Kırk iki yıllık öğretmenlik mesleğinin yirmi yedi yılını ilimizin yedi ayrı bölgesinde başarılı bir şekilde ifa etmiş değerli bir şahsiyet. Duruşu, kişiliği, çalışkanlığı, yardımseverliği, hoşgörülü oluşu ve mesleki bilgisi ile görev yaptığı her okulda her mahallede öğrencinin öğretmenin ve velilerin ‘Müdür Baba’ dedikleri örnek çağdaş bir eğitimci…  İbrahim Samet Yağcıoğlu’nu doksanlı yılların sonlarından bu tarafa tanırım. Bir okul duvarlarının dışına nasıl taşırılır, nasıl geliştirilir, iç ve dış paydaşlar olarak bilinen veliler, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, yazılı ve görsel basın ile okul ve çevrenin yararına verimli olarak nasıl işbirliği yapılır onda gördüm. Eğitim öğretim faaliyetlerindeki akademik başarılarının yanında sosyal alanda da ilimiz folklörünün gelişimine, üniversitelerimizin halk bilim merkezlerinin bilimsel çalışmalarına ve destelerine dayalı olarak halkoyunları ekipleri oluşturdu. Yönettiği okullarına Türkiye dereceleri kazandırdı. Ayrıca İlimizde ilk defa “Anneler Halkoyunları Ekibi” onun okulunda kuruldu. O yıl Ankara da yapılan eğitimde iyi örnekler projesinde birinci seçildi. Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları ve Tepebaşı Belediyesi Kadın voleybol takımının temelini Başkan Ahmet Ataç‘ın destekleri ile atan ilk kişidir.

Çalıştığı kurumları geliştirmekle birlikte Milli Eğitim Bakanlığının birçok yurt içi ve yurt dışı projelerine de çalışma ekipleri ile katıldı. Çok başarılı sonuçlar aldı. Ne var ki, İlimize onlarca başarılar getirmiş, başarılı öğrenciler yetiştirmiş bu değerli eğitimcimiz 2014 yılında ülke genelinde uygulanan müdür kıyımından nasibini aldı. Tüm mahkemeleri kazanmasına rağmen o günkü yönetim tarafından (Dönemin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen) birçok meslektaşı gibi müdürlük görevine başlatılmadı. Bir süre öğretmen olarak aynı tempo ile usanmadan görevine devam etti. 2017 yılında emekli olarak ilimizde yeni kurulan özel bir Kolejin Kurucu Müdürlüğünü yaptı. Dört yıl boyunca bu özel koleji de başarıdan başarıya taşıdı.  Bu yıl oradan yeni denizlere, yeni ufuklara yelken açmak üzere ayrıldı.  Evet Müdür Baba, Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğretmeninin emeklisi olmaz… Siz ve sizin gibi değerli fedakar aydın eğitimcilerimiz oldukça karanlığa teslim olmayacağız… Sağlıklar diliyorum. Yolun açık olsun MÜDÜR BABA...

///////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Irkçılığın Çirkin Fotoğrafı

Yıl: 1955.  Amerika’da otobüslerde siyahilerin sadece en arka koltuklara oturabildikleri bir dönem...

///////////////////////////////////////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Birbirimiz için mücadele etmeyi bıraktığımız an insanlığımızı kaybettiğimiz andır.” (2012)

///////////////////////////////////////////////////////////////////

ÇİVİ

"Bir kelime kararını, bir duygu hayatını, bir insan seni değiştirebilir." Konfüçyüs

///////////////////////////////////////////////////////////////////

FIKRA

Bu Kez Niye Vurdun?

Karı koca kahvaltı yaparken kadın bir anda kocasının kafasına tavayı geçirir.
- Deli misin ya niye vurdun kafama?
- Makineye pantolonunu atarken cebinden Birsen yazılı bir kağıt çıktı.
- Aşk olsun ya hayatım. Birsen geçen gün bahis oynadığımız atın adıydı. Sen ne sandın? İnanmıyorum sana.
- Tamam canım ya özür dilerim acıdı mı?
Üç gün sonra akşam yemeğinde kadın, bu sefer en büyük tava ile kocasının kafasına öyle bir vurur ki adam baygınlık geçirir. Yarım saat sonra adam güçlükle kendine gelir:
- Bu kez niye vurdun?
- Bugün seni at aradı.