşam Parkı yatırımımız. OSB sadece fabrikalardan ibaret bir bölge değil. Günümüzün büyük bölümü organize sanayi bölgesinde geçiriyoruz. Bu kapsamda sosyal anlamdaki eksikliğimizi gidermek için örnek bir çalışmaya imza atarak “Yaşam Parkımızın” temelini 2019 yılında attık. 150 bin metrekareden oluşan Yaşam Parkı projemiz pek çok sosyal donatı alanını bünyesinde barındırmakta. Proje ve yatırımlar hızlı bir şekilde ilerliyor. Ticaret merkezi inşaatı tamamlanmak üzere. Fıtness salonu ve kreş inşaatı da devam ediyor. Yakın zamanda ise çok amaçlı salonumuzun temelini attık. Yine spor tesislerimizin de yakın zamanda temelini atacağız. Bölümler ve altyapı işleri tamamlandıkça, zaman içinde bu bölümleri sanayicimizin ve çalışanlarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

“Sanayicimizin işlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

Başkan Küpeli yürüttükleri tüm çalışmalarda amaçlarının sanayi kuruluşlarının ve yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak olduğunu aktararak, “Yönetim olarak her zaman sanayicimizin yanındayız. Kalkınma ve refah için, üretimden başka yolumuz olmadığına inanarak, üretime ve üreticiye verilen değeri arttırarak, işlerini kolaylaştırarak yolumuza devam ediyoruz. Sanayi kuruluşlarımızın OSB içindeki faaliyetlerini rahat bir ortamda, sorunsuzca yapabilmesi adına, bu salgın döneminde bile çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim